KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Pravila foruma
BlackBerry deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry telefone, možete to uraditi preko sledeće prečice:
BlackBerry


Započni novu temu  Index boarda » Operativni sistemi » Ostali operativni sistemi » BlackBerry OS
Autoru Poruka
 nebojsa77 OffLine Slučajni prolaznik - Uto, 10. Avg 2010. 09:52
Profil
OffLine
Da li je moguce koristiti internet i e-mail naloge ukoliko nije uplacen BIS usluga kod provajdera?
Da li treba neko otkljucavanje, crackovanje, i sl.
Hvala.
7 poruka od Uto, 10. Avg 2010. 09:51
• Beograd
 araphel OffLine V.I.P. MobilniSvet.com - Uto, 10. Avg 2010. 10:14
Profil
Korisnikov avatar
OffLine
nebojsa77, dosta je bilo već priče o ovome. Nije moguće, osim ako se ne koristi Shangmail, koji je neka polupiratska kineska varijanta iste usluge, ali koju lično nikad ne bih koristio jer neželim da mi podaci idu preko tamo nekog neimenovanog Šangajskog servera.

Otključavanje i crackovanje ne pomaže. Sve što ide preko internet protokola, ide isključivo uz BIS/BES (ili gore pomenuti Shangmail). Može da se instalira Opera mini za net, ali će ona ići preko WAP protokola. Email ne može da funkcioniše, barem ne u push varijanti. Može da se instalira Gmail aplikacija koja ide preko WAP protokola takođe, ali se to svodi na isto što i na bilo kom drugom telefonu, i nema direktne sinhronizacije, te samim tim Blackberry uređaj gubi svoju svrhu.
4478 poruka od Sub, 11. Jun 2005. 22:52
• Ovde
 Pontafrka1 OffLine Slučajni prolaznik - Čet, 22. Sep 2011. 23:14
Profil
OffLine
E ovako,
Zainteresovana zam za kupovinu 9780. Da li moze neko jasnije da mi objasni sta su Bis i Bes kod Blackberry telefona? Da li ta pretplata vazi samo za one koji koriste postpaid ili je nevezano za to? I da li to ima veze sa Blackberry messengerom? Hvala :)
4 poruka od Čet, 22. Sep 2011. 23:09
 vylota OffLine Povremeni posetilac - Čet, 29. Sep 2011. 10:17
Profil
OffLine
Evo ja da odgovorim onoliko koliko znam... ja imam kod vip-a postpaid, a skoro sam uzeo bb 9105. Koristim gmail i google sync bez problema, ujutru ukljucim gmail aplikaciju, tako da mi ostane aktivna celog dana, i mailovi stizu sa par minuta zakasnjenja u odnosu na pc. I to sve preko 3G-a. Idem preko 3G mreze i na internet, sve radi super. Kod kuce ukljucim WiFi, radi jos bolje, a dodatno mogu da rade i aplikacije tipa app world i jos neke koje zahtevaju Wireless.
Messenger je koristan ukoliko imate dosta prijatelja koji takodje imaju bb aparate, ne koristi se ni za sta drugo. Tako da u sustini placati bis (bberry internet service) ima svrhe ukoliko hocete u svakom momentu brzi net, push mail, bb mape sa navigacijom, i bb browser. Plus, koliko sam cuo, kad imate bis, onda su mailovi na nekom kanadskom sigurnijem serveru, i podaci nisu nikom dostupni sem vama.
Ja sam sa 3G uslugom juce trazio kolima neku ulicu u mirijevu preko google maps, i brat i ja smo dosli do odredista bez problema. A za internet koristim operu mini, koja je brza.
da zavrsim, meni istice ugovor kod vip-a za koji mesec, uzecu smart 550 paket, ili 325 postpaid i trazicu neki bberry, ali necu uzimati bis, jedino ako mi ga ponude besplatno, jer mislim da je suludo placati 1000 dinara za tu uslugu ako za njom nemate preke potrebe.
nadam se da sam bio od pomoci, pozdrav
47 poruka od Sre, 11. Nov 2009. 14:17
 nenad.fil OffLine Redovni učesnik - Čet, 29. Sep 2011. 21:02
Profil
OffLine
BIS je Blackberry internet service koji omogucava pored interneta i direktan push to mail (mail-ovi stizu brze na telefon nego na server) itd. ok je BES Blackberry enterprise service sto daje (koliko sam razumeo) mogucnost SVIM blacberry korisnicima (koji poseduju neki BB) da komuniciraju medjusobno pazi sad: BEZ KONTROLE OPERATERA znaci zatvorena mreza samo za njih.Nadam se da sam nesto pomogao...

http://nexus404.com/Blog/2011/08/09/bri ... that-coun/
145 poruka od Čet, 20. Nov 2008. 19:30
 Pontafrka1 OffLine Slučajni prolaznik - Sre, 12. Okt 2011. 21:20
Profil
OffLine
Hvala na odgovorima!
Takodje me interesuje, da li je ta pretplata za BIS usluge uslovljena ugovorom uz postpaid?
4 poruka od Čet, 22. Sep 2011. 23:09
 tomas.hokenberi OffLine Moderator - Sre, 12. Okt 2011. 21:41
Profil
Korisnikov avatar
OffLine
Pontafrka1, naravno posto BIS usluga podrazumeva pretplatu.

