Android OS *generalna diskusija*

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
Odgovori
telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Naravno da može da se sredi galerija (i to za cirka 20 sekundi)

Slika

Smajlijima ne znam šta fali pošto svima kojima sam pokazao je bila extra super fora (a i meni je super)

Za podatke na sd kartici se slažem da nije dobro organizovano ovako

Ja iz aplikacija izlazim sa home dugmetom, nikada mi nije palo na pamet da klikćem po back dugmetu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Evo meni i market radi iako sam pretpostavio da ne radi pošto pre nije radio a ja to nikada ne koristim

Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

antegra, Ja stvarno nemam ni jedan od pomenutih problema... Baterija mi traje i do 40 sati uz normalno koriscenje, ali sam widget / effect manijak i svih 5 ekrana su prepucani widgetima + nexus live wallpaper i jos znam da surfujem i po nekoliko sati tako da ne mogu tacno reci koliko mi u proseku traje baterija...
Na sudo i sudo su sam navikao tako da mi komanda "su" uopste ne predstavlja problem jer ipak volim da znam sta mi se desava na aparatu (bio to komp ili mob) nego da mi random aplikacije pokrecu ko zna kakve komande... i nije linux dzabe jedan od najbezbednijih OS-a.
Koristio sam neko vreme htc touch pro2 i baterija mi je isto trajala kao i na tattoo-u, ali u WM nisam imao nikakve dodatne aplikacije koje bi vukle bateriju. Ali mislim da sa WMom nemam dovoljno iskustva tako da oko toga necu nista da pisem.
Ovo za root SD kartice je ok, ali tu krivim vise app developere... Dosta puta mi se desilo da na radnom racunaru instaliam neki win program i on trazi da se instalira na root C drajva pa moram da ga preusmeravam u program files. Tako da svega toga ima i po ostalim operativnim sistemima, ali kao da ste na to navikli pa i ne primecujete...

EDIT: Zaboravih na jednu zezanciju koju sam napravio... Svi ".nomedia" fajlovi koje sam potrpao po folderima su napravljeni od slike u .jpg formatu, a na slici je TrollFace sa dobro poznatim "U MAD?" :D A sliku sam rinejmovao iz "umad.jpg" u ".nomedia" direktno na telefonu iz file managera. Eto koliko je ta stavka jednostavna.

U MAD?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dobio jutros gingerbread 2.3.3, par bagova me odmah docekalo... morao sam da uninstaliram, pa ponovo instaliram neke add-onove (zbog previse ucestalih force close iritacija), zatim htc zvanicni skinovi sa huba koje sam skinuo - nema ih medju ona 5 preinstalirana skina, iako su stiklirani kao da su instalirani. Zapravo nema ih nigde (a radilo sve fino na 2.2), i najiritantniji je spell checking koji ne moze da se iskljuci vec mi svaku rec podvlaci crvenim tackastim linijama! Javlja se samo kada kucam sms sa polozenim ekranom, i nikako ne moze da se iskljuci, iako sam u opcijama iskljucio sve sto se moglo iskljuciti. Resenje je u instaliranju nove tastature, ali ne zelim to jer mi je htc sense tastatura ugodnija.
Prosli put nemogucnost da se iskljuci automatsko konvertovanje u mms poruku ako je sms poduzi, a sada ovo... Najgore sto ne znam ko je veca ladovina, dal htc ili google, pa znam da cu ispravke tih bagova docekati verovatno tek kada pazarim neki windows phone fon.
edit: upravo provaljujem da mi neki widgeti ne rade u horizontalnom modu, vec se force close-uju :-/ A HTC navodno odlagao update da bi android fino stelovao za svaki telefon posebno. I da posebnu paznju posvecuju svakom modelu da bi sve radilo kako treba. Izgleda da je to bilo samo mazanje ociju, jer vidim ovde dosta nebrusenih stvari. Sense mnogo bolje radio na 2.2. Gingerbread prepun bagova za ovih par sati, ili sense na njemu.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Lobachewsky, Trebao si ovo napisati u Desire Z temi jer nema baš puno veze sa Androidom kao operativnim sistemom. Na samsungu nema ništa od tih bagova tako da jbg. kupio si nepopularan telefon tako da ni podrška neće biti na nivou (ja sam već navikao na ovo).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

telep, pa postavio sam ovde da vidim da li i korisnici Desire HD-a (recimo) imaju isti problem sa skinovima i spell checkom. .

