Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

nenadkrusevac,

Pa ima u tome istine,a ima i neceg drugog...Zasto kod nekih modela flet(flex) kabal skoro nikad ne crkne... ?
Ako pogledate bilo koji flet kabl crknut to jest skinut sa pomenutih samsunga videcete da na delu gde se klize on je toliko izlizan.... sve strafte ostaju.Zasto ? Pa zato sto je neko lose konstruisao sam mehanizam.
I sad kad na to stavis jos los(kineski) flet naravno da ce vreme poluraspada biti manje :lol: :lol: :lol:

Moja zena ima Nokiu 6111 i 7373 ovo je 5-ta godina,ni jedan ni drugi nisu nikad otvarani,a kamo li menjani flet kablovi.
Ima tu i do ljudskog faktora.....
Gledam ljude koji kupuju telefon i dok stoje i pricaju jedno 20 puta nesvesno otvaraju i zatvaraju telefon :
Onda/joj kazem: Izvinite,ja vama necu da prodam telefon !!! Kao pa sto : Pa da li ste videli da ste ga otvorili i zatvorili sada 20 puta minimum,a jos ga niste ni kupili.......nervoza se leci na drugom mestu.....

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Dragi serviseri, da li moze na nokiji 1661 da se popravi ona mala igla koja ulazi u punjac kad se on utakne u telefon? Slomila mi se (stvarno ne znam kako) pa sam u punjac gurao neke zice cisto da napravim kontakt da moze da se napuni, ali to resenje je kratkog roka bilo jer vise ne hvata spoj ni tako. Molim za odgovor i koliko bi kostalo..
Hvala

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Butters,

Moze, ali kod tog modela ta iglica je u sklopu celog konektora ,dakle mora da se skine ceo konektor(odlemi sa ploce) i stavi drugi.To ne moze da se izvede nikako u nekoj kucnoj varijanti,sem ako neko ima lemilicu na vruc vazduh (duvaljku),elektronicar je i ima mnogo iskustva sa radom u smd elektronici,u suprotnom unistice plocu.....

Sto se tice cene.....zavisno od servisa do servisa i od grada do grada,ja naplacujem 800,00 dinara

pozz

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Znaci moracu da uradim jednu cost-benefit analizu pa da vidim da li da ga radim ili ne. Hvala na odgovoru!

havijer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 22:18

Post od havijer »

zamenjen flet, ali nova muka, stavim na punjac i nista. Bluetooth radi da napomenem. Sta moze biti u pitanju?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

havijer,

konektor cena cca 10eur, pozz

pileci_medaljoni
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 07. Dec 2008. 19:57
Kontakt:

Post od pileci_medaljoni »

ljudi imam problem, dobio sam Nokiu N95 8GB, medjutim, fon je iz shvice i ne mogu da ga koristim ni sa jednom karticom za nase podrucije, kada sam odneo fon u servis covek mi je rekao da je fon kopija i da ne moze da se flashuje ni dekodira, i hteo da ga kupi za 20 eura, to mi je bilo sumljivo pa sam batalio servis i pokusao sam kuci nesto da uradim, Phoenix ne pronalazi nista, Nokia softvare updater i nemesis service takodje nista ne pronalazi (dok mi nokiu 5700 pronalazi odmah) sto znaci da je moguce kopija, ali mi nije jasno kako je kopija kada ispod baterije pise Nokia Corporation, made in finland, ima product code koji sam proverio na nokiinom sajtu i izbacio mi je verziju softvera, sve regularno, da li neko ima neki predlog sta bih mogao da uradim i kako da utvrdim da li je fon original nokia ili kineska kopija kako me ubedjuju u servisu, hvala unapred

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

pileci_medaljoni,

Kineska dobra kopija....nema nikakve veze sa Nokijom,ima relativno malu cenu i naravno dosta los kvalitet....
Da li se moze dekodirati ? Trebalo bi da moze.....kazem "trebalo bi" jer kod tih kineza dva POTPUNO ISTA telefona nemaju istu plocu....tako da...ako moze cena dekodiranja 15-ak evra(telefon se mora otvarati).

