A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: VIP novosti

Post od sugarcoated_ass »

(ne radi edit preko Tapatalk-a :dry: )... Sa dopunama funkcionise potpuno isto kao pripejd.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sto bi znacilo da se i taj dodatni kredit trosi na pozive i poruke. Samo je pitanje kad se sta trosi. :dry:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

E to vec ne znam. Nisam nikad dopunjavao jer mi ono sto dobijem na mesecnom nivou bude sasvim dovoljno. :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma dovoljno je i mom caletu, ali je problem taj parking koji ponekad treba da plati.
Ako vec treba da ima taj neki dodatni kredit onda bi bilo ok da se on koristi posto se potrosi ovaj koji se dobija u okviru pretplate. Ako nije tako i ako se trosi nasumicno malo ovaj malo onaj, onda izes ti to. Isplativije je kupiti karticu na trafici pa koristiti samo za parking nego ovako.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

ne donija se :-) dobijes samo micro :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: VIP novosti

Post od toda81 »

Vec mi je noko pisao, ali cu ipak ponovo pitati kako se zove tarifa gde postoji neogranicen internet, ali da u okviru te tarife postoje i minuti ka svim mrezama i oderedjeni broj poruka? Naravno ne i teresuje me ako je tarifa takva da se prvo trose smartovi ili kako to vec ide kod vip-a, tj da ako npr imam 500 smrtova da se od njih skida za pozive, poruke i net i da tek posle potrosenih smartova dobijem besplatan internet. To je bez veze i nema smisla
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

U smart tarifama toga nema. Troše se prvo smartovi. Jedino da uzmeš internet dodatak pa se u tom slučaju troši odmah taj dodatak. Jedino što ne znam da li je besplatan i neograničen net kad skrkaš taj dodatak.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ok je varijanta sa dodatkom uz smart paket, ali cim se potrose MB/GB iz dodatka trose se smartovi pa tek onda imas besplatan net... njesra, ali tako je.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

toda81, nema to vip, ako mislis na Vip standard, tu se net naplacuje kada se probije. Jedino imas Smart pakete + net dodatke, pa dodatke koristis za net, a smartove onda samo za minute i sms. Ili ako uhvatis neki dobar popust kao ovaj zimski, pa uzmes neki veci paket sa vise smartova za male pare, pa ti smartovi onda pokrivaju sve i uvek mozes da potrosis na ono sta ti u tom trenutku treba, jer ti nije svaki period u zivotu isti.

Recimo ja npr, kada sam u BG-u znatno vise trosim minuta, megabajte vrlo malo jer sam nakacen na wi-fi, a kada sam u rodnome kraju, kada sam na odmoru negde, onda naravno mnogo vise interneta, minute vrlo malo, uglavnom za brza dogovaranja. Tako da smartovi kod mene savrseno rasporedjuju sadrzaj paketa na sve moje potrebe, ne moram ja nista da se cimam, neke kompromise da pravim i sl. Sto se kaze, sinhronizovani su sa prirodnim balansom mojih navika. :P Dok mi je na telenoru redovno nesto propadalo, dok sam drugo krpio. Sa smartovima em mi nista ne propadne, em mi je broj smart jedinica cak i veci nego zbir svih pojedinacnih sadrzaja na telenoru (zahvaljujuci zimskoj promociji). A cena je tu negde ostala slicna, sa tendencijom pada. Moje iskustvo.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Ned, 16. Mar 2014. 19:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

toda81, kod Vipa imas nekoliko opcija
Prva su dodatni MB koji se trose uporedo, i to kosta oko 560 din za visekratni dodatak za 1GB.
Postoji opcija kupovine 3GB sto kosta 1017 din
Treca je Smart MAX paket, gde za 5900 din dobijes 5000 smartova i Neograniceno* neta (net se trosi uporedo, ali ti daju do 10 GB, potom smanjuju brzinu, i mislim da i nesto naplacuju - pise na sajtu sitnim slovima).

Za ove pare, kod mt:s imas MegaNet paket sa 40GB saobracaja ukljucenim u pretplatu, uz 4000 min ka svima, 40000 minuta u mrezi i 40000 SMS (mozes da dobijes 50% umanjenje).

Kod Telenora su ovakve stvari nepoznate, ipak je to pametna mreza :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ne mogu da verujem sta rade ovi nasi operateri. Ovo je bruka i sramota. Vip ocigledno prednjaci u tome jer je bez veze trositi smartove za net i sms. Da li kada narucim taj 1gb za 560 din mogu to da trosim sve dok ne potrosim, tj. ako ne potrosim prvog meseca da ga trsosim i narednih par meseci ili to vazi samo za jedan mesec?
Note IV N9100 dual

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Samo na mesecnom nivou je dodatak.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

To je onda bez veze jer ja toliko nikad ne mogu da potrosim. Maksimum mi je nekih 300mb. Razmisoicu da li mi se ispoati da napustam ono zlo od telenora
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ne kontam, kako ti se ne isplati? Da li negde imas za manje para 1GB a da pri tome imas toliku fleksibilnost paketa po ovim cenama?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nije mi ajsno kako moze nesto tako da mi se isplati kada ne mogu toliko da potrosim? Trosim maksimalno 300mb mesecno. Npr uzmem Smart 400 koji kosta 990 din i imam 400 smartov, a 1 smart=1sms=1min=1mb. Sta ako npr mesecno saljem 300 poruka, ostaje mi 100 smartova da raspodelim na pozive. To je smesno i glupo. Uz to npr uzmem net 1gb za 560din i to dodje nekih 1550 din mesecno.
U telenoru novi paket prenesi i surfuj L kosta 1495din i dobija se 300min (kada se ti min potrose dobijaja se neograniceni razgovor u mrezi) , 500 sms i 500 MB za net. Po meni se mnogo vise dobija kod telenora za iste pare s obzirom da su smartovi smesni na koji se nacin racunaju prilikom troosenja
Note IV N9100 dual

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Zeznut je net kod VIP-a zaokružuje konekciju na 100 mb i čas posla ode ti jedan smart.
Meni lično smart je super jer sms ne trošim a većinu dana sam na wi fiju.
Sedi preračunaj se i odluči.
Evo kako vip tarifira internet u mom slučaju, previše secka konekcije.

Slika

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kako stoje stvari ostacu ja i dalje u telenoru. Ni malo mi se ne dopada sve ovo sa smartovima. Lepo kazes, ako covek moze da nadje racunicu sa smartovima onda je ok
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa normalno. Imas prilican izbor razlicitih paketa. Sednes, sracunas se spram svojih potreba/navika, doneses odluku i to je to. Inace, i u vip-u posle potrosenih smartova imas 1000min u mrezi :wink: To je valjda neki standard kod sva tri operatora.

Odgovori