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Lobachewsky, sa spell checkom sam siguran da imaju zato što sam pročitao na par domaćih foruma da se ljudi žale na to, na DHD mislim.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Lobachewsky, moja djevojka ima taj problem sa spell checkom na svom DHD-u sto je kao sto kazes jako iritantno i ne znam zasto se ne iskljuci kad je u opcijama iskljuceno...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ovaj android 2.3 (ili htc sense na 2.3) je prepun bagova, ovo je totalno neozbiljno i za nepoverovati, jel postoji mogucnost da se LEGALNIM putem vratim na 2.2? Ako ne, kako da se vratim na 2.2 SENSE koji je radio perfektno? Ovo je dno.

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Uopšte mi nije jasan vaš problem sa skrivanjem albuma, kada se to može odraditi jednostavnim pritiskom na "menu" dugme dok ste u galeriji i pojavljuje se opcija show/hide albums. Poz

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Treba mi jedno pojasnjenje.Naime na netu nalazim na razlicite prefikse u vezi androida,nand,gingerbread,moze li neko da mi kaze sta je to i koje su razlike?
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Nand ti je memorija na kojoj je smešten operativni sistem telefona, a gingerbread verzija androida. Nadam se da sam pomogao. Pozdrav!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

dakiza, lepo kazes ovo za albume,a moze i preko nekog menagera da se ispred naziva foldera gde je slika stavi tacka .
Note IV N9100 dual

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ispravili bag sa push e-mailom. Opet sve radi kako treba, mailovi stizu maltene iste sekunde... Jako mi se svidja kako to radi na Androidu :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

imam malo problema sa otvaranjem linkova na sajtovima, tacnije nece da ih otvori, ne prepoznaje ih uopste... kao da je neki obican text, bilo koji, eh sad ja bih to selektovao kao obican text ali dolazi do novog problema, ne mogu, ne mogu da selektujem nikakav text na sajtu?! uopste ne mlpostoji opcija... probano na Mozzili,Boat Browseru, i stock android browseru.... valjda nije do telefona? da li je uopste na androidu moguce selektovati text na web sajtu...??
dalje, evo bas sa mobilnog sveta sam selektovao link ka youtube-u, i on me odvede na desktop verziju sajta, i jos kaze da moram da apdejtujem flash da bih video sadrzaj? :? pa cekaj, valjda treba da me odvede u youtube aplikaciju, a ne na sajt, i kad me vec odvede na sajt, pa cemu mi sluzi flash 10 kad ne mogu ni youtube da gledam?? ufff al se iznervirah... :x
recite mi vi, sta sad?
Samo nek se rolaju....sarme.

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

Имам проблем на Грацији. Једноставно је престала да ради синхронизација :ohmy:
Данима ми се не синхронизује Gmail као ни календари. Када одем у налоге за синхронизацију, и покушам са "Синхронизуј све" једноставно се не деси ништа, уопште не одреагује.

Шта би могао да буде проблем? :?

bojchegenius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 07. Jul 2011. 01:09

Post od bojchegenius »

poz svim ljubiteljima android os :lol:
dobila sam tomtec tablet racuna iz Holandije koji ima android 2.2 platformu... ima dosta nejasnih stvari oko njega, tako da imam problem da pronadjem wifi mrezu, imam utisak da samo moze jaci signal da uhvati ali na laptopu tu istu mrezu nalazim bez problema, zatim ne moze da mi procita ni jedan modem za internet (mts, telenor, vip), a pritomne postoji nikakvo podesavanje internet konekcije??? Interesu je me da li mogu na njemu da instaliram windows?
unapred hvala!

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2005. 08:30
Kontakt:

Post od Vtec »

Verovatno su modemi napravljeni za Windows platformu, a tablet ti je na androidu. Znam tacno sta si dobila, gledao sam ga i ja skoro kad sam bio u holandiji, bio je 99e, ali nisam nesto bio odusevljen njegovim karakteristikama :)

bojchegenius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 07. Jul 2011. 01:09

Post od bojchegenius »

Vtec,
ma iskreno da ti kazem moja nokia e71 je za ovaj tablet zakon :lol:
moguce da to ima veze sa platformom, a reci mi da li znas da li mogu da instaliram windows na njemu???
hvala
pozzzz
:)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

99.9% sam siguran da na njega ne moze Window$$$... Procackaj malo android procitaj malo o njemu i svidece ti se... Nije windows sve! :wink: navici/navuci ces se vrlo lako... :D
Bilo bi bolje da ima verziju 3.0, al dobro ni 2.2 nije lose...
Samo nek se rolaju....sarme.

Odgovori