Postpaid extra!!!

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Sto se zgrozili pa tako funkcionise tarifiranje kod mt:s-a dok imas "besplatno" nista ti ne tarifiraju kada potrosis "besplatne" minute tek onda pocinje tarifiranje, da budem iskren iznenadilo bi me da je drugacije.... i da tarifni dodaci kod mt:s-a se odnose samo na deo meseca za koji se prijavis npr prijavis se 10. oni ti daju 20tak dana i naplate ti dve trecine cene, mada za detalje naravno 789 (a nikako ona tuga od sajta)....

@miodrage: Sta da ti kazem mt:s zeli sto vise ljudi da prebaci na postpejd pa to ti je. BTW uskoro mozes da ocekujes poziv umilnih mt:s express operaterki koje ce ti ponuditi da predjes na post pejd, i da uz ugovornu obavezu od dve godine dobijes besplatno telefon (neki od modela koji trenutno imaju u ponudi) a pominje se i nekih 100 dindzi kredita onako tek da bude jos nesto :D
Naravno ne odnosi se to samo na tebe licno vec na sve pripejd korisnike koji duze vreme imaju redovnu mesecnu potrosnju na nekom malo vecem nivou, koliko sam cuo izdvojili su ciljnu grupu od nekih stotinjak hiljada korisnika (okarakterisani kao veci potrosaci sta god to da znaci).

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

skeptichni chicha napisao:Sto se zgrozili pa tako funkcionise tarifiranje kod mt:s-a dok imas "besplatno" nista ti ne tarifiraju kada potrosis "besplatne" minute tek onda pocinje tarifiranje, da budem iskren iznenadilo bi me da je drugacije....
Fora je u tome sto cu ja te "besplatne minute" da potrosim na duge razgovore sa najdrazim brojem, pa cu onda morati da kupujem dodatne besplatne minute, koje naravno imaju u ponudi kao dodatak (brizljivo su mislili na nas jer su znali da ce do toga sigurno da dodje :) ) i plus cu morati da se pretplatim na najdrazi broj...
Opsti haos, ludilo, samo fanatici (to su oni sa debelim zivcima i vremenom kao neiscrpnim resursem) ce moci da prate kako su sta trosili, ostali ljudi ce placati neke, za njih, neocekivano velike sume na racunu dok zbunjeno gledaju sta ih je snaslo...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Na drugom forumu su ljudi pravili neke kalkulacije ... ispada da, ako ne koristiš mnogo pozive van mreže - više ti se isplati PROFESIONALNA tarifa + tarifni dodaci, nego bilo koji BEL paket.

MyBEL - 500 RSD, 150 minuta u mreži i 150 poruka
PRO - 87,6 RSD (pretplata) + 90 RSD (120 poruka) + 285 RSD (120+30 minuta) = 462,6
i omiljeni broj koji funkcioniše kako treba, a ne ovako kako je navedeno ...

OK, MyBEL ima one druge povoljnosti, tipa besplatne pozive za vreme EXITa (ako nekome uopšte to i treba, al' ajd'), ali ovaj drugi komplet ima drugu veliku prednost - NEMA UGOVORNE OBAVEZE!

E, sad ... ako uzmemo u obzir da su Telenorove cene dodataka još niže i da mogu da se koriste i na prepaid-u, da omiljeni broj važi i za SMS ... mislim da će MT:S morati da ponudi nešto daleko ozbiljnije od ovoga ...
Samsung Omnia HD 8GB

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

samo možemo da očekujemo pripejd extra koji bi trebao da se pojavi ovih dana.a možda se i nećepojaviti
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Jorgovan napisao: omiljeni broj koji funkcioniše kako treba, a ne ovako kako je navedeno ...

...
Mozda sam pogresno razumeo ali nije zgoreg da se kaze:

"Omiljeni broj" i u slucaju Professional tarife MTS-a na koju se "kaleme" dodaci funkcionise po istom principu - kad se potrose dodaci i minute..

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

@AquaZX

profesionalna tarifa nema besplatne minute tako da je dusu dala za kalemljenje za dodacima...
Remember, remember
The 5th of November

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Profesionalna tarifa je slicna tarifi Jedna cena, stim sto mislim da je profesionalna bolja jer omogucava kupovinu dodatnih minuta unutar mreze koji su mnogo jeftiniji od cene koja po defaultu ide uz paket. Telenor to nema- vecernji razgovori su samo vecernji razgovori.

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

jel to bese ona gde ti uzmu 150+pdv k'o dobar dan, bez ikakvih usluga? :?

e to je vidis jedna mana telenorovih postpaid paketa. uzmu ti 150+pdv a ti se cesi...
e kada mi objasne te troskove svaka im cast. i tako im je kod svih (tj. obe) tarifa osim valjda vise price
mts to uzima samo na posl. i profi. i to upola menje dok su bel paketi postedjeni tog haraca
Remember, remember
The 5th of November

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Pa pazi, ono što mi pada na pamet je:
Licenca na HLR-u, za broj koji ti je dodeljen
Licenca za SMSC, nije vezano za jednog korisnika, ali propusnost SMSCa zavisi od toga na koliko je poruka u sekundi licenciran
Licenca na MML-u, ako imaš aktivan MMS
Licenca za MMSC (ista priča kao za SMSC, propusna moć ... poruka u sekundi)
Licenca na SGSN-u, ako imaš aktivan GPRS
Licenca za WAP PROXY (propusna moć, klikova u sekundi)
Licenca za billing bazu, da bi mogli da ti naplaćuju usluge ... :D
Licenca za CS (Customer Support) aplikaciju (nije vezano za jednog korisnika, ali je neki varijabilni trošak)

A kamo fiksni troškovi kupovine, održavanja, zakupa lokacija ... leleee ... siroti operateri, mora da posluju na granici profitabilnosti ... :dry:

Troškova ima kol'ko 'oćeš, a očigledno su našli nekoliko opcija (nekoliko tarifnih paketa) koje mogu da ponude tržištu i to je to ...

