Priprema nove verzije MobilniSvet.com otpočela

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?
Zaključana tema
kalinicm
Administrator
Administrator
Postovi: 507
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35
Lokacija: Beograd

Priprema nove verzije MobilniSvet.com otpočela

Post od kalinicm »

Do sada nikada nisam najavljivao novu verziju, ali ću ovog puta učiniti izuzetak dajući vama pravo da predložite i kritikujete sve što ne valja ili treba da se u odredjenom smeru doradi, kako bi to bilo integrisano u novu verziju.

Od 1.juna zvanično ćemo krenuti sa radom na novoj verziji. Krajnji rok nemamo utvrđen, ali verujem da je 1. septembar datum kada najkasnije očekujem da sve bude uradjeno. Naravno, u pitanju je najpesimističnija varijanta, ukoliko bude moguće biće mnogo ranije sve pušteno.

Ono što mogu da odam je da ćemo forum najverovatnije prebaciti na Invision Power Board koji dozvoljava dosta napredniju administraciju, izmenićemo i temu, a nadam se dozvoliti korisnicima da izaberu svoju omiljenu.

Što se tiče ostalih detalja, to čuvamo u tajnosti do puštanja u promet, a vi iskoristite ovaj post da iznesete svoje kritike. Ja ću na ovom mestu sa vama o svemu prodiskutovati.

Pored ovoga, mogu da najavim da ćemo uskoro pustiti i treći portal (pored mobilnisvet.com i itsvet.com) na kome radimo već 6-7 meseci u kontinuitetu, nema veze sa mobilnim telefonima, ali eto i tu informaciju da prenesem svojim vernim forumašima. Obavestiću vas i o tome na vreme.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Postovi: 120
Pridružio se: Sub, 01. Mar 2008. 23:04
Lokacija: Vrsac

Post od steffa54 »

Wow jedva cekam da malo promenite izgled ovom sajtu tako i forumu!
I to za menjanje tema bih bas voleo da vidim! :wink: :wink:
SE K800i,2 gb sony micro m2,hpm-70
Ko hoce da igra kanter 1.6 bek mi se javo na hotmail koji sam ostavio u profilu:D

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Postovi: 1507
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2
Lokacija: Novi Beograd

Post od McLaren F1 »

Extra,jedva cekam da vidim tu novu verziju MS-a! :)
Nadam se sto ranije! :wink:
I svaka cast za "Invision Power Board". Ako se ne varam oni su prisutni i na SE-NSE forumu,koji je kao sto se vec zna jedan od najbojih (ako ne i najbolji) forum za mobilne telefone,a o samom dizajnu foruma necu ni da pricam! :roll:
Tako da se iskreno nadam da ce i forum MS-a krenuti u slicnom pravcu! :) :wink:

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Postovi: 854
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46
Lokacija: beograd

Post od kefalo »

wow, prvo sam vidio dolje na spisku clanova koji su na forumu trenutno, ime kalinicm :blinky: , pa pomislih, da mi se ne prividja, i pogledah bolje :blinky: , kad ne, stvarno kalinicm :) .
I sad ovo, znao sam da je nesto krupno :? .

E i bilo je vrijeme,
Wow, ne znam kako da se ponasam, jel treba da persiram :wink:

Salu na stranu, obrati paznju na onu temu koja je bila, a koju je gameforce premjestio iz kafica u kritike i predlozi, mislim da sam je ja pokrenuo, ali sam zaboravio kako se zove.

Moji predlozi, su prvo da se sa liste proizvodjaca izbace oni koji su prestali da proizvode telefone i orjentisali se na sporete i frizidere :roll: :wink:
Drugo, da se forum napravi, po modelu, da bude jedan dio i za opusteno caskanje, to vec postoji na jednom hrvatskom sajtu.
Ako to ne moze, u svakom slucaju, bi bilo dobro, da se u komentarisanju barem u djelu koji bi trebao biti slican kaficu, omoguci da se spominju neke stvari, koje nisu telefoni, ali su im funkcije takve, da dolazi do preklapanja sa telefonima.

To isto postoji i kod eldara, cije review-e koristis.
Isti se nije libio da kada radi review N82, kao jednu od uporednih fotografija da i sliku canona.
Jer to je jednostavno nuznost.
Ako se hoce da sajt bude moderan, onda, ce se morati spominjati i recimo windows platforma, i htc modeli, a izmedju ostalog htc shift, a ako njega spomenes, ne bi bilo dobro, da onemogucis i to da se prokomentarise i asus eee, jer su te vrste telefona toliko uznapredovale da se od tog asusa veoma malo razlikuju.

Za naprednije, bi bilo fino da bude jedan dio posvecen i programiranju, i uopste razvoju softvera,korisne informacije, novinama, a da to sve ne moraju sami clanovi da ubacuju, vec da to odradi neko od moderatora , ali da postoji dio gdje ce i clanovi stavljati tekstove koje nadju na netu.

Isto bi bilo fino da se malo vise govori o mobilnoj industriji, kao takvoj, ko su vodeci igraci, udjeli na trzistu, tendencije.

E sad pitanje je da li sve ovo treba da bude u okviru foruma,gdje bi clanovi odradjivali posao, ili da kao kod eldara imas opciju news, sto bi zahtjevalo vece angazovanje moderatora.

Eto to je za poceta, ne pada mi nesto sad na pamet.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kalinicm
Administrator
Administrator
Postovi: 507
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35
Lokacija: Beograd

Post od kalinicm »

Naravno da nema persiranja. Posećujem ja svakodnevno forum, ali obično ili rano ujutro ili posle ponoći, kada mogu na miru da sednem i da pregledam šta me interesuje.

@McLaren F1,
svakako da ćemo pregledati puno foruma i onda napraviti konačni predlog. Slobodno puštajte i direktne linkove ka forumima koji su interesantni uz komentar ako je potrebno.

@kefalo,
zaista si izneo presek stvari koje prirodno naležu na celu priču, svaki deo sam pažljivo analizirao i dosta toga ću primeniti svakako. Dosta toga će biti na samom sajtu, van foruma u smislu praćenja i izveštavanja, a i sama kategorizacija na forumu dozvoliti i ležernije ćaskanje u svim pravcima. Iz tvog posta lepo mogu da vidim ključne stvari koje trenutno nedostaju, ne libi se da i neke sitnije stvari izneseš ako ti padne na pamet. Svakako da je koncept novog sajta najbitniji, jer on treba da bez problema nosi sve informacije od interesa za ovaj segment i da se lakše širi tokom vremena. Jedna od glavnih nedostataka trenutne verzije je da se nije ništa skoro diralo od puštanja, to će se definitivno promeniti, tj. brže i lakše će se pojavljivati novi segmenti na sajtu.

Sve postove iz Kritike i Predlozi ću objediniti na jednu listu, dopunjenu predlozima na ovoj temi. Potrudiću se da mi ništa ne promakne.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Postovi: 1507
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2
Lokacija: Novi Beograd

Post od McLaren F1 »

Evo linka >>SE-NSE Forums (Powered by Invision Power Board)<<
Znaci po meni kad bi MS ovako,ili priblizno ovako izgledao,bio bi neprevazidjen forum na ovim prostorima! :)
Naravno,ne ocekujem da ce pasti samo copy/paste foruma,al bi stvarno mogli da "skinete" ponesto! :wink:
Sve u svemu stvarno lepa vest.Verujem da ce posle objavljivanja nove verzije,forum biti jos poseceniji i bolji! :wink:

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Postovi: 640
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600
Lokacija: Pozarevac

Post od bOOdala »

kalinicm, meni je i owako sajt extra,ali malo promene ne bi shkodilo...woleo bih na forumu da ima jedan deo gde mozemo da uploadujemo programe,igrice,teme i woleo bih da imamo galeriju slika gde cemo ocenjiwati najbolju sliku...

8)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1826
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Lokacija: Sremska Mitrovica
Kontakt:

Post od kljun »

lepa vest, ja bih predlozio da novi forum ima podrsku za widescreen monitore, tj. da bude preko forum razvucen preko celog ekrana, i ima tu jos nekih stvari al sad se nemogu setiti.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1645
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Lokacija: Jönköping
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Podrzavam kljunov predlog posto sam na wideu i na lapu i desku vec godinama :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1934
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD
Lokacija: Nis

Post od dimi89 »

ma samo ubacite neki novi skin mozda neka sitna izmena i to je to sajt je ovako super.Mozda ako bas zelite da promenite sajt to uradite ali ostavite neku opciju(ako je to moguce) da sam korisnik vrati sajt na staro ako mu se novi ne svidja :D
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

MilančeBGD
Expert
Expert
Postovi: 3895
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i
Lokacija: Beograd

Post od MilančeBGD »

McLaren F1, slazem se oko predloga da se malo "ukradu" neke opcije sa se-nse :) Poput ocenjivanja korisnika, pregled profila i sl...

Takodje ja imam jedan predlog koji bi eto mogao nekako da se realizuje, npr. da se doda opcija review za neki model, u kojoj ce bilo koji clan foruma moci da opisi i iznese svoje utiske o nekom modelu, naravno opet ovde treba dosta kontrolisanja jer ce to neko zloupotrebiti za nesto drugo.
-Jos jedan predlog je uvodjenje nekog vida zastite foruma od raznih spamera koji s vremena na vreme napadaju forum sa veoma "lepim" sadrzajem.
-Jos jedan, mogla bi da se uvede opcija da svaki clan foruma moze upisati model svog telefona i trenutni softver koji poseduje na telefonu.
-Podrzavam i uvodjenje da svaki clan mora imati 10 poruka na forumu da bi mogao slati pp
-Svaki clan koji ima ispod 50 poruka(npr.) ne moze poslati oglas
-Povecanje kapaciteta naseg "sanduceta" gde ce ici pp
-Takodje podrzavam ideju da zaustavljanja piraterije na forumu, takodje i reklamiranje i stavljanje/preusmeravanje na linkove koji sadrze pirateriju.

EDIT:
-evo primer oko toga kako sam ja zamislio da bude za model telefona i trenutnu verziju, i operatora
Slika

-jos jedan predlog da se ubaci opcija block, tj. da bude moguce staviti nekog clana na ignore listu, prvenstveno mislim na privatne poruke
-da se malo poboljsa pretraga
-da se ubaci negde kod profila bilo kakav znak/simbol koji ce pokazivati da je clan trenutno na forumu ili nije.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Postovi: 3758
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS
Lokacija: Dunavska obala

Post od Lobachewsky »

Neka se jedan zajednicki forum bavi tematikom sva tri portala (mobilni svet, it svet i svet neceg treceg :) ) - jednom se registrujes, pricas o svemu. Neka svi portali vode ovde. :) Bice efikasnije.
Plus, forum treba da dobije vise smeka s tehnicke i dizajnerske strane gledano.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Postovi: 659
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Dodro bi bilo da ubacite opciju wifi kao kriterijum za pretrazivanje modela ...
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Postovi: 854
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46
Lokacija: beograd

Post od kefalo »

Lobachewsky,
slusajte, ja jesam za to da se na foruju spominje i IT, ako ce se to omoguciti treba izuzetno pazljivo iznivelisati ucesce ostalih tema na forumu, jer je ovo ipak sajt mobilni svet.

Da budem precizniji.
Kao osnovni kriterijum, treba uzeti mobilni telefon i na forumu dozvoliti raspravu o svemu onom sto im veze sa mobilnom tehnologijo.
E sad poenta.
Posto danas jednosavno dolazi do prklapanja, mobilne tehnologije sa drugim segmentima IT, nuzno je da se i oni spomenu.
Ali u kreiranju ovog djela treba biti izuzetno oprezan, kako se ne bi izgubila misao vodilja.
Konkretno.
Ja sam za, pa sad taksativno.
Podforum o mp3 plejerima, i to samo uopsteno, jer tu i nama mnogo rasprave.
Podforum o digitalnim aparatima.
Podforum o video tehnologiji.
I pazi sad, podforum o laptopovima i pda uredjajima.
Uz sve ovo jedan dio za opusteno caskanje.
I naravno dio o programima.
E sad ja sam naravno i za dosta stvari o kojima je MilančeBGD, pisao, vrlo su interesantni predlozi, i neka netko drugi porazmisli o njihovom uoblicavanju.

Ono sto sam htjeo reci je u stvari to da mi ne smijemo suvise velikim uopstavanjem, razvodniti forum, tj. ja ne zelim da se kao na BENCH forumu, ovdje raspravlja i o grafickim kartama,napajanju, ili problemu oko windowsa.

Zasto, zato jer bi se napravilo ogromno prostranstvo, koje tesko da bi netko od klasicnih clanova mogao da pregleda.

Eto toliko za ovo jutro.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1838
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Vidim ja kod mene nesto pada sneg, a ono.. stize nam novo lice foruma :)

Vidim da su me clanovi dosta pretekli sa predlozima, tak oda se nema nista puno dodati..

-eto to za spamere, sam oda se pri aktivaciji stavi da se mora ukucati onaj kod, il istali vec i automatski spameri bi bili spreceni

-ako moze u pretragama telefona pa onaj kriteriju, da se malo poboljsa.. da se uvede pretraga po kamerama i koja kamera ima auto fokus, da se pretrazuje po operativnom sistemu, da kada izaberem pretragu da mi izbaci sve telefone koji tu spadaju a ne bez telefona na kojima pise "nema u prodaji" ..mozda nema ovaj mesec ali sigurno ce biti skoro.. mislim da je to odbacivanje modela sa tim "nema u prodaji" velika mana pretrage

-kao sto je vec spomenuto, da nam dopustite slobodu ili neki deo foruma gdece mo moci rapravljati o kompletnom IT svetu, elektronici itd itd

-kao sto je vec spomenuto, vise informacija o clanu, koji mob koristi, verziju sw, itd itd

-kao sto sam vec rekao, da se otvori podforum OGLASI, gde ce mo mi clanovi prodavat, razmenjivat sa ostalim clanovima.. naravo, da se to limitira da se ne moze postaviti oglas ispod 100 postova.

-ne znam koliko jue kotra produktivno ali ja bi sprecio baem ispod 50 postova se ne moze otvarati tema.. i ovako se otvaraju duple teme a clani koji otvore se ne pojave nikada vise na forumu, cak ne vide ni odgovore

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Postovi: 854
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46
Lokacija: beograd

Post od kefalo »

napalm death, Po meni odlican predlog, za broj poruka za davanje oglasa i postavljanje tema.
Forum treba da postigne kvalitet, ali ne onaj u kome bi samo strucnjaci se mogli snaci, vec i prosjecan koristni.
Ipak neke granice se moraju potaviti.
To sa 50 poruka za temu je dobro, iz razloga, sto ce omasoviti ucesce, a ne zainteresovane odbiti u startu.
Nikakva steta za sajt, nije ako od postovanja odustane onaj, koji ni ne procita odgovore na temu koju je postavio.
Odsustvom takvih, i forum postje pregledniji.
Naravno takvi ce i dalje posjecivati sajt, samo sto nece zauzimati prostor, bezveznim temema.
Ovakvo ogranicenje postoji i na jednom hrvatskom forumu.
napalm death,
ja bih bio oprezan, kod uvodjenja sporednih tema , u odnosu na mobilnu tehnologiju.
mislim da bi spajanje koncepta MS + bench u svom totalitetu bilo pogresno, kako sa aspekta obicnog forumasa, ili posjeticoa foruma, tako i poslovnog aspekta.

Tim putem bi razvodinio kvalitet.
Jer ako si postigao, jedan prepoznatiljivi kvalitet, i kao takav se izdvajas od ostalih slicnih sajtova, onda je pogresno, preskacucu jednu stepenicu, otici u krajnost.
Nije problem to sve obraditi, problem je nastavak kvaliteta, po kome si prepozatljiv.

Mislim da ako je taj totalitet krajnji cilj, onda uredu, ali step by step.

Daleko ispravnija odluka bi bila mobilna tehnologija, plus drugi prenosivi uredjajj, tipa GPS, laptop, foto, video.

E onda kad i tu nivo kvaliteta , posjecenosti, prodatog reklamnog prostora podignes na nivo koji ima MS, naravno proporiconalno svojoj velicini, e onda se razmilja, i djeluje ka sljedecem nivou.

Odnosno , naravucenije je, nije poenta imati neki podforum tipa te-ve, i na njemu imati samo 5 tema, i to sve zato sto se htjelo udovoljiti nekoj megalomansoj i bez koncepta zasnovanoj ideji.

Da zakljucim, takav forum bi bio kao kosmos prostran, i tesko da bi bio interesantan.
U krajnjoj liniji, izgubio bi prisnost, i neki drugarsko-tolerantan odnos, koji krasi ovaj forum :) .
Zasto, jer se neki clanovi ne bi nikad sreli niti prodiskutovali u tom prostranstvu.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Postovi: 659
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

takodje bi bilo super da dodate htc kao proizvodjaca , i da prevedete njihove review-ove .
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1838
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

kefalo, Pa moram priznati da si i u jednu ruku u pravu. Ako moze podforim za ostalu alektroniku, onda moze i za cipele, papuce, metar drva i slicno.. dakle, forum bi bio globaliziran svime samo ne mobitelima.

DA, mozda nama fali malo diskusije oko ostale elektronike pored mobitela ali.. ovo je "ipak" mobilni forum :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Postovi: 3758
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS
Lokacija: Dunavska obala

Post od Lobachewsky »

Pretraga da bude i na stikliranje, a ne samo izbor sa liste... i naravno mnogo vise opcija.
Sto se tice foruma... jel' ce IT svet da dobije forum, da li ce biti zaseban ili spojen sa ovim (baza korisnika, logovanje i sl.). Ja sam vise za drugu opciju, da se nekako ta dva specijalizovana foruma objedine, ali ne na klasican nacin, da ne bismo dobili jos jedan tehno forum, takvih je na internetu beskonacan broj.
U principu, da ne kucam za dzabe sta i kako, ako je u startu takva mogucnost odbacena. Razmislite jos jednom, sve u svemu.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1255
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06
Lokacija: Hiperboreja

Post od Vincent »

Mislim da bi, pored navedenih opcija, ako je ikako moguće, ubaciti opciju chatovanja između članovca, jer dopisivanje putem PP traje prilično sporo, a ovako bi se još smanjio i broj koliko-toliko nepotrebnih postova tipa: imaš li ovo? aj' pošalji mi ono i sl.

Pozdravljam predlog za predragu po kriteriju Wi-Fi i još malo poboljšati kriterije, obavezno da korisnicima stoji koji telefon i SW imaju!

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Zaključana tema