Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Niki15
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 09. Mar 2011. 18:24

Post od Niki15 »

Moze li neko da mi objasni kako da instaliram mapu Srbije na telefonu ali Nokia Ovi map. Necu da instaliram Garmin,nekako mi je ruzan :)
Ja je skinem preko Ovi Suita,i pise mi da je prebacena na telefon,a kako sada tu da je instaliram???
Nije mi jasno? I kada udjem u mape,pise da je Srbija instalirana,a ne pojavljuje mi se nista osim glavnog autoputa? Ako neko moze da mi objasni,bio bi mu zahvalan... :)

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Niki15, koji program imas ?! Nekako te bas ne razumijem ?! :unsure:
Da bi koristio mape, moras da imas nekakav program koji ih prikazuje... Naravno, programi tipa Tom-Tom, Garmin ... ?! Googlaj malo na netu, jer takvih stvari imas milion, pa cak mislim da sam vidio i na youtube-u kako i sta da uradis ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

zavodnick, nisi ga najbolje razumeo.
Niki15, kada ih prebacis na telefon preko Ovi suita ti si zavrsio posao. Otvoris program, sacekas da uhvati fix i to je to. kada se sve to desi ti i dalje ne vidis detaljnu mapu iz razloga tog sto mapa nase zemlje sadrzi samo auto put i obelezja nekoliko vecih gradova. Postoji fora da ubacis stare mape manuelno koje su korektne.
I da na kraju imas temu o GPS-u, programima i mapama pa tamo postavi pitanje jer ce ovo verovato biti smatrano za off.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

jerkann, danas cu da kupim 97-icu, pa cu vjerovatno sa ovim ludackim osmjehom na licu :D donijeti i koji dobar komentar... Nazalost, dacu ga caletu, ali sve u svemu da se malo i oko ovog telefona nauci :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

zavodnick kupi i neku futrolu za njega čisto da ako se već kupuje tako skup mob da barem ima i neka zaštita.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

VeNoM, e bravo i hvala ti na pomoci... Kupio sam i super futrolu na njega. Hej samo mi reci, kako da provjerim koliko ima slobodne memorije ?! :D Moram i starom da pokazem neke stvarcice, a bas sam i ja "tanak" sto se tice 97-ice :D Hvala ;)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ovako.odeš da guglaš i npr otkucaš smartphoneware i nadješ lepo tamo njihov task menager koji traje po 15 dana pa deinstall pa ponovo install itd..e sada to nije bitno ono što jeste je da kada udješ u njega lepo ti piš ekolik oima slobodno memorije.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

VeNoM, imam problem. Cale je imao prije 6220C i na njemu je snimao nekakav video i sad to hoce da prebaci na 97-icu. Prebacio sam mu video u video fileove a slike u images/kamera, ali kad idem na Meni/Fotografije, on mi prikazuje i slike i videa zajedno ?! Da li i kako moze da se to odvoji ?! :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

zavodnick na x6 mogu folderi da se postave jer to radim da bi izbegao to.vidi negde da li ima u mediji da napraviš folder video pa tamo prebaci sve video fajlove.znači ne u file menageru nego u gallery.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa da u galeriji se mogu napraviti folderi i staviti sta se zeli i te slike vise nece biti na pocetku galerije nego u tim foldrima a folderima se mogu dati imena.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, probacu da napravim foldere nekakve druge, ali mislim da sam vec prebacio tako, ali opet mi prikazuje sve slike odjednom sa video-ima... I kad scroll-am ekran prema dole, onda mi na ekranu pise iz kojeg su mjeseca slike ... DAMN :x

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

zavodnick, neces uspeti da ih odvojis u defaultnoj galeriji telefona..:-( Na zalost tako je to Nokia zamislila..:-( Mozes koristiti odvojene dodatne programe za pregled slika ili videa.. Za slike znam da je Resco photo viewer bio najbolji.. Za video sam koristila Smart movie.. (mislim da se tako zove, valjda sam pogodila)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Ninolina, jesi Ninolina, pogodila si, jer Smart movie imam i ja... Ono sto mi nije jasno je da se napravio takav propust, da sad u galeriji moram da gledam i video i photose zajedno :(
To me uzasno nervira, ali Ok, ja bih to i prezivio, nego kako to sad da objasnim caletu, jer sam njemu kupio telefon :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

zavodnick tako je bilo sa n95 ali x6 je uvela dodavanje foldera u galeriji i prebacivanje fajlova u iste.za 5800 ne znam.
tako da sam slike od garmina prebacio u poseban folder i njih mi viš ene izbacuje....

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

I na 5228 sliku ili video kada prebacis u napravljen folder njih vise nema na pocetku galerije, cudi me da to nemoze kod n97.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, moguce je i da sam ja pogresno nesto uradio, ali evo kako sam napravio.
Cale je imao slike na 6220C i to po folderima i naravno te sve foldere sam prebacio na memorija telefona/Kamera i to je to. i Naravno sve slike zajedno prikazuje, ali da zlo bude vece, tako je isto i sa videom uradjeno i sad prikazuje sve zajedno :(

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Nisam ja tako, neke slike sam ubacivao u napravljeni folder na memoriskoj kartici znaci ne folder u foldru nego cim udjem u kartici napravljeni folder se vidi valjda si me razumeo.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

onda da se i ja ispravim ako me je neko loše protumačio.
dakle udje se galeriju slika i napravi se tu folder znači nema nikakave veze sa file menagerom i ostalim stvarima...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Mozda ste i vi mene lose razumeli. Ja folder na mem.kartici napravim kada hocu da prebacim veci broj slika, kopiram 10 slika i paste u folder koji sam napravio na kartici. Tako mi je lakse i brze jer ako se ide slika po slika ona ide u poruke pa otvaranje pa sacuvaj itd. Ovako mi je mnogo brze a kad otvorim galeriju i te slike se vide. Ako se tu zele razvrstati po folderima i to je izvodljivo i svaka slika koja se ubaci u folder koji je napravljen u galeriji ta slika se vise nevidi na onom mestu gde je bila.
Ovo su iskustva sa 5228 ali valjda bi tako trebalo biti i na N97.
UH Slika

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

E da li neko ima mozda aplikaciju Heineken ili tako nesto?! Mislim da na ovom telefonu kad se upali autorotate i kad se pokrene ta aplikacija, na ekranu se pojavi pivo i kad okreces ekran, izgleda kao da ga pijes :D Ko ima tu aplikaciju ?! :D Cale ce mi biti odusevljen :)

Odgovori