Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07

Post od apu »

ae ljudi plz, da ne bih chitao svih 55 strana, da mi neko kaze kako se proverava life timer ili neshto slichno, kako bih proverio koliko je star fon, na SE P990i i da li se "format" radi lako kao kod N70 (ono zelena slushka, 3, * i on/off taster)
veseli p0z
@pu

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Nema life timer, bilo je petnaest postova pre ovog reci o tome... :)
iPhone + CX300

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ljudi, jurim rezervnu BST-33 ili 34 bateriju, i nemam ideju gde da je nađem. Dobar ortak čiji burazer drži servis i gde sam uvek nalazio sve baterije kaže da ovu nema, a i Mikele mi sinoć reče da juri sebi original i da takođe ne zna gde da je nađe. Plus mi reče da BST-34 na W950 neće raditi. Jel to tačno?

Inače jurim tu rezervnu bateriju i onaj čajniz externi punjač, jer mi nekad ova koju imam ne izdrži dovoljno, ili sam možda ja malo zahtevan (mnogo slušam walkman) a u isto vreme neodgovoran po pitanju redovnog punjenja :? ali činjenica je da mi treba. E sad (za iskusne korisnike) jel ovo ok? Jel se neće rasklimati poklopac od relativno čestog menjanja baterije i tako to?

:)

axi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Avg 2007. 20:16

Post od axi »

I ja trazim bateriju za m600 bio sam u interkomu na terazijama i rekli su mi da pasuje sa k800 i kosta 600 din.
Nisam jos kupio pogledacu jos malo,gargamel4 jel 34 ima veci kapatet
Galaxy S4,iPhone 4 16 gb 5.1.1 & iPad retina

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Jeste BST33 je za k800 ;) znaci mozete da trazite i za k800, verovatno prodavci kao nemaju za m600/w950 ali imaju za k800 :disgust: :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

meni je u p990 baterija ista kao u w950 što bi trebalo da znači da je ista i u m600 što povlači mogućnost da možda p1 koristi istu.ako nemaju za w950 neka imaju za p990
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

axi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Avg 2007. 20:16

Post od axi »

Jel neko ima bst-34 i koliki je njen kapacitet i jel moze da se ugura u m600/w950 i jos da radi... :)
Galaxy S4,iPhone 4 16 gb 5.1.1 & iPad retina

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

RADNI NARODE, kako se na P1i najbrže dolazi do menija za pojačavanje zvuka, ja zviznem tarabu (dug pritisak), čime odem u silent, pa pritisnem vrhom palca ikonicu za silent, ali bih nešto malo elegantnije.
Na W950 su bili tasteri za smanjenje/pojačavanje zvuka, na P1i nix. Shotrcut button-u se ne može dodeliti, a treba mi meni sa jačinom i alarma i poruke i zvona. Znam da se sa more pa volume ide na jačinu zvona, ali meni treba sve 4 opcije odjednom.
Hvala i pozdrav...
djurkash

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

djurkash dobrodošao u klub problema. mislio sam da longcuts rešavaju ovaj problem ali sam se malo zeznuo.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

axi, bst 34 je veca od 33-ojke, zaboravio sam koliko, valjda oko 100mah-a...

gargamel4, rekoa bih da je mikele pogresio, jer uz p990 ide u evropi bst34, a na nasem trzistu ide samo 33. Ako on podrzava obe, znaci da su iste, a to dalje znaci da i w950 moze da podrzi obe... :)
iPhone + CX300

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djurkash »

Imam još jedno pitanje, vezano je za prebacivanje kontakata iz outlook-a na SE. Mislim da ovaj proces nije najbolje odrađen. Ja sam kontakte prebacio sa W950 u outlook 2003, w950 prodao, kupio P1i, i prilikom vraćanja kontakata polja su se izmešala, te mi više nijedan default broj sa W950 nije na P1i. Pod default brojem mislim na broj koji se automatski poziva prilikom biranja kontakta iz imenika.
Any clues?
VeNoM, nadam se da mi nećeš ponoviti citat iz tvog prethodnog posta[/b]
djurkash

