Telenor banka

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Ivan Cirkovic
Banned
Postovi: 972
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Lokacija: Cacak
Kontakt:

Re: Telenor banka

Post od Ivan Cirkovic »

Ali, nema provizije za deviznu valutu... Imao sam pre neke uplate direktno iz inostranstva i nisam imao nikakvu proviziju. Zasto bih imao da sam i tamo i da mi covek pusta platu na racun u evrima?

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1000
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Re: Telenor banka

Post od PetarI »

Zato što imaš žiro račun banke čije je sedište u Srbiji,a ne u zemlji u kojoj nameravaš da boraviš.Znači strana banka posluje na tržištu druge zemlje...i to se naplaćuje!

Apolo
Expert
Expert
Postovi: 3803
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)
Lokacija: Beograd

Re: Telenor banka

Post od Apolo »

Ivan Cirkovic napisao:Pošto idem za inostranstvo, a želim da nastavim sa korišćenjem Telenor banke, imam jedno pitanje:
Da li mogu u inostranstvu da koristim karticu, pošto je ona sa više valuta odjednom? Da mi poslodavac uplaćuje na nju, da ne moram da otvaram drugi račun u njihovoj zemlji? Znamo svi da je Telenor banka strana i da važi u svim zemljama... Da li je neko imao iskustva slične prirode sa bilo kojom drugom bankom ili je najbolje da otvorim račun u drugoj banci, to jest zemlji u koju idem? Hvala.
Sve banke su strane, Intesa, Unicredit, Procredit itd. Medjutim Telenor banka u Srbiji je registrovana kao domace pravno lice kao i sve ostale. Ona je clanica grupe ali konkretno Telenor banka u Srbiji je domace pravno lice. Ona verovatno daje neke pogodnosti ako podizes novac sa bankomata u Telenor banci u inostranstvu ali ne ocekuj da ces dobiti nesto besplatno, banke zive od provizija. Najbolje ti je otvoriti racun u banci u zemlji u kojoj ces raditi i primati zaradu.
Ivan Cirkovic napisao:Ali, nema provizije za deviznu valutu... Imao sam pre neke uplate direktno iz inostranstva i nisam imao nikakvu proviziju. Zasto bih imao da sam i tamo i da mi covek pusta platu na racun u evrima?
Ako odes preko sa nasim deviznim racunom to ti je onda nerezidentni racun sa aspekta tvog prodavca i on ce imati proviziju kada ti bude placao nesto, odnosno ti ces dobiti manji iznos uplate za iznos provizije. Proviziju imas kako u domacem tako I u ino platnom prometu. Tetka iz Australije svaki put kada je majci nesto uplacivala majka nikad nije dobila sumu koju je na uplatila vec uvek umanjenu za iznos provizije.


Sent from Windows 10 using mTalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Postovi: 4712
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite
Lokacija: Novi Sad

Re: Telenor banka

Post od гари »

@Miodrag
Mada, ako samo plaća VISA karticom trebalo bi da ništa ne plaća, nego da je u potpunosti isto kao da je i ovde nešto platio? Mislim da je tu više razlika u tome kako će podizati pare, i kako će uplaćivati zapravo, zar ne?

DODATAK: Tek sad sam video ovo što ste vi ostali napisali... Mislim da je sad jasno da Ivan ne ide u šoping turu. :)

Sent from mTalk on Windows phone

Ivan Cirkovic
Banned
Postovi: 972
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Lokacija: Cacak
Kontakt:

Re: Telenor banka

Post od Ivan Cirkovic »

Hvala svima na savetima. Odgovorili su mi ovi iz Telenor banke. Kazu da samo stize potvrda o uplati i da nema provizije. Imao sam uplate ranije i uvek sam imao iznos koji je uplacen. Da li je taj koji uplacuje imao proviziju, to ne znam. Ali znam da mi stigne na mail A4, popunim ga i vratim nazad mejlom. Za dva dana pare su na racunu. Zato sam i mislio da koristim njihovu karticu, ali cu se jos malo raspitati kakvo je stanje kod drugih koji borave u toj zemlji...