Apropo BIS i BES moram da ispravim nenad.fil, BES nije servis koji "daje mogucnost SVIM blackberry korisnicima (koji poseduju neki BB) da komuniciraju medjusobno pazi sad: BEZ KONTROLE OPERATERA". BES je enterprise servis namenjen kompanijama koje imaju svoje BB servere preko kojih se razmenju podaci izmedju autorizovanih korisnika (zaposlenih u kompaniji) i pristupa kompanijskom intrAnetu (ne intErnetu vec intrAnetu - to je lokalna kompanijska mreza). BES server je u racunskom centru kompanije, ne kod mreznog operatera, medjutim tim serverima se iz mobilne mreze pristupa posredstvom operatora mobilne telefonije.

Citiraj:
What is BIS?
BIS stands for BlackBerry Internet Service. It gives your BlackBerry access to the Internet. It’s like an ISP, but for your smart-phone instead of your home computer. Every time your BlackBerry gets an email, or accesses a webpage, it does so through BIS (unless you’re using BES)

What is BES?
BES stands for BlackBerry Enterprise Server. It gives your BlackBerry access to a corporate intranet. The intranet is the private, internal, network within a company. It’s kind of like a mini-internet that is cut off from the rest of the world. Many intranets allow you to communicate with the Internet as well, but with added layers of security.

The Differences
Both BES and BIS allow your BlackBerry to get email, as well as retrieve webpages and use third-party applications (like WICKSoft Mobile Documents!). All traffic from your phone goes to the BES / BIS server, and then the BES / BIS server communicates with the world on your behalf.

The difference, ultimately, lies in where the server resides and the level of control and security you get.

In the case of BIS, your carrier operates the server. Everything from BIS to your handheld is encrypted, but that’s about the extent of the security features. The carrier can decide what applications run on your phone, and how applications communicate with the Internet.

For BES, your company operates the server, and usually has it sitting somewhere within the corporate network. The IT department controls all aspect of the BES server, and it’s likely sitting in a nice and secure location.
4742 poruka od Pon, 03. Sep 2007. 18:02
• Beograd : • Samsung Galaxy S7 : • Samsung Galaxy S4
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora - Ne odgovaram na pitanja postavljena na PP!!!
Samsung SM-G930F Galaxy S7 + Transcend 64GB cl10
Samsung I9506 Galaxy S4 LTE-A 16 GB + Transcend 16GB cl10
 vylota OffLine Povremeni posetilac - Uto, 25. Okt 2011. 07:51
Profil
OffLine
BIS usluga nije uslovljena ugovorom uz postpaid. Barem nije u VIPu. Ne znam za ostale, mislim da je ista situacija.
47 poruka od Sre, 11. Nov 2009. 14:17
 tomas.hokenberi OffLine Moderator - Uto, 25. Okt 2011. 08:13
Profil
Korisnikov avatar
OffLine
vylota, ako nisu nesto menjali u poslednje vreme i mt:s i Telenor BIS uslugu omogucavaju iskljucivo postpaid korisnicima.

Da citiram Telenor "pitanja i odgovori":

Citiraj:
Šta mi je potrebno da bih koristio BlackBerry uslugu?
Da biste koristili BlackBerry uslugu, pre svega je potrebno da ste Telenorov postpejd pretplatnik.
Pored toga, za uslugu BlackBerry® Internet Solution potreban vam je i BlackBerry® telefon i e-mail adresa.


Nego na VIP-u izgleda nisu osvezili sajt, ako je tacno to sto tvrdis da nije potreban postpaid ugovor za BIS, posto na VIP sajtu pise:

Citiraj:
BlackBerry usluge
Kad izaberete BlackBerry® uredjaj i postpaid tarifu, potrebno je da aktivirate BlackBerry® Internet Service uslugu na vašoj SIM karitici kako bi vaš BlackBerry® uredjaj mogao normalno da funkcioniše.
4742 poruka od Pon, 03. Sep 2007. 18:02
• Beograd : • Samsung Galaxy S7 : • Samsung Galaxy S4
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora - Ne odgovaram na pitanja postavljena na PP!!!
Samsung SM-G930F Galaxy S7 + Transcend 64GB cl10
Samsung I9506 Galaxy S4 LTE-A 16 GB + Transcend 16GB cl10
 nenad.fil OffLine Redovni učesnik - Uto, 25. Okt 2011. 20:14
Profil
OffLine
Nema potrebe za cinizmom, nije sramota ne znati vec je sramota ne znati a ne pitati. :o i do sto karaktera i jos sto karaktera valjda je sada dosta.
145 poruka od Čet, 20. Nov 2008. 19:30
 vylota OffLine Povremeni posetilac - Čet, 27. Okt 2011. 12:01
Profil
OffLine
Potrebno je aktivirati, LI NIJE NEOPHODNO, da bi mobilni radio. Ja sam u sred ugovora, poklonio cerkici tatoo, uzeo bb 9105, i ne koristim BIS. Mislim da je to stvar izbora prilikom potpisivanja ugovora, u slucaju da je uzet bb telefon, da li ce korisnik DODATNO uzeti BIs i platiti oko 1000din, ili ne. Nije obaveza. Mozda neko hoce da ima bb mobilni jer mu se prosto dopada, zar ne?!
47 poruka od Sre, 11. Nov 2009. 14:17
 tomas.hokenberi OffLine Moderator - Čet, 27. Okt 2011. 12:47
Profil
Korisnikov avatar
OffLine
vylota, naravno da ce telefon raditi bez BIS servisa, posto i BB telefoni, pored toga sto mogu da koriste BB servise, rade i kao obicni telefoni.

Ali ako ne uplatis BB servise (BIS) onda ih neces ni imati, a BIS usluga jeste uslovljena postpaid ugovorom. Bez uplacene BIS usluge, radice GSM/GPRS ali nista od BB servisa nece biti upotrebljivo.

Ti si napisao, da te citiram, "BIS usluga nije uslovljena ugovorom uz postpaid." sto znaci da je npr. moguce koristiti BIS bez postpaid ugovora (npr. na prepaidu). Ako si mislio nesto drugo, onda nisi najbolje opisao svoju ideju.

Preduslov za BIS kod nasih operatera je postpaid ugovor + ugovor o BIS servisima. BB aparati ce raditi bez BIS-a, ali ce tako biti izgubljena njihova jedina prednost u odnosu na bilo koji drugi slican smartphone.
4742 poruka od Pon, 03. Sep 2007. 18:02
• Beograd : • Samsung Galaxy S7 : • Samsung Galaxy S4
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora - Ne odgovaram na pitanja postavljena na PP!!!
Samsung SM-G930F Galaxy S7 + Transcend 64GB cl10
Samsung I9506 Galaxy S4 LTE-A 16 GB + Transcend 16GB cl10
 vylota OffLine Povremeni posetilac - Pet, 28. Okt 2011. 12:59
Profil
OffLine
Da, tomas.hokenberi, nisam bio jasan. Preduslov za BIS kod nasih operatera je postpaid ugovor + ugovor o BIS servisima, da te citiram :). Ja sam hteo da kazem da preduslov za uzimanje Blackberry telefona uz postpaid NIJE i dodatno placanje BIs usluge. Bila bi bez BISa izgubljena prednost u odnosu na druge smart phone-ove, ali bih i dodao, iz licnog iskustva, da BIS nije jedina prednost Blackberry uredjaja, nego visok kvalitet izrade, i ostale funkcije (user friendly, prilagodljivost korisniku), fenomenalan zvuk(slusam mp3 svakod dana kad idem na posao pa garantujem), kao i visok kvalitet kamere, barem na mom 9105. O dizajnu da ne pisem...
pozdrav
47 poruka od Sre, 11. Nov 2009. 14:17
 okmomak OffLine Novajlija - Uto, 06. Avg 2013. 20:59
Profil
OffLine
ima li neko resenje za fb? naime kada udjem u browser idem na fb..nudi mi da skinem mobilnu verziju..skinem, ali je nigde nema utel. sve sam pretrazio i nema. samo u aplikacijam pod add-on ima. pokazuje i u memoriju da je nesto skinuo. ista stvar je i sa bb app stor-a. u stor kada unjem u moje aplikacije, stoji da je instalirana, kada pokusam da je deinstaliram ili uradim repir, tel se resetuje. nemam bis i bes, bold 9700 v5.0 je u pitanju. i jos nesto, radi li nekome google contacts app i kako? i da li je polja opera ili opera mini?hvala - See more at: http://gizmo.rs/mobile/blackberry/uputstvo-kako-koristiti-blackberry-bez-bis-ili-bes-pretplate/comment-page-20/#comments
15 poruka od Ned, 08. Jul 2012. 16:26
: • Samsung Galaxy S2+
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 


Index boarda » Operativni sistemi » Ostali operativni sistemi » BlackBerry OS


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
     Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


{literal} {/literal} {literal} {/literal}
  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Cena je izražena u evrima radi       lakšeg snalaženja, plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2012