Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

da li da skinem program mobile RAM booster...jel to neko koristio od vas ???plasim se da mi ne razvali moj telefoncic :oops:

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

zaboravi na pdf, samo tjesh se iznervirati, previshe je spor chitach .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

String Of Life
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 24. Feb 2008. 22:56

Post od String Of Life »

Zasto pojedine teme ne dozvoljavaju setanje po meniju prostim klikom na ponudjeni link?Evo postavio sam scrshot teme koju trenutno koristim,jako mi se svidja tema,ali npr ne mogu kad sam u logu da predjem prostim klikom na propustene ili primljene pozive,vec moram da se vratim skroz nazad pa odaberem iste..Valjda razumete sta hocu da pitam? :) Da li ovo ja nekako mogu ispraviti da se mogu koristiti i ove opcije?

Slika

P.S.Mislim da nisam prekoracio velicinu slike (400x225) ali ako jesam,neka modovi brisu pa cu postaviti manju.

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

String Of Life, to pitaj tehnomanijaka ! on to znam verovanto! Ps ja mislim da mozda tema ne podrzava tvoj tel ili sta vec :-) to je moja neka logika :P

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Nov 2007. 07:25

Post od morbius »

Igor88bg napisao:morbius, popricaj ti sa nekim iole iskusijim ja secem MU ako si u pravu jer znam da ovo sto si ti rekao nema veze sa vezom! 8)
Organski rastvarač (najčešće etar) koji služi kao elektrolit u Li-jonskim baterijama pri punjenju reaguje sa ugljeničnom matricom od koje je napravljena anoda i formira čvrsti omotač (takozvani solid electrolyte interphase, SEI) koji sprečava raspadanje anode. Iako propušta litijumske jone, SEI je izolator koji podiže interni električni strujni otpor baterije. Zbog toga Li-jonske baterije u malim elektonskim uređajima najčešće imaju otpor od oko 320 mili oma, ali zato freška nova baterija tek izašla iz fabrike nema ni trećinu toga, pošto se njen SEI formira u prvih nekoliko punjenja. Niži otpor znači veći protok struje (omov zakon), a time brže punjenje.

Pročitaj jednom nešto u životu.

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od morbius »

darkado napisao:zaboravi na pdf, samo tjesh se iznervirati, previshe je spor chitach .
Ajoj.... Koliko spor? Ako treba dugo da se čeka da se pdf otvori ili stranica renderuje, može li makar da se skroluje iole prihvatljivom brzinom? Kako radi reskaliranje dokumenata na širinu ekrana?

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

String Of Life, tu temu sam imao na n95 8gb. Teme pravljene za S3d preFP1 ili FP1 nisu potpuno kompatibilne sa 5800. Nađi neku temu za s60 v3 fp2 ili s60 v5, ima dosta dobrih tema :wink:

Igor88bg, kako si znao :lol: :lol:
Nokia C6

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

morbius, zaboravi na to covece... pokusaovao sam ja time da se zajebavam ide sporo ko nista... ubacio sam dokument od 20str samo slova i kad idem na dole on preleti pet strane pa se vracaj gore pa dok nadjes gde si stao vec padne mrak :lol: :D :smutny:

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

morbius, necu da se prepucavam vodim te u kafic da napunis tel za 30 min 8) a ja cu ti doneti originalno nokijino uputstvo na kom pise baterija na ovom modelu se u porseku puni oko 1 sat i 30 minuta! 8) tehno maniac, pa neka moja nagadjanja :P :lol: :lol: :lol:

String Of Life
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od String Of Life »

@Igor88bg & Techno Maniac
Ma skinuh ovu temu bas kao s60v5 pa me to zbunilo ;) Nasao sam sad jednu koju mislim da necu skoro da menjam ;) Postavicu nekoliko tema u threadu za aplikacije sutra,sad bezim u krevet ispit u 8h :x

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od morbius »

Igor88bg napisao:morbius, necu da se prepucavam vodim te u kafic da napunis tel za 30 min 8) a ja cu ti doneti originalno nokijino uputstvo na kom pise baterija na ovom modelu se u porseku puni oko 1 sat i 30 minuta!
Nisi ni pokušao da razumeš ono što sam ti rekao. Nove baterije nemaju SEI, zbog čega se pune daleko brže. SEI se formira brzo sa svakim punjenjem i već posle 2 do 4 punjenja je potpuno formiran, što produžava vreme punjenja na ono koje je Nokia deklarisala.