Ivan Cirkovic
Banned
Postovi: 972
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Lokacija: Cacak
Kontakt:

Re: Telenor banka

Post od Ivan Cirkovic »

Skoro sam imao uplatu od 2000e iz EU zemlje. Leglo je posle 2 dana i izgleda da samo prvi put traze da poptises obrazac u elektronskoj formi za priliv novca. Sada mi nista nisu trazili. :D

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Postovi: 532
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Re: Telenor banka

Post od ciklon »

Ево, да нам Ћирко не буде тужан и да се брине како ће да распореди уплате које му стижу од послодаваца из Ленглија:

Ivan Cirkovic
Banned
Postovi: 972
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Lokacija: Cacak
Kontakt:

Re: Telenor banka

Post od Ivan Cirkovic »

Odlicno. Sada mi je lakse... Samo, sve se preko noci okrene... 8) 8) 8)

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Postovi: 902
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2
Lokacija: Beograd, Voždovac

Re: Telenor banka

Post od Martin Mystere »

Ne znam kakve su promene u pitanju ali evo info-a koji je stigao na mail:

Dragi korisniče,
Želimo da vas obavestimo da je Telenor banka usvojila novi Katalog proizvoda i tarifnik naknada i usluga, koji će u skladu sa odredbama Zakona o platnim uslugama početi da se primenjuje u roku od dva meseca od dostavljanja obaveštenja o izmenama, odnosno od 01.06.2018. godine.
U nastavku se nalazi pregled novih iznosa naknada koje su obuhvaćene ovom izmenom:

Plaćanje putem trajnog naloga izvan Telenor banke za korisnike Starter paketa - 35 RSD

Plati na mobilni/plati na imejl za korisnike Starter paketa - 35 RSD

Plaćanje na račun u drugoj banci u zemlji za korisnike Starter paketa - 35 RSD

Debitna kartica - Isplata gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji za korisnike Starter paketa - 200 RSD

Debitna kartica - Isplata gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji za korisnike Progresiv paketa – prvih 5 podizanja bez naknade; dodatna podizanja gotovine 200 RSD (za korisnike Progresiv paketa koji primaju platu/penziju u iznosu preko 20.000 RSD preko računa u Telenor banci isplata gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji je bez naknade bez obzira na broj podizanja gotovine)

Plaćanja debitnom karticom u inostranstvu za korisnike Starter paketa - 1%

Prilivi iz inostranstva na debitnu karticu za korisnike Starter i Progresiv paketa - 1.5%

Upit stanja debitnom karticom na bankomatima drugih banaka za korisnike Starter i Progresiv paketa – 120 RSD

Bezgotovinski prenos u poslovnici Banke za korisnike Starter i Progresiv paketa - 250 RSD

Prenos sredstava u inostranstvo sa tekućeg računa za korisnike Starter i Progresiv paketa – za iznose ≤ 12.500 EUR: 22 EUR; za iznose > 12.500 EUR: min 60 EUR, 0.8%, max 200 EUR

Uplata u RSD na račun nerezidenta u drugoj banci u Srbiji / devizno plaćanje za korisnike Starter i Progresiv paketa - za iznose ≤ 12.500 EUR: 20 EUR; za iznose > 12.500 EUR: min 40 EUR, 0.8%, max 150 EUR

Prenos sredstava sa tekućeg računa na devizni račun u drugoj banci u zemlji za korisnike Starter i Progresiv paketa - za iznose ≤ 12.500 EUR: 20 EUR; za iznose > 12.500 EUR: min 40 EUR, 0.8%, max 150 EUR

Bezgotovinski prenos sredstava po osnovu ugovora o kupoprodaju nepokretnosti sa računa kupca na račun prodavca u drugoj banci, kao i uplate za životno osiguranje za korisnike Starter i Progresiv paketa - za iznose ≤ 12.500 EUR: 20 EUR; za iznose > 12.500 EUR: min 40 EUR, 0.8%, max 150 EUR

U skladu sa članom 18. Zakona o platnim uslugama i članom 8. Okvirnog ugovora, Banka vam je dostavila Aneks ugovora u online aplikaciji Banke, na putanji Moja banka, Moji dokumenti, pod nazivom AneksOkvirnogUgovora_01062018.
Ukoliko iz bilo kog razloga niste saglasni sa predloženim izmenana i dopunama Okvirnog ugovora, imate mogućnost da pre dana početka primene novih uslova bez naknade, u skladu sa odredbama Okvirnog ugovora, raskinete Okvirni ugovor. Ukoliko u navedenom roku ne raskinete Okvirni ugovor smatraćemo da ste saglasni sa predloženim izmenama i iste će početi da se primenjuju počev od 01.06.2018.
Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na banka@telenor.rs.
Vaša,Telenor banka[i/]

Ivan Cirkovic
Banned
Postovi: 972
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Lokacija: Cacak
Kontakt:

Re: Telenor banka

Post od Ivan Cirkovic »

Ovo je lopovluk ako cemo realno. Do sada je dosta stvari ovde bilo dzabe, a sada vidim da naplacuju i priliv novca iz inostranstva. Prvo ce druga banka od koje dobijas novac da uzme procenat, a onda ova nasa... Kada se sve sabere, skoro, pa da su izjednacili progresiv paket sa starter paketom... Juce sam isao na upit stanja za kreditnu karticu koja mi je stigla, pa cisto da je probam na drugom bankomatu. Kad ono, imam sta da vidim. Naplacuju 80 dinara, a jos sam progresiv+, posto mi leze plata kod njih... Polako postaju skuplji od drugih i vreme je da se razmislja o drugoj banci... Ima dovoljno vremena da se detaljno razmisli da li ostati kod njih...

m@c|-|oR
Expert
Expert
Postovi: 3245
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr
Lokacija: Smederevo-Niš-Šabac

Re: Telenor banka

Post od m@c|-|oR »

Sve banke naplaćuju priliv novca iz inostranstva.

A sa pošiljaocem se dogovaraš o plaća tamo proviziju (obično ti).

Ništa novo nisi otkrio na žalost.

Nama Intesa godišnje skine čudo para upravo iz tog razloga. Dobro mi uglavnom izvozimo, pa to i naplaćujemo, ali opet.

Poslato sa P10 uz pomoć Tapatoka
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1668
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro
Lokacija: Beograd

Re: Telenor banka

Post od yocasylver »

Ivan Cirkovic napisao:Ovo je lopovluk ako cemo realno. Do sada je dosta stvari ovde bilo dzabe, a sada vidim da naplacuju i priliv novca iz inostranstva. Prvo ce druga banka od koje dobijas novac da uzme procenat, a onda ova nasa... Kada se sve sabere, skoro, pa da su izjednacili progresiv paket sa starter paketom... Juce sam isao na upit stanja za kreditnu karticu koja mi je stigla, pa cisto da je probam na drugom bankomatu. Kad ono, imam sta da vidim. Naplacuju 80 dinara, a jos sam progresiv+, posto mi leze plata kod njih... Polako postaju skuplji od drugih i vreme je da se razmislja o drugoj banci... Ima dovoljno vremena da se detaljno razmisli da li ostati kod njih...
Postanska Stedionica je majka.Mozda je vreme da ako neko uzima provizije bude nasa drzava a ne tudja.

Ivan Cirkovic
Banned
Postovi: 972
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Lokacija: Cacak
Kontakt:

Re: Telenor banka

Post od Ivan Cirkovic »

Daj neke detalje oko postanske stedionice? To nije banka koliko znam, pa da mozes da imas razne uslove kao kod Telenora ili gresim?

Azimuth
Moderator
Moderator
Postovi: 11610
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS
Lokacija: Novi Sad

Re: Telenor banka

Post od Azimuth »

Kakve veze ima Poštanska Štedionica sa Telenor bakom? Osim što tebe interesuje, nikakve više. Imaju oni sajt pa pogledaj šta tamo sve piše. To je banka kao i svaka druga.

U krajnjoj liniji, kad se informišeš i budeš raspolagao činjenicama, slobodno otvori temu u vezi te banke, možda još nekom bude interesantno i korisno.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Postovi: 902
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2
Lokacija: Beograd, Voždovac

Re: Telenor banka

Post od Martin Mystere »

Ivan Cirkovic napisao:Daj neke detalje oko postanske stedionice? To nije banka koliko znam, pa da mozes da imas razne uslove kao kod Telenora ili gresim?
Vidiš da opet slabo znaš jer to jeste Banka Poštanska Štedionica...

Ivan Cirkovic
Banned
Postovi: 972
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Lokacija: Cacak
Kontakt:

Re: Telenor banka

Post od Ivan Cirkovic »

Jeste, ali nije klasicna banka i ne znam nikoga da ima stednju kod njih, da dize kredite za stanove, da koristi njihove platne kartice i slicno... Jedino penzioneri idu kod njih... Zato kazem da nije kao klasicna banka, vec sa ogranicenim uslugama...

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Postovi: 902
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2
Lokacija: Beograd, Voždovac

Re: Telenor banka

Post od Martin Mystere »

Ne lupaj više majke ti, to što ti nešto ne znaš nije nikakvo merilo da li nešto jeste ili nije.

Reč je o klasičnoj banci koja u ponudi ima sve tipove kredita, uključujući i stambene (čak i dinarske), gotovinske, kredite za refinansiranje, imaju kartice (Dina, Maestro, Master standard, Master Gold), dinarsku i deviznu štednju, e-banking, devizne poslove etc.

I nije tačno da samo penzioneri imaju račune koš njih već ima i dosta onih koji rade a koji imaju otvoren račun kod njih jer im se najviše isplati tako pošto novac mogu da dignu u bilo kojoj pošti kojih ima više od ekspozitura banke.

Btw i Vojska Srbije po defaultu otvara tekući račun svojim pripadnicima u PŠ, što demantuje tvoju priču o penzionerima.

E sad zamisli nekog neupućenog poput tebe da iz neznanja lupi kako Telenor nije banka jer ne nudi ovo ili ono...

Ivan Cirkovic
Banned
Postovi: 972
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Lokacija: Cacak
Kontakt:

Re: Telenor banka

Post od Ivan Cirkovic »

Hvala za info. Reci mi, zasto ti nemas racun kod njih i ne koristis njihove usluge ako su toliko dobri kao druge banke? :roll: :roll: :roll:

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Postovi: 902
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2
Lokacija: Beograd, Voždovac

Re: Telenor banka

Post od Martin Mystere »

Ivan Cirkovic napisao:Reci mi, zasto ti nemas racun kod njih i ne koristis njihove usluge ako su toliko dobri kao druge banke? :roll: :roll: :roll:
Ti baš ništa ne možeš da shvatiš, jel da?

E sad mi još lepo reci gde sam ja to rekao da su dobri kao i druge banke ili da sam govorio o kvalitetu njihovih usluga u poređenju sa bilo kojom drugom bankom, odnosno kojom metodom si došao do tog zaključka - naravno po običaju potpuno pogrešnog?

Znaš, da ti nacrtam, rekao sam da imaju iste ponude kao i ostale "klasične" banke, šta god ti to klasične značilo i pobrojao sam ti te usluge ...

Ivan Cirkovic
Banned
Postovi: 972
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Lokacija: Cacak
Kontakt:

Re: Telenor banka

Post od Ivan Cirkovic »

Razumemo se, ne moras dalje biti ozbiljan. :D :D :D :D :D :D :D

Odgovori