Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Bajker
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 3
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2015. 07:49
:: NOKIA N8

Re: Nokia N8

Post od Bajker »

Puno hvala ljudi,snadjoh se nekako,instalirao sam UC Browser,nekao sam se ulogovao na fejs i sljaka samo tako,lista neverovatno brzo,kada hocu da postavim sliku vidim sve slike u galeriji koja je na kartici:D ne moram da nagadjam,malo mu vise vremena treba da postavi sliku ali ne koristim ja to cesto tako da mi ne smeta,bar vidim sve slike iz galerije,jedino nije hteo da se uloguje preko one ikonice za fejs koja izadje automatski u browseru nego sam morao da kucam u pretrazivacu,ionda se ulogovao i radi savrseno,odoh da zezam zenu jer sada brze lista fejs nego njen neki samsung android,a da kod mene nokia store radi dobro ali nisam uspeo da nadjem us browser,mini opera ima, pa sam isao po deksijevom uputstvu,jos jednom hvala,javljam se kada opet zapne nesto

goja71
Novajlija
Novajlija
Postovi: 10
Pridružio se: Čet, 26. Sep 2013. 10:36
:: c3-01

Re: Nokia N8

Post od goja71 »

Letos uzeh onu "nepromočivu" torbicu da na moru slikam i kobajagi video neki snimim pod vodom. Sve je funkcionisalo i fotke i video bez problema. E, onda ja manijak videvši da sve radi poželim da zaronim mnogo dublje i snimim podvodni svet. I tu mi se telefon natopi slanom vodom. Probao sve živo. Na kraju sam ga oživeo ali nije držala baterija ni pola sata. Dam ga drugaru još pre 2 meseca da proba da ga popravi. Vratio ga juče i kaže da ga je oprao od soli, ploča mu je bila skroz bela, poprskao nekim elektro sprejom, ali da se i dalje greje i nije dobar. Ja, već odustao od telefona, prihvatim ga i stavim da se puni. Kad gle čuda!!! Napunio se i baterija mu se ne prazni. Telefon oživeo. Toliko mi je drago da ne mogu da vam opišem! Najbolji telefon ikada. Srećan sam ko kučence :D

acamatic
Expert
Expert
Postovi: 3710
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

Eto na kraju je ispalo kako treba. I ja sam dolazio u stanje da uzmem tu torbicu za njega, ali sam odustao, jer je mnogo skuplja stvar (mob) od te futrole.

goja71
Novajlija
Novajlija
Postovi: 10
Pridružio se: Čet, 26. Sep 2013. 10:36
:: c3-01

Re: Nokia N8

Post od goja71 »

Torbica je dobra, ali štiti od prskanja vode, a ne i od potapanja. Može i da se malo i zaroni u vodu (plitko) i nije strašno. Ja sam probao na 3m dubine. Zato je i probilo. Uskakao sam u vodu i nije popustila. Sve u svemu, dobra je za plažu jer može da se radi sa telefonom dok je u futroli. :)

goja71
Novajlija
Novajlija
Postovi: 10
Pridružio se: Čet, 26. Sep 2013. 10:36
:: c3-01

Re: Nokia N8

Post od goja71 »

Ne radi više viber. Ode podrška za symbian. Sve mogu da ukinu ali kameru nikako :D

griswold
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Postovi: 35
Pridružio se: Uto, 16. Mar 2010. 16:28

Re: Nokia N8

Post od griswold »

Resio sam posle duze vremena sve da formatiram na N8 reset kompletan sistema i svega. Dajte mi uputstvo ili link, sa najboljim resenjem s tim u vezi. Napominjem da ga do sad nisam flesovao i tako to. Hvala

acamatic
Expert
Expert
Postovi: 3710
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

Fabrička podešavanja su dovoljna za to što želiš. Resetovaće ti mob kao da je iz prodavnice izašao.

davor87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 7
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2016. 00:38
:: Alcatel pixi 3 (4)
:: Nokia n8

Re: Nokia N8

Post od davor87 »

Pozdrav svima, valjda nekog ima. :) Kupio sam nokiu N8, telefon je ok radi lepo. Belle refresh symbian je u njemu. U telefonu uopste nemam mape nikakvu aplikaciju. Ok ukinuli su podrsku ali cudi me da nema aplikacija jer to valjda fabricki dolazi u tel? Skinuo sam google mape to radi a ovi mape sam probao da skinem ali nece da instalira aplikacije. Na nokia suite mi da da izaberem zemlju i on skine i maou i glas ali nigde u telefonu ne mogu da nadjem taj fajl a pise da je skinuto? Razmisljao sam da ga vratim na fabricki ili preko onog *3370#, ali da ne napravim jos gore pa posle da bude da jos neke aplikacije nece da rade, ili da mi trazi neki kod pa da ne prihvati 12345? Takodje ni office nema u njemu, da li to dolazi fabricki? Od plikacia za sad imam operu whats app, fb, to radi bez problrema. Viber instalira ali nece dalje da prihvati broj i registruje ga. Sa skajpom je ista stvar. Fm transmiter radi, kamera ... Telefon je super. Samo mi nije jasno za mape i za office? Adobe reader isto radi. Adobe reader takodje radi Aplikacije sam najvise skidao sa sajta mobile9, tamo ima dosta. Ne rade sve ali ispobavam. Ako neko ima jos neki sajt neka napise. Eto toliko za sad. :)

janka_88
Expert
Expert
Postovi: 3347
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G
Lokacija: Banja Luka

Re: Nokia N8

Post od janka_88 »

davor87, kao što si upoznat podrška za Symbian je uveliko ukinuta. Niko ne garantuje da će bilo koja aplikacija raditi, pa tako ni one koje su došle na njemu a uslovljene su skidanjem nekih stvari sa interneta (u tvom slučaju mapa) tako da se ja nebi puno nadao što se tiče toga. Ni WhatsApp nema više podršku za Symbian ako se ne varam, tako da je i to pitanje dana kada će prestati raditi. Ja sam svojevremeno office skidao kroz ažuriranje tako da ako ga nemaš, vjerovatno ga nećeš ni imati. Eventualno da potražiš neki drugi program koji obavlja te "poslove", nešto tipa "Quickoffice". Imam N8 koji mi skuplja prašinu a stanje kao nov pa ga držim čisto radi nostalgije. Isprobaću to sa mapama ali ako se dobro sjećam isto tako je bilo neupotrebljivo a nisam mogao izbrisati u potpunosti.

acamatic
Expert
Expert
Postovi: 3710
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

Ja kada sam koristio zadnji put to je bilo pre 2god i kusur tada je još nešto moglo da radi, nego sada. Kako sam pratio /čuo, market više ne postoji već se sve skida preko drugih sajtova. A i to je pitanje dokle su licencirane aplikacije, tj do koje godine. Što se moje pomoći tiče, ja sam komp promenio, samim tim i hard disk, na kojem su mi bile sve aplikacije koje sam ja koristio, tako da ne znam kako da ti pomognem tu, osim da juriš po nekim sajtovima.
A što mape ne rade /ili što ih nemaš stvarno mi nije jasno i jedino objašnjenje vidim da su ugasili. Pokušaj da nađeš negde na netu "start up app" za N8 jer to je fabrička aplikacija, to isto sve važi i za office.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Postovi: 4712
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite
Lokacija: Novi Sad

Re: Nokia N8

Post od гари »

Jel nije na Symbianu sad aktuelna Opera Store? Nekako mi se čini da je to Nokia prebacila na Operu.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

acamatic
Expert
Expert
Postovi: 3710
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

@gari, to već ne znam. Kažem ti da dve i nešto godine nisam više u tome.

davor87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 7
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2016. 00:38
:: Alcatel pixi 3 (4)
:: Nokia n8

Re: Nokia N8

Post od davor87 »

Na pocetnom ekranu tamo gde su precice za mape i ovi store, umesto toga stoji fajl sa znakom pitanja i pise Miscellane. E posto ni ovi store nisam imao u tel, njega sam nekako skinuo i instalorao i automatski je tu sam stavio precicu. Mada ne radi aplikacija, nego kad se udje u aplikaciju ucitava vrti i tako moze do ujutru. Mape koje god sam probao da skinem sertifikat istekao. Sto se tiice marketa , nasao sam Applist, tako se zove to instalirao i lepo radi ima aplikaija i igrica po kategorijama vecina su besplatne a ima i nekih sto se placaju. Vecina ih radi, ponekima je sertifikat istekao.
Whats app, pisalo mi je da ce raditi do 31.12. Ali mi je u aplikaciji ponudjen apdejt na verziju 2.16.57 i sad pise da ce raditi do 30.06.2017 . Pre toga sam imao verziju 2.16.29.
Neka aplikacije koje bih izdvojio, cuteradio on lajn radio iz skoro svi drzava sveta, samo iz Srbije i iz bivsih republika Sfrj ima preko 500 radio stanica, Cute tube, aplikacija za you tube, mada i preko browsera lepo otvara, Uc browser radi super, opera takodje i opera mini i opera mobile, Tap2screen aplikacija za slikanje ekrana, File play plejer , Quasar mx takodje plejer, Adobe reader, quik office, v home kao launcher i telefon izgleda kao android a ima ima launcher 8 mada nije nesto posebno. Facebook dve aplikacije Jedna je ona starija klasicna za nokiju a ova druga fb Mobile Qt je slicna kao i za android ios , google mape nije nista specijalno ali moze da prodje, num convert konvertuje decimalne, binarne, heksadecimalne i oktalne brojeve, stoperica ... itd . Od igrica ima dobar bilijar Microo pool, mau mau i real golf 2011 hd , ima ih jos ali ove izdvajam.

janka_88, Ako mozes proveri sta se desava kod tebe sa mapama da li ih uopste imas u telefonu? Jer mi je cudno da nemam fabricke fajlove iako ne rade. ne radi ni mail klijent njihov pa mi je tu alikacija. Umesto nje sam skinuo quick mail, nije nesto posebno ali radi posao. A skinuo sam quck office. A nema ni ono web tv i to je sam gledao da gabricki dolazi u tel. Pogledaj ti sta sve ima kod tebe pa da uporedimo.

гари , kada na operi ukucam ovi store automatski me prebaci na opera store ali tu su uglavnom java aplikacije nema sis, sisx ... Ovi ne radi, ja sam nasao ovaj app list za sad , ili da se skida preko nekih sajtova da ne ide preko marketa. Ima i get jar ali i tamo su uglavnom java.

Hteo sam da vratim telefon na fabricki , ali kod nije 12345 tako da ne znam koji je. Ako neko zna postupak kako resetovati kod i kad se vrati na fabricki da li se vraca na bell da ne bude da vrati na neku stariju vezriju Symbian^3?

EDIT:

Skinu sam i norton i Rom patcher+ da probam da instaliram aplikacije sa isteklim sertifikatia, prbao i sa vracanjem dauma ali nista ne uspeva ili ja ne uradim sve kako treba.
Poslednja izmena od znemanja u Pet, 18. Nov 2016. 15:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju izmeni.

acamatic
Expert
Expert
Postovi: 3710
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

Ja sam ti rekao još u prethodnom postu da će da te koče aplikacije koje su se ugasile ili koje se gase preko sertifikata koji ističi ili su istekli. Ja mogu da ti uslikam svoj folder sa svim aplikacijama koje posedujem pa ako ti se nešto zasviđa ti zatraži.
Što se tiče mapa i ostalih stvari u samom telefonu, to ćeš morati sa nekim da proveriš ko poseduje mob.
Za mail da znaš da su ugasili aplikaciju, pa jedino nešto alternativno da nađeš.
Hmm, za resset na fabrička ne mogu da se setim kako da promeniš kod, sem da ga flešneš preko programa phoenix. Znaj samo da ako radiš hard reset to ne briše softver već sve unutar njega(podatke, slike, muziku...), što znači softver ostaje "belle(ana ili šta već imaš)"
Ako sam nešto zaboravio pišem

janka_88
Expert
Expert
Postovi: 3347
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G
Lokacija: Banja Luka

Re: Nokia N8

Post od janka_88 »

davor87, imam aplikaciju za mape i map loader, ali se ne može povezati na server kako bi preuzeo karte i tu završava sve što se navigacije tiče. Web TV aplikaciju ja nemam kao fabričku tako da je nema na telefonu. Ne znam šta te još zanima da pogledam tačno?

davor87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 7
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2016. 00:38
:: Alcatel pixi 3 (4)
:: Nokia n8

Re: Nokia N8

Post od davor87 »

acamatic, Za mail znam da su ugasili, napisao sam da sam skinuo drugu aplikaciju quick mail koja radi, nista posebno ali zavrsava posao. E odlicno da softwer ostaje isti, jos samo da saznam security kod, bez njega nista ne mogu. a sto se tice tog foldera sa aplikacijama mozes poslati pa da vidimo sta ima. Inace aplikacije koje rade kojima je sertifikat dobar su ok i ne koce.

janka_88, E sad, ja nemam mape ali kad povezem telefon na nokia pc suite daje mi da skinem mape biram zemlju i skine i glas ali toga nema nigde a pise da je skinuto. Probaj i ti posto imas mape i vidi da li mozes naci taj fajl negde. I zar nebi trebalo da mape rade i oflajn barem nesto? Znas li ti nesto kako saznati secutirty kod?

acamatic
Expert
Expert
Postovi: 3710
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

@davor,za security code, pokušaj na netu da nađeš način kako da ga podesiš po slobodnom izboru. Ali ja mislim da to jedino kada se flešuje novi firmware (Rom).
Što se mapa tiče, mape su u vlasništvu sada nemaca, oni su najavili da podrška (nemoj da me držiš za reč i upotreba) se gasi za win i s^3 telefone krajem juna ove godine. I kako znam pošto neki drugari koriste win telefone oni ne mogu da koriste mape. Iz razloga što kao više nemaju podršku, ne mogu da se koriste, bla bla i to je to.
Sliku šaljem čim budem bio na kompu

janka_88
Expert
Expert
Postovi: 3347
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G
Lokacija: Banja Luka

Re: Nokia N8

Post od janka_88 »

Nešto se ne sjećam ali bio je nekad neki kalkulator koji to izračuna univerzalni security kod na osnovu IMEI telefona. Znam da je bio za Nokia telefone i da sam to koristio često, ali nisam siguran i za N8.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

acamatic
Expert
Expert
Postovi: 3710
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

davor87, evo slika pa vidi sta mozes da koristis
http://prntscr.com/d9ju1f

davor87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 7
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2016. 00:38
:: Alcatel pixi 3 (4)
:: Nokia n8

Re: Nokia N8

Post od davor87 »

Security kod sam pokusao da resetujem na nekoliko nacina ali nece.

https://www.youtube.com/watch?v=K7067Q5MlFc
https://www.youtube.com/watch?v=r50vtf6Y2n0

Instaalira on ove programe lepo, ali nece da procita kod, izgleda da nisu programi za N seriju.

A na http://nfader.su ukuca se imei telefona i on da master kod ali ii to nece.

acamatic, Vidi inbox.

Odgovori