Green napisao:Da, zale se, jedino cigancine Indijci sto jos uvek nemaju Android Q (10) na svojim Nokijama.

[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1303]
Nego, za one sa jeftinijim ulaznicama: Nokija je i dalje finska, bar na papiru (šta se dešava iza kulisa, ja kao sitniji od sitne boranije - nemam pojma [emoji1]), jer finska firma HMD je od (regularne) Nokije otkupila licencu za korišćenje tog imena na svojim telefonima. E sad, modele najverovatnije sklapaju kineske fabrike, ali to je slučaj i sa korejskim i američkim markama - pa čak i sa našom Teslicom. [emoji38]
Što se tiče Motorole, moj utisak je da je njih uništio Gugl (dizgori [emoji23]) koji ju je prodao Lenovu pre par godina i od tada Motonovo/Lenovorola ([emoji2957]) traži neki svoj put i svoje mesto na tržištu, a u poslednje dve godine ga nalazi u srednjom segmentu modela, gde se vrlo lepo prodaju i ljudi su uglavnom zadovoljni (možda ne i ushićeni i oboreni s nogu, ali ipak se radi o relativno jeftinijim modelima, gde se više ceni odlična baterija od najbolje kamere na svetu, recimo).
Što se tiče Nokije, HMD ima očajnu poslovnu politiku i povukli su gomilu pogrešnih poslovnih poteza, što je uslovilo pojavu mnogih loših modela iz najnižeg cenovnog ranga - ali modeli srednjeg i višeg segmenta su uglavnom dobri i uglavnom odlično prihvaćeni među kupcima, s izuzetkom Indije, čijem tržištu smeta sve i čiji vlasnici telefona bi, recimo, da njihov model dobije Android 10 pola godine pre zvaničnog predstavljanja (lično se uverio, čitajući njihove nenormalne komentare na Nokijinom forumu).
Snađeva 8.1 je generalno odlično prihvaćen model i, bar po onom što sam ja pročitao, ogroman procenat kupaca je zadovoljan. Takođe, i moja 8 Široko je (meni) izuzetna i nimalo mi nije žao što, umesto nje, nisam uzeo nešto drugo za isti novac.
Na kraju, da li Motorola i Nokija imaju najbolje modele u svojim segmentima - verovatno ne, i da li bi mogli da naprave i nešto bolje i kvalitetnije - apsolutno da, ali i ovo što nude (sa izuzetkom Nokijinih najjeftinijih modela) prilično je zahvalno za korišćenje i svakako se ne može nazvati promašajem.
'Ajde sad, uzdravlje. [emoji1]