Nadam se da sam pomogao...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Nesto mi je palo napamet. Dali je moguce u recimo tu kopiju telefona koju navodi pileci_medaljoni, instalirati neku symbian aplikaciju. Jer ako nemoze mozda je i to dobar nacin utvrdjivanja dali je telefon kopija ili je original symbian.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

deksicom,

Ne moze,softver je sasvim drugaciji...to uopste nije Symbian OS,te telefone najlakse prepoznate po jako losoj grafici kada se one dve ruke spajaju i po vrlo karakteristicnom piskavom Nokia zvuku(mislim na taj kad se pali telefon),i font je dosta drugaciji.....po spoljnom izgledu vrlo tesko,jer rekao sm vec ima mnooooogo dobro uradjenih kopija :)

Neke verzije kineza N95-8Gb su se vrlo lako prepoznavale,tako sto imaju slot za memorijsku karticu,naravno Nokia original N95-8Gb nema :D

pozz
Poslednja izmena od drgrga u Pon, 25. Apr 2011. 10:03, izmenjeno 2 puta ukupno.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Hvala drgrga, tako sam se i ja nadao da ce biti odgovor. Pa eto to je jos jedan nacin kako bi se utvrdilo dali je neki od telefona kopija ili ne.

milossm
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 22:58

Post od milossm »

Imam problem sa LG gb115!kada udjem u poruke ekran mi kao poplavi i to mi se dogadja i kad biram u meni-ju gde cu da udjem,do duse ne u svim delovima menija....i npr kad udjem u poruke i kliknem dole on se povrati.takodje kad treba nesto da izbrisem iz tel(poruke,muziku) on skroz poplavi.Da li mi neko moze pomoci,sta da uradim??probao sam reset.

petar_petrovic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 25. Avg 2010. 13:17

Post od petar_petrovic »

Pozdrav, imam problem sa HTC Hero ona kuglica kod dugmica nece da radi kad hocu da saltam na desno. Da li to moze nekako u kucnoj radinosti da se popravi ili mora u servis da se nosi? I koliko kosta zamena kuglice?

Hvala

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Moj rodjak ima nokiju 2630 na kojoj nerade tasteri na navigacionom tasteru za gore i dole i dva tastera iznad tastera slusalica. Sta je pokvareno i koliko bi kostala popravka.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

deksicom,

emmi filter tastature.... pozz

Danijel_nsd
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 01. Maj 2011. 21:37

Post od Danijel_nsd »

Ljudi,prvo veliki pozdrav!
Imam Nokiu 8800 sirocco i pre neki dan mi je displej pobeleo skroz.Kod jednog servisera ovde kod nas u NS sam gao odneo i rece mi da mu nema spasa? Vezan sam za njega jako,pa ako postoji neki nacin da ga spasim,bio bih vam veoma zahvalan na pomoci.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Danijel_nsd,

Spas mnogo kosta,kao i da kupis ispravan.....Rastanite se bez suza.... pozz

Bizmark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 10:08

Post od Bizmark »

Zanimame posto mi klinac hoce da mu uzmem za rodjendan Nokiju C3-00,nasao sam jednu jako malo koriscenu,ali je kodirana na Telenor mrezu,a klinac ima broj kod telekoma,dali se ovaj model moze odkodirati da bude otkljucan za sve mreze ili ne,cuo sam razne varijate,te da je model suvise nov i nema sanse,neki kazu da to nema veze da moze svaki model,neznam vise kome verovati. :smutny:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Bizmark,

Pratite temu koja se stalno update-uje,a Sticky je :

viewtopic.php?t=18160&start=0

ovde cete videti moj post : viewtopic.php?t=18160&start=80

Cena 50 eur,cekanje na kod 10-ak dana,nema veze da li je model nov ili ima vec godinu dana u pitanju je da je SL3 telefon......jos uvek se tako radi i 2700 koji ne vredi nista,doduse za njega je 35 eur....

Pozdrav

ernest88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 02. Maj 2011. 15:14

Post od ernest88 »

Na nokia n97 na tac ekanu gde god da stisnem otkuca mi na desnoj strani ekrana jedino kad guram ekran sa desne strane na levu tada radi normalno. sta tu moze da bude kvar i dal mogu sam da sredim???

Odgovori