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

P1 ima drugaciju bateriju od ostalih telefona i od svih njih jacu. 1120 mah dok su ove ispod 1000mah, tako da nije preporucljivo stavlljati manju a pogotovo sto ja nisam siguran da pase u svakom pogledu. Ko moze nek pogleda jer ne bi bilo lose imati jednu takvu u rezervi na nekom putu illi slicno. Meni bat traje uvek dva dana a koristim ga dosta mada realno moze i da se spusti na dan i po.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

djurkash neću ponoviti. pcsuite pa mislim da imaš neki kontakt menadžer.vidi da izmixaš.ja sam uvek exportovao imenik u onom njegovom formatu kada se šalje ceo preko BTa

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djurkash »

To sam i radio, tj. kristio PC suite, i to kablom, cisto da bt ne zagubi neki :D ...
Problem je nastao kada sam prebacivao kontakte sa starog tel. koje sam prebacio u outlook express u Vcard obliku (u trenutku prodaje pri ruci mi je bio samo outlook express, a bila je situacija ili dajes ili ne dajes 8) )
E sad, meni je default broj prebačen u mobile polje Vcard file-a, te kada kontakt vratim na P1i, broj uvek ide na polje mobile (w). Znam da nije lako ovo sve čitati, ali mislim da nisam jedini koji ima ovakav problem... Hvala unapred...Pozdrav...
djurkash

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

A kako ja koji kod sebe imam nokiju 6233(ne moram da je prodam) sa punim imenikom da prebacim u p1 najbezbolnije(u smislu da se ne izglupira telefon i sve mi izmiksuje). Jel moze sa neki boljim programom od outlook? Dajte predlog!!!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

stefgi probaj sve da markiraš pa da pošalješ preko BT na drugi fon.meni je radilo sa p910 na 7710

LesaTheGreat
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 01:32

Post od LesaTheGreat »

VeNoM @ Bio sam u servisu zbog onog ispadanja iz mreze. Uradili mi update za DZ, podrazumeva se, ali mi i dalje sa 064 karticom prijavljuje EMERGENCY CALLS ONLY dok je sa 063 ovoga puta sve ok. Za dva dana mi nije uopste pisalo NO NETWORK ili nesto slicno. Pre servisa sam otisao u Tekom da vidim za zamenu kartice. Tamo neki genije od devojke pocela da unosi moje podatke u komp i ja u jednom trenutku pitam da li nesto kosta zamena kartice sa zadrzavanjem broja a ona ce na to, a da zaboravila sam da vam kazem - 875 dinara. Samo sam joj se zahvalio i nastavio ka servisu. Ali posto sam sada uzeo neke parice videcu da ipak to platim pa nek ide...

MIK @ Sto se tice radija, da sada ga nisam slusao intenzivno. Ukljucio sam ga na sekund da vidim kako izgleda, ali ipak posle update-a koji su mi radili u servisu, jer je to bio jedini nacin da se oslobodim gore pomenutog problema, cini mi se da je zvuk malo, ali vrlo malo jaci, bar mi se tako cini... Bolje da ti to kaze neko drugi ko telefon poseduje malo duze i ko moze da primeti tu razliku, ja jos uvek ne mogu. Nijanse su u pitanju. Ono sto ja mogu da ti kazem je da se zvuk razlikuje kod pojedinih pesama , zavisno od bitrate-a i to je normalno. Na sajtu Sony Ericsson , cini mi se, preporucuju da bude 192 kbps.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

LesaTheGreat, što si "unakazio" karticu, pa to košta. Inače, "mreže", stavi na "manual", mislim da je bolje :wink:
FM radio aplikacija na w950 je the best ever :)
edit
u vezi prebacivanja kontakta - ako hoćete da vam bude sve "pod konac", samo ručno, na žalost
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

krsta31
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 05. Feb 2007. 16:45

Post od krsta31 »

moze li neko da mi da podesavanja za 064 gprs, ovi iz telekoma su pacijenti nevidjeni ,veze nemaju... imam p990 pa molim ljude dobre volje za par minuta svog vremena i nekako mi pomognu, probao sam SE site, ne pali i ko zna sta jos... s toga vas molim pomagajte

Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34

Post od Doolentije »

Људи, имам проблем са конекцијом... (телефон је W950)
Значи, пошаљу мени лепо подешавања за GPRS и MMS (слао сам их и ручно), међутим... Покушам да се конектујем и пише ми следеће: "Could not locate remote server...", али када пошаљем MMS све одради како треба??? :blinky:
Зна ли неко у чему је проблем?
Хвала!

Поздрав! 8)

п.с. Зна ли неко која побољшања доноси најновији софтвер за исти телефон и назив тог истог софтвера...?

Odgovori