Najviše ljudi u Srbiji i ne primeti ovo pošto kupuju dekodirane mobilne telefone kod kojih je baterija već bila punjena. Pri promeni baterije novom bi trebalo da se dobro oseti, pogotovo ako je baterija u pitanju velikog kapaciteta.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Igor88bg, pratim vecinu tema na ovom forumu i u nekima sam aktivan,u nekima pak nisam (iz objetivnih razloga),ali ti si u svakoj temi u kojoj postujes kamen razdora.
Ti sve uvek najbolje znas i svakim svojim postom ulazis u prepucavanje,to vec prevazilazi granice kulturnog ponosanja!
Pored svega toga postujes u temama gde nemas realnog iskustva,o cemu ovaj post dovoljno govori:String Of Life, to pitaj tehnomanijaka ! on to znam verovanto! Ps ja mislim da mozda tema ne podrzava tvoj tel ili sta vec Srećan sam. to je moja neka logika
Ovakvim posotvanje forum ce liciti na ruglo,jer ce svaki drugi pos biti pitaj ovoga,ili pitaj onoga!
A gde to vodi???
D500&E71

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

morbius, zaboravljas samo da se Li-Ion bateriije pre isporuke testiraju i isporucuju se "formirane" - odnosno svi procesi o kojima pricas se u principu zavrse pre nego sto baterije napuste fabrike. Osima ako Nokia ne preskace i testiranje i isporucujue baterije "direktno sa trake".
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Ned, 26. Apr 2009. 17:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

String Of Life
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od String Of Life »

Takodje je bitno reci da zivotni vek jedne Li-Ion baterije pocinje da tece od dana proizvodnje,tako da se lako moze desiti da se kupi neka nova baterija a da ona zapravo slabo drzi jer je dosta ranije napravljena ;)

DOPUNA da ne bih pisao 2posta za redom:
Da li vam se desava,tj da li je normalno da mi HandyTaskman prikazuje npr da je Messaging aktivan,ja udjem u isti,lepo izadjem na exit,vratim se u HT kad ono i dalje stoji da je aktivno?Takodje,da li vam se desava da kad pokrenete kameru,pa je ugasite,i dalje stoji pokrenut proces cameraapp.exe?-ovaj proces vidim da je pokrenut iz KillMe programa..Cim ga ugasim odmah dobijem 6-8mb rama..Buni me zasto se ne gase procesi sami po zatvaranju aplikacije?Bug u fw-u?
E da i kakvo vam je misljenje o Handy Taskman-u?Ima li boljeg programa iste ili slicne svrhe?

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od morbius »

tomas.hokenberi napisao:morbius, zaboravljas samo da se Li-Ion bateriije pre isporuke testiraju i isporucuju se "formirane" - odnosno svi procesi o kojima pricas se u principu zavrse pre nego sto baterije napuste fabrike. Osima ako Nokia ne preskace i testiranje i isporucujue baterije "direktno sa trake".
Male Li-jonske baterije su jeftina roba i testiraju se po pravilu u samo jednom ciklusu. Veće baterije za laptope se već moraju ozbiljnije proveriti zbog opasnosti od požara ili eksplozije.

maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 10. Mar 2009. 01:11

Post od maxo28 »

znaci promenio sam produkt kod na one za koje ima novi firmware i nece da nadje novi firmware preko nsu-a , pa sam pokusao preko nekog programa , koji samo trazi da li ima novi firmware, i kaze da ima , ali nije dostupan, a cuo sam i da neki pricaju da je povucen, da li neko ima nekakvu informaciju ??? :?
HTC Legend

krstin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 18. Jul 2007. 21:48
Kontakt:

Post od krstin »

Evo product code-ova, sa kojim nalazi novi firmware:
5800 XpressMusic Red - 0575407
5800 XpressMusic Blue - 0575408
5800 XpressMusic Black - 0581337
Ja cu sacekati da se pojavi za moj product code, nisam siguran da li smem da menjam zbog garancije :wacko:

dragang
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Dec 2005. 13:19

Post od dragang »

Imam jedno pitanje. Moze li se negde u prodaji posebno naći:
1. stylus plektrum u traci za zglob(cp-306) sive boje,
2. olovku (stylus) crna

Negde sam ih izgubio a trebaju mi baš. Inače imam Nokiu 5800 crno sa sivom linijom.
Ako neko zna prodavnicu gde se to moze naći neka posalje na p.m.

bjela
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jun 2008. 22:45

Post od bjela »

Probaj kod zvanicnih uvoznika, ako vec nisi. Alpha copy ili Mobis. Tesko da inace moze da se nadje po manjim prodavnicama...

Druga opcija ti je da narucis sa interneta.
NOKIA 5800

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od morbius »

dragang, možeš koristiti i alternativu koju ja koristim, udobnije je od bilo kog stilusa, a jednako precizno. Isekao sam nokat na kažiprstu leve ruke u vidu asimetričnog trougla. Podseća malo na onu trzalicu, ali je vrh više ka sredini dlana, prijatnije je za rad tako. Nije uopšte primetno, nećeš izgledati kao čudak.

Probaj, dopašće ti se.

Odgovori