Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

U podešavanjima pod listom konekcija lepo ima da se izabere koja pristupna tačka je primarna a koja senundarna. Kod mene na Belle to radi jednako dobro kao i na Anna. Kad sam kod kuće, ako mi je uključen wifi, uredno odmah konektuje tu pristupnu tačku i cepa bez problema.

zumbulko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 17:54

Post od zumbulko »

moze li pomoc oko brisanja aplikacija na madjarskom, u pitanju su neke aplikacije ka njihovim TV programima a kada pokusam da ih obrisem necfe kao da su sistemske.u pitanju su STARTLAP TV, MTV WEBTV, DUNAMOBIL, TV2.HU, AXN, POSTR, OYONE, CNN VIDEO ITD... HVALA.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

zumbulko, pazi ovako tih aplikacije mozes da se resis na dva nacina,prvi je da odradis hard resset telefona,pa da se te aplikacije same obrisu..a druga opcija mislim da je mnogo bolja clan "venom" je imao problem slican kao i ti pa se potrudio i napisao je kako to moze da se resi...evo ti link KLIK,ali pre nego sto pocnes da nesto radis procitaj CELU temu..
Posto je telefon skinut sa njihove mreze,pa samim tim imas i te aplikacije koje su "zakljucane",mozda nece moci ni da ti pomogne ni hard resset(za ovo nisam siguran),ali "FENIX" hoce sigurno,taman ces da ubacis balkan product code(ako zelis da imas srpski jezik)..

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

Ако неког не мрзи. На фону имам ону неофицијелну белу од пре пар месеци и хтео бих сад ову официјелну. Ако би то директно радио (преко феникса) јел се то третира као апгрејд или даунгрејд, тј јел само прелепим официјелну белу или морам прво скандинавија даунгрејд?
Хвала.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ja sam imao neoficijalnu Delight Belle pa sam preflesovao sa oficijalnom i sve sam odradio kao regularan flash sa finiksom.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Da li je neko od vas prebacivao neki sadrzaj preko bluetooth-a na neku drugu N8 i kako ide brzina? Naime, citao sam na testu na mobilnom svetu da ima 3.0 verziju High Speed koja teoretski podrzava do 24 Mbps ali da u teoriji da brzina iznosi oko 10Mbps i interesovalo me da li je neko od vas uspio postici tu brzinu jer ja sam neki dan prebacivao na drugu N8 sa svoje neki file od nekih 60MB i iskreno nakon par minuta sam prekinuo jer je islo dosta sporo... Ni blizu tih 10Mbps sa Eldarovog testa...
Poslednja izmena od janka_88 u Čet, 16. Feb 2012. 10:04, izmenjeno 1 put ukupno.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

janka_88 ja sam probao sa laptopa bt3 na n8 i obrnuto.brzina je nekih 2x to 3x brža nego sa običnim bt2.barem tako je kod mene bilo.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

raky_b
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 10:57

Post od raky_b »

postovanje, citajuci ovaj forum i vase postove puno sam naucio o uredjaju koji jos nisam ni imao,i siguran sam da cu i jos puno sada kad sam ga i dobio.

no, imam mali "problemcic", naime telefon je bio od bratica...koristio ga je nekoliko mjeseci, dok mu firma nije dala iphone(s kojim je razocaran,ali zbog posla mora ga imati) pa je meni prepustio n8. odmah sam na nju stavio belle, par programcica tek toliko da isprobam i to je to. ali problem koji me pati je sto se telefon naziva imenom koje mu je dao moj bratic,a nigdije ne vidim postavke,pa to ne mogu promeniti...
moze li mi neko pojasniti kako to promijeniti!?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

raky_b, izvini ali bas i ne razumijem to sa nazivom...? Kako mislis da se naziva njegovim imenom?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

raky_b udji u podešavanja za bt i promeni ime :P
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

maljak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 12. Jun 2006. 11:47

Post od maljak »

Nije ni meni bas najasnije pitanje, ali u bluetooth konekciji pod settings postoji opcija My phones name. I tu mozes da mu das ime koje hoces prilikom konekcije. Ako je to

raky_b
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od raky_b »

nisam se dobro izrazio,ocito....
ovi i komp mi uredjaj prepoznaju pod nekim imenom,koje ja zelim jdnostavno promijeniti u n8. dakle, u oviu mi pise "on phone Dejan" a a bi to promijeniu u N8

bt uredno javi n8-00

no,u svakom slucaju,hvala na brzim odgovorima

Nenad88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 26. Avg 2011. 14:48

Post od Nenad88 »

Нема то везе са телефоном, него са његовим налогом на Оvi-ју. Само уђи на Ovi store и направи свој налог са именом које желиш и после тога се у телефону улогуј на тај налог и то је то..

raky_b
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od raky_b »

nije do toga...odavno ja imam nalog na oviju,i tamo me uredno prepoznaje prema registrovanom imenu. ali mozda opet nisam bio dovoljno precizan jer ovi na koji sam mislio je sada nokia suite

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

janka_88, evo ti moje malo iskustvo..pazi ovako druze kada prebacujem sa mog telefona n8,na neki drugi mobilni (neke podatke) to dosta ide brzo,a kada sa nekog drugog telefona na moj to vec ide sporo, i ono svi me pitaju kako to izvodim(a nemam odgvor na to pitanje :roll: ) pa sam nesto citao negde na netu da n8 ima mnogo brzi prenos podataka od drugih telefona,da li je to istina ili samo marketinski trik na nama je da otkrijemo 8) ,i da kada prebacujem podatke sa mobilnog na komp preko Usb ide mnogo brzo,i sa kompa na mobilni,dok uzmem neki drugi telefon i iste ove fajlove sto sam prebacivao na svoj mobilni,prebacujem na taj duplo sporije..E sad u cemu je tajna :|...
raky_b, sto se tebe tice lepo ti je neko rekao iz prethodnog posta,ako tvoj telefon blutut uredjaj vidi pod nekim imenom koje ne zelis,lepo odes u telefonu na blutut podesavanja i promenis ime...a sto se tice ovi-ja,mi svi imamo svoje acc..lepo napravi i ti tvoj (na sajtu ovi.com,besplatno je..) i samo se uloguj sa njim na mob i bice sve ok.. 8), i da nokia suite korisit acc od ovi-a..jer je sve to povezano(komp,mobilni,sajt..sve je jedan acc..) 8)

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

@Sale_M hvala na odgovoru.

upravo sam skinuo sa navifirma 111.30.609 (pretpostavljam da je to belle), balkans gr 0599850 sa 8 fajlova. ne vidim nigde balkans serbia verziju koja me ni ne zanima, nego jel u ovoj prvoj ima fm transmiter tj play via radio (to mi treba pod obavezno a koliko znam jedina je razlika izmedju te dve varijante). jedini razlog sto bi sa ove neoficijelne presao na zvanicnu je gramatika tj lakse kucanje poruka preko alfanumericke tastature sa srpskim t9 (dok vozim).
koja bese procedura u feniksu jel stavljam refurbish ili ne i jel dovoljno ovih 8 fajlova?

sloobii
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 15:49

Post od sloobii »

Zdravo svima...zamolio bih za malu pomoc.Pre par dana sam uradio update sa Anna na Belle preko Ovi Store i sada nikako ne mogu da instaliram Skype!Da li Belle podrzava Skype?Hvala
Pozdrav

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

milko dobar ti je taj firmver sto si skinuo,ima u njemu fm transmitter.Prilikom flesovanja,ukoliko imas ovaj finiks iz teme finiks i n8 potrebno je da obrises onaj empcx file tj memory card file i ides na refurbish i to je to.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

sloobii, nije mi jasno sto nece da ti radi Skype..i radi normalno na belle,al ti je radio na ann-i..? i da koja je fora sta ti izbacuje pri instaliranju i gde si nasao skype,al si uzeo iz ovi-store-a..

sloobii
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 15:49

Post od sloobii »

acamatic,da,radio je na Anna.Sinuo sam sa Ovi Store,a nasao sam i jednu verziju Skype 6.93.0.sisx,medjutim ni nju ne mogu da pokrenem.

Odgovori