Pozdrav svima !
Dodjoh samo da bih podelio svoje iskustvo sa kupovinom ukradenog uredjaja na KP sajtu.Možda pomogne nekome u budućoj kupovini.
Žena koja mi ga je prodala je iz BG a prilikom dogovora oko slanja je bila krajnje prijatna i otvorena za svaku saradnju.Čak je i cenu spustila za 20e.Kada mi je telefon stigao nisam dobio originalan punjač ni kutiju a ni papire.
Rekla mi je da je uzet u Vip-u,star par meseci a korišten mesec dana i skoro pa nov.Na moje pitanje zašto je zadnja strana izgrebana pravila se iznenadjena a za kutiju i punjač je rekla da su zatureni tokom krečenja.
Sve to sam prihvatio bez neke sumnjičavosti...samo zbog njenog ponašanja.
Posle mesec dana me je nazvao policijski inspektor i šlogirao me kada me je obavestio da koristim ukraden telefon.....
Naravno telefon sam predao policiji i onda je počela borba za novac.Blokirao sam joj nalog na KP, poslao sam sve što sam imao o njoj tom inspektoru..znači bukvalno sve...poruke na KP...slike telefona koje mi je slala...sms poruke i njene lične podatke.
Priznala je da je ukrala telefon i na inspektorovo obaveštenje da ću je tužiti i ići do kraja je odgovorila da će mi novac vratiti.
Za svaki slučaj sam joj i ja to ponovio i verovali ili ne posle mesec dana dobio sam lovu nazad.
Naravno da sve ovo ne pomaže ako naletite na profesionalca...sreća moja pa sam naleteo na amatera i/ili sam imao ludačku sreću ili sam pogodio u centar kad sam je maksimalno izblefirao pa mi je vratila pare.
Da se razumemo...razdaljina izmedju mene i njenog mesta boravka je oko 100km...ko bi isfinansirao samo putovanje na eventualno sudjenje a kamoli nešto više od toga.Pošto se sudjenje obavlja u mestu prebivališta osmnjičenog.
Naravoučenije:
Kupujte samo od proverenih ljudi na KP i tražite kompletnu opremu zajedno sa papirima kada kupujete,čuvajte poruke na KP,sms poruke,slike i sve ostalo što dobijete od prodavca.
Nadam se da će sav ovaj tekst nekome pomoći