Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

dejan87dex,
Postoji tema na ovom forumu, o tome kako SE svoje u tom trenutku top modele pred kraj popularnosti sakati softverom, kako bi stvorio prostor za nove modele, tipa w960.
Ja sam sto se tice muzike imao istu dilemu, fon ili mp3 plejer.
Sve imas lijepo pojasnjeno u temi pod nazivom Moja prva tema lud sam vise.
Ja sam zadovoljan sa w950, sa aspekta cijene, kupio sam ga za 180 evra, tada je to bio best buy.
Imao sam dilemu on ili m600 ali je ipak odluka pala na ovaj, zbog memorije, mada bi mi querity dobro koristio.
Na w950 cu se zadrzati, i zadovoljan sam sa organajzerom, za kucanje koritim virtuelnu tastaturu na displeju, displej mu je skorz OK sto se tice osvjetljenosti i dimenzija, samo mu je prikaz preko dana los, narocito ako imas foliju, ali dobro.
Zvuk preko zvucnika nije nesto.
Kao plejer ga ne koristim, jer je patetican, u poredjenju sa mojim creativom.
Zvuk poboljsam sa Koss sluskama, ali na nacin da mi onda bass bude nekih 20% izrazeniji, bez obzira na ekvilajzer, sto nema logike, narocito kad slusam neku rock numeru, a da ukljucim jos mega bas opciju, to ne bi licilo na nista.
Sluske hpn82 vrlo kvalitetne, ali ipak tise u odnosu na Koss.
Eto pronadji temu koju sam ti napisao, i tu je kolega Jones otklonio svaku moju sumnju oko toga sta se koristi za kvalitetnu muziku, i ja sam mu za to zahvalan.
A kvalitet na SE walkman telefonima mozes naci samo kad tek izadje i nekih 7-8 mjeseci od tad.
E zaboravio sam da napisem, pregrst njegove memorije cu korititi za akta i filmove, koji eto u busu po oblacnom vremenu mogu biti fino iskoristeni da ti prekrate vrijeme.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

kefalo skupio sam malo slobodnog vremena da ti napisem kakve programe imam u telefonu:
- McAfee VirusScan
- Advanced Call Manager
- AutoCam
- Auto Hang Up
- ClockSS
- DivX player 0.89
- DocumentsToGo Office
- Easy Jack
- Easy Search
- eBuddy
- GDesk
- Handy Safe
- LCG Jukebox
- mig33
- QFlashLight
- Slick
- SmartMovie
- SMS Spam Manager
- Swiss Manager Pro
- WorldMate
- X-plore
- Handy Clock
- Handy Expense
- ProfiMail
- TrackID

jel si prebacio nesto od onih programa sa onog sajta koji sam ti dao? jel ima sta korisno?
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

O pa ima tu softvera, a svi se zalili kao uiq3 je oskudan.
Sad se bas nesjecam, mislim da je taj sajt koji si mi dao radio, ali je sve u zipovano, i kao takvo mi ga kada ga prebacim na fon ne prepoznaje iako je na motoroli sve štimalo.
Dao mi je i gargamel neke sajtove ali se nisam uspio snaci na rapid share, ili necemu slicnom.
A od ostalog samo nasao,
Document to go, na Hr sajtu o fonovima, sa siframa i svim. Odlican program, sad cu zakon o izvrsnom i parnicnom postupku da prebacim, da malo iscitavam :oops:
Swiss manager, mislim da je trial, ali dobro snacu se vec nekako.
I ima divix plejer, vrlo sam zadovoljan, jedino sto mi se stalno gasi osvjetljenje na displeju , pa moram prije pustanja da podesavam na fonu trajanje svijetla, a mozda postoji i neki drugi bolji plejer.
Mislim da cu jos malo guglati, a ako ne bude rezultata uzecu onaj gotov cd sa programima,sto ga prodaju.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

kefalo nemoj kupovati taj cd sa programima, dacu ti ja jos korisnih sajtova, sto da platis kad moze i za dz. :wink:
sto se tice playera bolji je smart movie, on ima i opciju za citanje prevoda.
sto se tice onog sajta tu su svi programi full, sve sto treba jeste da ih izvadis iz zip fajla i takve prebacis na telefon.
8)
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
:: Lumia

Post od dejan87dex »

Shto se tice sakacenja telefona,i nokia to radi...eto npr n91 zar nije osakacen sa ekranom,sramotnom rezolucijom legende 7650.
Lista je welika,osakacenih telefona...nije fora nokia je naj naj a swi ostali telefoni su osakaceni.
Niko mi nije odgoworio,dali postoje java sertifikati,za ona dosadna alow pitanja u jawa app?
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Re: Ako wam je w950 los,koji je bolji???

Post od rixxon »

dejan87dex napisao: ...Mislim stwarno je sramota slusati neke,kako uporedjuju w950 sa k750,ili gowore kako je zwuk slab,pa treba i#znati stawitii lepo te slusalice u usi,a ne gurnem ih i eto slab zwuk...ma dajte...imate alternatiwu n91,pa uziwajte sa njim.
Da se podsetimo nekih stvari:

PRVI Walkman telefon bio je W800
W800 je K750 upakovan u drugo kućište, sa našminkanim softverom (pričam o UI, jezgro je ostalo isto!)

Čudi te što K750 ima bolji zvuk?
Imaju bolji zvuk i sledeći modeli: W800, W810, W550, K800
Sa slušalicama HPM-70, HPM-82, Sennheiser CX400

Da nećeš možda ti da me naučiš kako se slušalice stavljaju u uši?
Rekao sam da sa ISTIM slušalicama K750 ima bolji (precizniji, čistiji, bolje definisan) zvuk od W950. Prilikom poređenja NE VADIM SLUŠALICE iz ušiju, već samo zamenim džekove!

A možda ti slušaš takvu vrstu muzike da ne možeš da osetiš razliku. Pa probaj da pustiš neku klasiku, jazz, nešto akustično, pa čak i rock..

W950 nije zabadava tako naglo tako drastično pojeftinio! Nema kameru. Pokušava da bude poslovni telefon (izveden iz M600) al nema tastaturu (to što ima slabo može da se upotrebi za bilo šta). Trebalo je da bude ponos W serije, a opet nije ništa spektakularno u pogledu zvuka (čak naprotiv).
Ostaje velika memorija, odličan displej i niska cena. Zato sam ga i kupio!

O Nokia telefonima neću da raspravljam. Nikada nisam bio pristalica Nokie, i mada respektujem neke stvari kod njih, smatram da su mnoge stvari naučili od SE, ali da bar još toliko tek treba da nauče! Za početak kamera i bluetooth!
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

rixxon, dejan87dex, sto se tice zvuka mislim (moje subjektivno misljenje) je da i w850 ima bolji zvuk od w950....cisto mali dodatak na gore nabrojane modele
:D :D :D
D500&E71

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

narode,
kako se prebacuju primljeni ili poslati sms-ovi na komp, odnosno celi inbox ili sent folderi, nešto nisam mogao da nađem, mada iskren da budem nisam se ni pretrgao od traženja... U svakom slučaju, vreujem da je procedura prosta, te nekom od vas neće biti problem da napiše jednu rečenicu o tome...Thanks...
djurkash

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
:: Lumia

Post od dejan87dex »