Jedna Cena, Moje Vreme, Profesionalna tarifa i poslovna tarifa imaju taj fiksni trošak, ali mi se čini da su IPAK, uz adekvatno korišćenje tarifnih dodataka isplativiji ...
Samsung Omnia HD 8GB

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ne razumem ljude koji mi objasnjavaju da tarifni dodaci kod telekoma nisu losi.Sto se mene tice nisu morali ni da uvode moj najdrazi broj,samo ce vise od polovine ljudi koji nisu razumeli njihov nejasan najdrazi broj potrositi "besplatne" minute u mrezi za jedan dan :shock: .Da ne pricam da je kod telenora i za pri-paid brojeve(jede ih teelnor samo tako),a voleo bih i uskoro top net :lol:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Nije profi nista bolja... Jeste pretplata manja, ali je zato minut skuplji...
Nego, mt:s se izvukao sa dodatkom za minute, telenor to za sada nema...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

[quote="skeptichni chicha"][/quote]

Tesko, trenutno NIJEDAN operater nema da mi ponudi nesto sto bi me privolelo da predjem na postpaid. Znachi necu da placam vece racune, a garantovano bi mi bili preko 2000 mesecno, a kako, to samo oni znaju. Ovako tacno znam sta i koliko trosim.
Telefoni? Pffff smejurija, ni ne gledam te modele. Niko mi nece ponuditi HTC, I-Mate, Asus, Gigabyte, i sl. Ono sto oni zovu telefoni to su igrackice za malu decicu. Izvinjavam se drustvu sa foruma, ali meni treba ozbiljan telefon za rad, sa jakom baterijom, i dobrim i pouzdanim OS-om, a da opet mogu da ga platim. Sumanuto mi je dati vishe od 300 Evra za telefon. A ovi navedeni modeli svi kostaju ohoj preko navedene sume.
E sad me jos zanima odakle ti ova informacija?
Mozda jesam alav i nerealan, ali ne zelim da placam i dinar iznad pretplate. Spreman sam da dam i 3000-5000 din mesecno za neki tarifni model koji ce obuhvatati takoreci neograniceno razgovora, poruka (ili nesto sto ce tesko da se potroshi), flat internet... (ovo poslednje je obavezno). Ok, platio bih samo cene SMS parkiranja preko pretplate i to je to, mada sam apsolutno ubedjen da i to moze da se sredi da bude ukljuceno u pretplatu. Izracuna se, stavi se neka cena koja nije svima prijemciva i to je to. Ne treba praviti tarife da odgovaraju vecem broju korisnika, nego treaba napraviti i posebne tarife za ljude koji su spremni da plate neku extra pogodnost. To je ralika izmedju kupovine Yuga i Ferrarija.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

batancev napisao:@AquaZX

profesionalna tarifa nema besplatne minute tako da je dusu dala za kalemljenje za dodacima...
Upravo tako, osim dodatka "Omiljeni broj" jer takav sistem nema bas mnogo smisla...Osim onima koji su i do sada koristili profesionalnu/biznis tarifu...

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

vidim ponovo je radila cenzura :uhuh:

lose lose :uhuh:

ali nema veze niko ko procita 2.post iznad nece ostati ravnodusan

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

E ljudi jedno pitanjce,ja sam sebi ubacio jos 06 sms-ova i 30 min (pricam naravno otelekomu) i stigli mi je prva poruka da ce servis biti ukljucen u narednih 24h,a posle 15-16h i da mi je servis ukljucen,medjutim prilikom provere stanja nije bi bilo ni tih minuta ni poruka.
E sad da li to tako treba ili mi nije ukljucen,nemam pojma? :shock:
D500&E71

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

cenzura cega? 8)

Evo sad se jos jednom razocarah - tarifa se na 064 postpaid moze promeniti samo jednom u toku meseca za (naredni mesec), ne pomaze ni kukanje :shock:

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

[quote="miodrage"][/quote]

Pa niko nije rekao da ces ti pristai na ponudu ali pozvace te sigurno samo budi strpljiv :D jos ako ih ljubazno saslusas poklonice ti 100 dindzi kredita :D

Mada nisam bas siguran da bi od mt:s-a trebalo ocekivati Ferrarija oni su pre Yugo varijanta :P

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E steta, jer ja samo na Ferrari ciljam. Radije cu ici peske nego da se zeznem i da vozim Zastavu svaki 3. dan kod majstora zbog fabricke greske; a i daleko je zdravije :D
Ako nista drugo, imam svoj stav, i prilicno sam rigidan. Jednostavno, to sam ja. Ovaj porodicni paket nije losh, josh kad ne bi bilo te nadoknade za uspostavljanje veze... Vec bih imao postpaid. No videcemo. Samo polako.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori