Meizu note m2

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1332
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Meizu note m2

Post od filip11314 »

Red je da napišem detaljniji rivju. Fon koristim oko 3 meseca, to je i više nego dovoljno da se napiše jedan poveći rivju... Dakle rivjuu pristupam prvenstveno objektivno, ne dižem telefon u visine. Naglasio bih da rivju prvenstveno pišem u odnosu uloženo-dobijeno. Porediću telefon i sa G2, S3, G2 Mini i još nekim....

Dizajn: Telefon od napred jako liči na Note 5, od pozadi liči na Ajfon 6. Donji deo telefona je jako sličan Ajfonu 6, sem što je 3,5mm džek premešten na vrhu (meni se to ne sviđa).
Po meni je dizajn odličan, blago zaobljena leđa dosta znače (Note 5 vs S6 edge :))
Možda jedina "mana" jeste što je sočivo kamere u ravni sa leđima. Meni ne smeta, nema ni najmanju ogrebotinu za sad, a ne nosim ga u bamperu. Screen to body ratio super, nije kao kod Sony-a ili HTC-a, ili ne daj Bože Apple-a.
Ocena: 9,5/10
Kvalitet izrade: Jako je kvalitetno izrađen telefon, ne ostavlja baš jeftin utisak u ruci kao npr J5. Nema nikakvog krckanja, lufta pri jačem pritisku, tasteri sa strane (volume up, down, power) imaju tvrđi i dublji klik što je po meni veliki plus jer nema šanse da se prilikom pritiska u pantalonama fon otključa. Home/back dugme nema lufta. Moj telefon je space grey verzija (?) sa matiranim leđima i mogu da kažem da su otporna na habanje, nemam ni jednu ogrebotinu sem one kada mi je fon ispao.
Mana: fiokica za sim/sd karticu je malo ispupčena i klima se malo. Fioka je glupo odrađena, mora lepo da se nameste kartice inače će lako da ispadnu prilikom nameštanja ili jednostavno fioka neće da se zatvori dok se lepo ne namesti sve.
Ocena 9/10.
ekran: Odličan! 1080p po meni i više nego dovoljna rezolucija na 5,5". 403ppi (6s ima 401ppi, ali drugi panel :)). U odnosu na G2 je možda za nijansu bolji, oštriji, a osvetljenje je dosta jako na maximumu. Meni stoji na 50% auto i automatika radi dobar posao. Pohvalio bih senzor blizine koji ne dozvoljava da se ekran slučajno uključi kada je telefon u džepu. Jako korisna stvar, plus je softverski dorađen...
Ocena: 9,5/10
Baterija: Dovoljno je reći u rangu G2 na kitkat-u. Gura bez problema 5h sot-a na 2 dana rada. Meni odgovara skroz. Naravno da bih voleo da je autonomija kao kod Mate 7 (ko ne bi?), ali je i ova dobra (bolja od S6). Kada se koristi samo 3G može da izgura oko 4h sot-a. Nisam testirao od 100% do 1%, retko kad mi padne ispod 15%.
Ocena: 9/10
Performanse:AnTuTu nisam radio, jednostavno me ne interesuje. Telefon bašbaš odlično radi, nema nekih lagova, bagova, restarta. Ima ponekad laga, ali o tome ću nešto detaljnije pisati kad stignem do softvera. Ne igram igrice tako da ne mogu da kažem kako se ponaša u tom segmentu.
POHVALIO BIH MULTITASKING! Nema ponovnog učitavanja aplikacija, niti laga prilikom korišćenja mt (da, s6, na tebe mislim). Kešira i više od 9 aplikacija, ali 9 se prikazuju (po meni nebuloza). Prelaženje iz aplikacije u aplikaciju je jako glatko, gotovo trenutno.
Ocena: 7/10
Kamera: Nisam ni očekivao neku specijalnu kameru, i to sam i dobio. Solidna kamera, G2 po jakom suncu pravi bolje fotke, ali u normalnim spoljnim uslovima su egal (G2 možda ima malo više detalja). Što se tiče u slikanja u zatvorenom prostoru ni tu nije odlična situacija. Ponaša se kao G2, ima šuma ali ne drastično. Opet zavisi od osvetljenja. Noću brže fokusira od G2, ali je opet sporo. Ima manual mod koji je solidan, ali daleko je od Lumia-e ili G4. Meni završava posao što je najbitnije. Dakle kamera završava posao, ali nije sjajna kao npr G3/S5 (normalno). Za ovaj cenovni rang je odlična. Prednja je egal sa L735. Odlična, plus manual mod na prednjoj. :D
HDR odlično radi. Kamera ima dosta dodatnih opcija.
Mana: Prilikom korišćenja manual moda slika se u nekom čudnom odnosu, ako se ne varam kvadratnom.
Video nisam testirao.
Ovo za kameru je možda i do mene, gde znam. Testiraću malo bolje kad bude bilo lepo vreme.
Ocena: 7/10
Softver: Moram priznati da je odličan. Jako sam prijatno iznenađen. U kombinaciji sa Nova Prime je posebna priča (koristim zbog veće mreže ikonica). Opasno mi se sviđa centralni taster Home koji može da se podesi na par načina. Naime kada se pritisne je Home taster, kad se samo pipne je back, a kada se zadrži zaključava se ekran (može i nešto drugo). Nema akrobacija prstima, prosto me je to preporodilo. Uopšte ne koristim power/lock dugme. Multitasking se otvara povlačenjem od donje ivice ka gore. Lockscreen prost, postoji mogućnost za otvaranje aplikacije prilikom skrolovanja u levo ili u desno (kao kod G2 na kitkat-u, samo bolje, nije kao widget). Još jedna zanimljiva stvar su gesture na ugašenom ekranu, plus tap2wake ili lock sa lockscreena. Ne postoji tap2lock sa početog, mana. Možete skinuti teme i promeniti ceo izgled telefona (od tastature do brzih prečica). Takođe ne mora cela tema da se primeni, već može i određeni deo (npr samo skin za sms). Meni lično se jako sviđa kako su odradili podešavanja, sve je na dohvat ruke. Korisna stvar je i security softver koji ne usporava telefon kao cleaner-i i antivirusi. Ima mogućnost podešavanja rada aplikacija u pozadini, obaveštenja itd. Kao kod Huawei telefona, samo po meni malo bolje odrađeno. Takođe ima i 3 battery saver moda - običan (manuelni), automatski, i kao super mod kod Samsunga.
Pohvalio bih i sistem rutovanja. Bukvalno za minut imate rutovan telefon. Samo skinete KingRoot i to je to.
Mana: lag prilikom pokretanja imenika/sms/dailer-a. Slično kao kod Samsung telefona. Ume da iznervira, ali ništa strašno. Možda još jedna mana malo prost lockscreen. Takođe i player je retardiran, ali završava posao. Nervira me što je spojen sa nekim kineskim serverom za stimovanje muzike (tipa dizer).
Nervira me još jedna stvar: Neravnomerno pojačavanje/smanjivanje zvuka. Npr slušam muziku i stoji na maximum zvuk i jako se čuje. Ali kad smanjim za 1-2 dosta tiše se čuje. Ne znam da li je do playera ili do softvera ali iritira.
Imam kinesku verziju softvera i 5.0.1 android i ne planiram da ga dižem na noviji flyme ili android. Ovaj baš dobro radi.
Ocena: 8,5/10
Da, kvalitet zvuka je okej (na oba zvučnika), takođe je i glasan. Vibracija solidna, možda bi mogla biti malo jača.

Dakle za 160e koliko košta nov dobijate odličan telefon. Odličan ekran, dobra autonomija, solidne performanse, solidna kamera za taj rang, dobro optimizovan softver.
Da li preporučujem telefon? Naravno.
Ako se dvoumite između Sony M4 i M2 Note - kupite M2 Note.
Ako se dvoumite između Huawei G7i M2 Note - kupite M2 Note.
Ako se dvoumite između polovnog LG G2 i novog M2 Note - kupite M2 Note.
Ali ako se dvoumite između Xiaomi Redmi Note 3 i M2 Note - kupite Xiaomi.

Ako ima pitanja javite se. :)
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Jaza Vizantijac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Postovi: 79
Pridružio se: Čet, 21. Mar 2013. 12:33
:: LG Nexsus4

Re: Meizu note m2

Post od Jaza Vizantijac »

Gledam sad neke review po youtubu posto sam zainteresovan za telefon.Kazu neki servisi nerade kad se instaliraju jel to tacno,da pitam vas sto imate telefon.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1332
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Meizu note m2

Post od filip11314 »

Ja nikakvih problema nemam, a imam Kineski softver. Tako da ne znam gde si i šta video.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Postovi: 103
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 16:30
:: iPhone 8 Plus
Lokacija: Novi Sad

Re: Meizu note m2

Post od Master Joda »

Evo da se i ja pohvalim, od pre dva dana sam vlasnik ovog telefona. Telefon je odlican, po performansama rekao bih da moze da se poredi sa mnogo zvucnijim i skupljim modelima.
Iskreno u ovom cenovnom rangu imam osecaj kao da sam nekog opljackao :D . Telefon je uzet u Telenoru, ali koristim dual sim (Telenor i MTS) moram da napomenem da nije tacna tvrdnja da moze samo Telenor internet.
Jos mi je apsurdniji odgovor Telenora da su oni "jelte" zabranili internet drugih provajdera. Jednostavno nemate inicijalna podesavanja za MTS mrezu jer je tel iz Telenora. Idite na Settings->SIM->APNs i za MTS mrezu unesite APN podesavanja. Ista se mogu naci na MTS sajtu.
Svidelo mi se sto mogu jednostavno da se prebacim sa jednog interneta na drugi. Kad potrosim MTS-ov samo odem u Settings i prebacim se na Telenorov.
Sto se zamerki tice rekao bih da su nepotrebno ogranicili da se mogu koristiti dve SIM kartice ili SIM + microSD. Telefon je dovoljno velik da su mogli sve to da naprave odvojeno.

zeljovan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Postovi: 77
Pridružio se: Pon, 15. Nov 2010. 17:05
Lokacija: Beograd

Re: Meizu note m2

Post od zeljovan »

Poštovanje, opet pitam za pomoć....

Juče sam poku šao da uradim update Flyme 5.1.8.0G, ali nije išlo, kada uradim reset i sve pokrenem kako treba i dam mu da mi krene update flyme on neko vreme očitava nešto i onda mi prijavi grešku "firmware corrupt"??

Znači da se ogradim sve procedure sam ispoštovao kako je dato an forumima i youtube, ali stalno mi prijavljuje istu grešku.

Sada sam našao link http://forum.xda-developers.com/meizu-m ... -t3362571/ gde je objašnjeno da je to telefon za kinesko tržište i šta treba da sledeće uradim, lai nikako da inst. super su i Busy Box....

Ima li neko od vas neko iskustvo oko ovg problema?

pozzz

neogeo
Mobil fan
Mobil fan
Postovi: 418
Pridružio se: Čet, 23. Feb 2006. 10:15
:: Huawei P30
Lokacija: Kruševac

Re: Meizu note m2

Post od neogeo »

Od juče postadoh i ja vlasnik M2 Note i radi ekstra po mojim shvatanjima.
EU je model i na sebi je imao 5.1.5.0G sa preinstaliranim Googlee servisima koji su radili savršeno.
U toku dana sam skinuo update.zip (5.1.8.0G) i uspešno ga apdejtovao ali sam posle toga osedeo nameštajući Gapps koji nikako da proradi dok se u jednom trenutku nisu složile sve kockice :)

Međutim, sada imam drugi problem.

? Kako da se registrujem na Flyme /Meizu nalog ?
Bezuspešno pokušavah juče celoga dana međutim, nikako da mi stigne reg. kod... Ima li neki lakši način ili vremensk i tajming da se to obavi?

Hvala unapred.
Iacta Alea Est

neogeo
Mobil fan
Mobil fan
Postovi: 418
Pridružio se: Čet, 23. Feb 2006. 10:15
:: Huawei P30
Lokacija: Kruševac

Re: Meizu note m2

Post od neogeo »

Demanti...
Danas pokušah registraciju prreko meizu.cn gde se nudi mogućnost registracije preko fona ili kreiranjem mejl naloga pa sam odabrao ovo drugo i kreirao nalog mailto:example@flyme.cn koji sam uspešno verifikovao i logovao se na njega. Ostaje mi samo opcija Bind phone koja radi preko sms verifikacije i opet neće da pošalje kod čim stavim +381 :( ali sam ipak uspeo registraciju.
Iacta Alea Est

Daki57
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 5
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2017. 20:16
:: meizu m2 note

GPS ne radi

Post od Daki57 »

Prvi put se ovako nekom obraćam, (mislim preko foruma). Pre dve nedelje sam kupio MEIZU M2 NOTE, polovnu i instalirao sve programe koji su mi neophodni. Nedelju dana kasnije, setih se da instaliram iGO navigaciju, koju sam imao na prethodnom telefonu (LENOVO VIBE C, na kome je besprekorno radio). Instalacija je protekla bez problema, jedva podesih za rezoluciju 1920x1080 i tu nastaju problemi. GPS ne radi. Pojavi se ikonica gore pored mreže i sata, ali od satelita ni traga. I iz aplikacije pustim da traži satelite, ali vrti bezuspešno ceo dan. Nisam bio kod servisera, pa me zanima da li je to kvar softverske prirode ili mora da se otvara? Hvala!

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1332
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Meizu note m2

Post od filip11314 »

Probaj neku drugu navigaciju, tipa Here WeGo ili Google Maps. I pogledaj da li ti je podešen GPS kako treba, tj da pretražuje satelite, a ne da radi preko mreže.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Daki57
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 5
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2017. 20:16
:: meizu m2 note

Re: Meizu note m2

Post od Daki57 »

filip11314 napisao:Probaj neku drugu navigaciju, tipa Here WeGo ili Google Maps. I pogledaj da li ti je podešen GPS kako treba, tj da pretražuje satelite, a ne da radi preko mreže.
Ма продавао сам га на све живо и програме за контролу гпс-а и разне телефон доктор. Препознаје да је гпс укључен, али ту је крај. Врти иконицу нон стоп, али нема ни једног сателита. Видим да ће да напипа мајстора.

Sent from my m2 note using Tapatalk

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1332
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Meizu note m2

Post od filip11314 »

Uradi hard reset ili probaj da ubaciš drugi rom. Neki su imali problem sa romovima.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Daki57
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 5
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2017. 20:16
:: meizu m2 note

Re: Meizu note m2

Post od Daki57 »

Искуство од данас. Нађох и скинух најстарију верзију ФЛАЈМИ-а 5.1.6.0Г и пријатно сам се изненадио кад сам видео да је имплементиран Гугл налог. Наиме, све верзије рома надаље до 6-ице, нису имале гугл налог, него се морало својеручно одрадити посао. И број апликација је знатно мањи, тако да мање оптерећује фон и меморију. Нажалост, проблем са ГПС-ом нисам успео да решим. Обишао сам скоро све сервисе у Нишу, али безуспешно. Сви се слажу да је проблем софтверске природе, али немају подршку за те телефоне још увек. Таква је ситуација у Нишу. Може ли мала помоћ из других градова, можда код вас постоји подршка за МЕИЗУ М2 НОТЕ. Хвала!

Sent from my m2 note using Tapatalk

Daki57
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 5
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2017. 20:16
:: meizu m2 note

Re: Meizu note m2

Post od Daki57 »

Инсталирао сам Флајми 6, без Гугл налога и без продавнице. Никако ми не успева да инсталирам све потребно или незнам шта све треба и како. Може помоћ у виду потребних програма за покретање Плеј продавнице? Хвала!

Sent from my m2 note using Tapatalk

Odgovori