:shock: Rixone neslusam nesto preterano akusticne stwari...na w950 imam pretezno elektronsku muziku(ambiental,electro,idm,housse,trance)...mogu reci da sam i prezadowoljan zwukom,iako je sto kazes slabiji od ranijih w modela. Ja npr preferiram dobar tj jak i izrazen bass,a to on ima.
I nebih vise o owome,na kraj krajewa swako fura neki swoj standard.
AKO NEKO ZNA NEK MI KAZE NA KOM DRAJWU TJ KOJU MEMORIJU INSTALIRANE TEME KORISTE?
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Posle mnogo telefona O.S-a S60 kupio sam i jedan UIQ (P1) pa bih ovaj put da se put osvrnem na neke sitnije probleme:
1.Moze li da se promeni logo operatera?
2.Postoji li program ili mogucnost promene profila?
3.Moze li se resiti problem podrske slicica u sms-u(ota format)?
4.Kako da podesim da se posle tacke uvek postavi veliko slovo?
5.Kako da podesim da se prihvati poziv bilo kojim tasterom?
6.Postoji li program za pregledanje slika sa velikim zumom(kao resko photo viwer na s60)?
7.Kako da premestim ikonice unutar foldera?
8.Kako da pustim video snimak na kompu?(pomocu kojeg plejera).
Nisam stigao detaljno da ga istrazim i neka resenja sigurno postoje.
Ako neko zna odgovore neka napise.Unapred hvala
LG G2 Black,16GB

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

djurkash best msg storer traje ti po 15 dana pa ga uninstall pa install ponovo i to je to
AnGeL oF LoVe
1 ne znam
2 ne
3 -
4 pogledaj u settings za kucanje i rečnik imaš opciju da posle tačke ide veliko slovo
5 ne znam
6 imao sam nešto ali sam mu ime zaboravio
7 kada udješ u meni ideš na more pa na set folder
8 windows media classic
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

@VeNoM
Isprobano, verzija 1.00, radi savršeno, hvala VeNoM-e, o veliki magu mobilnih... :D
djurkash

SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:38

Post od SE »

Da li je moguce na P1 da se namesti da tastatura za pozivanje bute na foru tac skrina kao na P990.

Slika

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

SE, najverovatnije nikako. Na p910 je to bila sistemska stvar jer se skidala tastatura, ako i na p990, dok na ostalim UIQima to nema. Nego nešto mu prazna bakterija :D

Zeljkamp, nikako, mora mod ili admin.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

SE, gargamel4, Moze sigurno da se namesti touch dial, ne bi trebao da bude problem. Posto je p990i UIQ3 kao i P1i.

SE, nadji P990i i prekopiraj sistemske fajlove (ali samo ako poznajes UIQ platformu, mislim kao developer), restartuj telefon. Ili probaj da nadjes third party app.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ima app, zove se TouchDial, ako radi (savršeno) na w950 trebalo bi i na P1
Slika
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

MoRRm3giLL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 20. Dec 2007. 23:42

Post od MoRRm3giLL »

Ovako, juce sam kupio m600i, i mogu sa ponosom reci da je fantastican.

1. Moze li mi neko reci kako da vidim IMEI svog telefona
2. Posto sam korisnik 064 mreze, a koriscenje maila mi je jako neophodno, moze li mi neko reci kako da podesim mail account.(posto imam stari mail account sa microsky-a, ja ukukcam gde je neophodno pop3 i smtp podesavanje, otkucam ussername i password, i nece ni da mi salje ni da prima postu)
3. Takodje imam problema sa koriscenjem IM+ programa.Naime, otkucam svoju MSN adresu i password i nece da se konektuje.

Mislim da tacke (2.)i(3.) imaju neke veze sa WAP-om.Ja sam od Telekoma dobio konfiguracionu poruku za aktiviranje gprs-a,mms-a i wap-a.Izlazim ladnjaka na internet stranice, ali mail i msn nece da rade pa da im das cokoladu

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

MoRRm3giLL,

Za tačku jedan: kucaj *#06#
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

MoRRm3giLL tačku dva imaš opisanu mislm da sam ja negde to pisao ali pop3 i smtp su x1.telekom.yu
user ti je broj telefona a pass ono što si stavio.
pod tri im+ je takav kakav jeste.koja je verzija u pitanju?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

VeNoM, to je ako zeli da koristi telekomov e-mail ali on zeli da koristi drugu email adresu (microsky).

MoRRm3giLL, probaj sa apn gprsinternet umesto gprswap
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori