Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Laki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Jul 2012. 12:22
:: Samsung galaxy S2

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od Laki »

Cao svima,
Posto sam nov ovde i uzeo sam skoro Galaxy S2, pa me zanima da li je potrebno raditi update na novu verziju androida, kako to uraditi i sta dobijam sa novom verzijom?
Hvala Vam :)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ako nisi zahtevan korisnik neces primetiti skoro nista,osim mozda boljeg trajanja baterije,a i to je diskutabilno.Koju verziju androida imas?
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Laki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Laki »

Sad mi jeverzija 2.3.3, baterija mi nije problem, dovoljno mi traje, da li ima nekih vizuelnih promena i ako update-uje da li gubim garanciju ?

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Promene su minimalne,mozda u multitaskingu i jos neke sitnice,a to mozes i sad da promenis ako instaliras neki launcher.
Garanciju gubis koliko znam jer moras da uradis root telefona,mada i za to postoje programi da se uradi unroot.Sve se moze :)
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Laki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Laki »

Ok, hvala ti na pomoci, onda nema potrebe da menjam... Reci mi samo koj od lunchera bi mi preporucio i da li oni nesto usporavaju telefon ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Behemoth, zasto bi morao da uradi root da bi odradio update? Ako ima zvanicni firmvware moze da uradi OTA update na ICS 4.0.3, bez ikakvog root-ovanja. Ako ima "kuvani" firmver onda je garanciju vec "izgubio".

Laki, moja iskustva sa launcherima (na oficijelnom firmveru) su takva, da mi je "stock" Samsung TouchWiz ispao najbolji. Uz to ako iskljucis touchwiz, onda neces moci da koristis ni Kies na PC-u.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

tomas.hokenberi, ja sam se nesto zeznuo,ne treba root za update.Ja bih uradio na update na ICS ali se bojim da mi ne pukne Kies,a Odin mi je 2 puta brikovao telefon i pored svih ispostovanih procedura.Sto se tice launchera,slazem se ta je TW najbolji i najbolje radi.

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

TW vam je najbolji????? Nemam reci, TW treba zakonom zabraniti. GO ili ADW.

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

Jorda, lol. xD
Ja isto dajem + za TW, a na XDA mozes naci i modifikovani TW za 2.3, dobijes jos par mogucnosti.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Meni TW najbolje radi,bez laga,nije 'tezak' i ne guta mnogo rama,kao sense na htc-u recimo koji je horor.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Jorda, GO Launcher mi je previse spor i bloatware, kao i sve "Go nesto" aplikacije. TouchWiz radi sasvim lepo i brzo i nikada mi nije stvarao probleme za razliku od "alternativnih" launcher-a.

Behemoth, ja za update na ICS 4.0.3 XXLPQ nisam ni koristio ni Kies ni Odin vec sam odradio OTA update direktno sa telefona. XXLP7 sam instalirao pomocu Kies-a.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Cek,to je ono softvare update?Tu mora da se napravi valjda samsung nalog i onda moze da se radi update?
Inace,evo jos jedne vesti
http://www.youmobile.org/blogs/entry/Of ... ROM-leaked

Edit:
Sad sam probao preko wifija da proverim ima li update,izbacuje connection failed.

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Sep 2008. 03:17

Post od rafaelo »

Sinoc sam uradio apdejt na 4.0.4 xxlq5 i mogu vam reci vidljive su promene uz,za sada,rad bez bagova.Definitivno najbolje izdanje.Jedino jos ne moze da se rutuje ali bice za par dana. :D

piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2011. 00:42

Post od piroman »

pomoc mala,uradio sam update na ics, odlican je,ima promena,ali nece da mi se konektuje na net,osim kad je ukljucen wifi,sta treba da uradim?unapred zahvalan na odgovoru,inace

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Treba da podesis parametre ponovo,najverovatnije.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Da li postoji neka opcija bez rootovanja da se izvrsi downgrade recimo sa ICS na GB?
Drugo, da li postoji neka varijanta gde bi se moglo proveriti da li je tel nekada bio rootovan?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

slavko101, nema potrebe da root-ujes da bi zamenio firmver. Skini stock GB (npr sa samfirmware sajta) i instaliraj ga pomocu ODIN-a.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Jel zna neko zasto kad hocu da uradim update softvera preko wifija izbaci connection failed?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Restartuj rooter.
Ja nisam imao pristupa nijednoj stranici do malopre.Restartovao rooter i sve ok.Probaj. :wink:

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Probao,isto mi se desava na dva razlicita rutera.A net mi radi normalno na telefonu

Odgovori