MTS I Telenor uveli tarafiranje na 30s. posle prvog minuta

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Slozice se Srbi kad ih po predanju ostane toliko da mogu svi da se skupe ispod jedne sljive. A dotle, neka nam je Bog u pomoci.
Da se vrnem na temu, s obzirom na (opet) promenjene navike u telefoniranju, poceo sam vrlo ozbiljno da razmisljam o postpaid varijanti od Nove godine (sad treba da usledi razapinjanje na krst, nabijanje na kolac i sl. od pojedinih clanova ovog cenjenog foruma :D ) Naravno, nikakvo uzimanje telefona ne dolazi u obzir (osim ako mi ponude neke egzotike za dz tipa Touch HD, XPERIA, i sl. modeli za dinar). A sansa da se to dogodi je manja nego da dobijem na Loto-u koji inache ne igram.
Tarifa o kojoj se razmisljam je Mix 150 na Telekonju, uz dodavanje SMS-ova, i mozda Interneta, jer ga sada trosim iskljuchivo kuci preko WiFi-a.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Ne ovo noje moguceeee! miodrage, na postpaid!!?? :blinky: :o
Bice smak sveta... apokalipsa! :)
Cisto informativno... jel ces da uzmes novi broj ili ides sa starim?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ma prepaid je deracina... Realno, to bi trebalo da bude samo za one koji retko i koriste telefon, pa onda operater sto vise da se ogrebe. Ko trosi preko 500 dinara mesecno, a da to nije samo na poruke, vec ako i razgovara, neka razmislja o postpaidu... Previse se isplati.
Mene je postpaid nekada odbijao zbog loseg uvida u potrosnju, ali od kad je Telenor uveo brzo osvezavanje i detaljan pregled, nisam se vise dvoumio. Nisam u toku kako to sada mts radi, ali Vip je ocajan.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja sam najvishe zbog te nemogucnosti da odmah vidim koliko me odredjeni razgovor ili poslati sms kosta , kod post paida , i odustao i ugasio broj . Pricali smo i ranije milion puta o tome . Zapad to ima maltene od pocetka uvodjenja mobilne telefonije i to je od pocetka toliko normalno tamo , samo se nashe "mudre" glave od provajdera pravili "naivni" sve do sada .

Ali priznajem , da mi mobilni treba "kao 'lebac" i da pricam dosta svakog dana , morao bih da uzmem post paid sigurno . I to verovatno neku tarifu najvecu gde se dobija najvise "besplatnih" minuta . Ovako mi za sada odgovara sto posto . Pre paid je zakon za onog ko ne zeli nikakvu obavezu , osim jedne obavezujuce dopune na svakih 6 meseci ili 9 , zavisi od operatera i od kartice .

Tako da miodrage, proceni sam koliko imash nameru da pricas i koliko ti bas treba mobilni i sam ces znati da li ti se isplati . Ja nekako post paid najvishe vezujem za pricanje i zbog toga bi jedino i uzeo da mi treba bas dosta razgovora svakog meseca ( naravno nikakva obaveza u vezi telefona , to nikako ) . A sve ostale dodatne usluge tipa interneta , ne bih trosio na post paidu . Osim ako se dobije nesto "besplatnih" megabajta ili slicno .

Jos nashi operateri imaju lufta , da tako kazem , u smislu uvodjenja novih tarifa i jos dosta caka moze sa zapada da se pokupi , ali vidim da sve po malo dodaju i to na "kasicicu" jer im nije svrha da brzo uvedu sve novine , nego sve po malo da bi stalno bili "inovativni" ( citaj da bi se stalno zaradjivalo na novim i novim uslugama ) .

Znam da je Srbija u krizi i da ce verovatno 2009.-a da bude teska , ali ne shvatam , posto je ovo tema u vezi uvodjenja tarifiranja na 30 sekundi , zasto ovakve i slicne stvari moraju da se dese ? Razmisljam , da nam krene bas tesko i da se , na primer priblizimo hiper inflaciji iz '93-e i '95-e , da li bi uveli zaokruzivanje mozda na 5 minuta ? :lol: Mislim , logika takvog biznisa je po meni skroz nebulozna i to " moj stomak i glava ne mogu da svare nikako" , da kako je veca kriza - sve poskupljuje . Ko onda kupuje robu , koliki promet se pravi itd. ? Zar nije bolje da tada sve pojeftinjuje , pa da se bar nesto proda , a ne obrunto ? Nisam ekonomista ali ovo mi zdrav razum govori .

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

mdenic85, pa o tome sam x puta pisao. Nikakav novi broj ne dolazi u obzir. Ovaj broj koristim skoro 9 godina, ni sam ne znam koliko ga ljudi zna, a zbog prirode posle ne mogu da dozvolim da ne mogu da me nadju. A opet, imenik redovno cistim :)
vlada1970, vec nekoliko meseci se razmisljam o svemu ovome, i kazem, posto su se navike promenile, mora i tarifa da se menja. Kul jeste najpovoljniji prepaid, ali me sada vishe ne zadovoljava. Uglavnom, i dalje su u pitanju samo razmisljanja, ali sada vec vrlo ozbiljna. Inache i Internet i poruke na postpaidu mogu lepo da se dodaju onim tarifnim dodacima, i mirna Backa :)
Jos da idioti u RATEL-u konacno odobre prenosenje broja... pa gde bi mi bio kraj.

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan

Post od mdenic85 »

Da da miodrage, znam da si pisao o tome X put. A zasto ti treba prenostivost broja? Ti si koliko znam na mt:s-u? Sa mt:s-a bi na Telenor ili...??

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

mdenic85, nije hteo to da kaze nego jednostavno da jednog dana ako mu bude povoljniji neki drugi provajder a toliko je vezan za broj pa da moze da ga prenese... To je svima bitno, tj. makar onima koji su na ovaj ili onaj nacin vezani za neki broj. I na kraju krajeva, to bi uticalo i na same provajdere jer bi tada daleko vise obracali paznju na korisnike, na "promocije" i otala cudesa kojima bi mogi da privuku ili oteraju korisnike.. ALI, postoji i druga strana, ne bas toliko lepa po nas kao korisnike, a to je jos vece ujednacavanje ponuda i cena tako da ti savrseno svejedno dodje kod kog provajdera ces biti tj kome ces puniti kasu, a do cega se svi nadamo da nece doci

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan

Post od mdenic85 »

Ma znam ja sta to znaci Azimuth, i treba to da omoguce, povecalo bi konkurenciju... nego sam mislio kog koga bi presao. To sam pitao.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

miodrage napisao:Tarifa o kojoj se razmisljam je Mix 150 na Telekonju.....
Koja je ovo tarifa ? Sad pregledah i ne nadjoh ovu tarifu :shock:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mislio covek na Mix 500.
Kod Vipa i Telenora broj besplatnih sadrzaja daje naziv tarifi, a kod telekoma cena bez PDV-a :) :)
Dal' da bi izgledalo vise, veci broj je :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Bas tako Lobachewsky, na minute sam mislio....
mdenic85, prenosivost broja mi treba iz razloga sto verovatno en bih menjao providera ali bih da mogu da ako mi ne odgovara postpaid da se vratim na prepaid, a sada to nije moguce (majke im ga spalim). A kada bih ja bio apsolutni vlasnik tog broja, mogli bi samo da me mrze, i morali bi da urade to sto od njih trazim. A onda bi se i daleko vishe borili za svakog korisnika ponaosob, a ne ovako, kao da smo ovce ( ai jesmo kad sve ovo dozvoljavamo da nam rade).

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

ma ljudi treba im dati do znanja da nismo ovcice za sisanje lepo puf u centar i raskid ugovora ali masovni raskidi mozda im nece biti nista od 10 raskinutih ali vec kod 100 u jednom danu u jednoj radnoj smeni sirom srbije vec oce jednostavno raskid pa neka tuze i salju miliciju neka rade sta oce mi ionako volimo da se ceramo pardon ceracemo se jos :lol: :D :lol: :D :P

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

miodrage napisao:A kada bih ja bio apsolutni vlasnik tog broja, mogli bi samo da me mrze, i morali bi da urade to sto od njih trazim. A onda bi se i daleko vishe borili za svakog korisnika ponaosob,
Ovo kad bude bilo kod nas , bice fantazija . Slazem se .

Mada sto kaze Azimuth :
ALI, postoji i druga strana, ne bas toliko lepa po nas kao korisnike, a to je jos vece ujednacavanje ponuda i cena tako da ti savrseno svejedno dodje kod kog provajdera ces biti tj kome ces puniti kasu, a do cega se svi nadamo da nece doci
Na ovo nisam pomislio nikad ali kad rece Azimuth , sad gledam nesto , ovo ima smisla . Ne znam 100 % da li ce biti tako , ali ako bude , onda je to mozda jedan od razloga sto se kod nas odugovlaci sa uvodjenjem vlasnistva nad brojem . Jer , mora da ima neki debeo razlog sto se to odugovlaci . Jos nesto laicki da kazem , jer nisam expert - imam osecaj da strani provajderi koji su dosli kod nas da posluju , znaju sta takva mogucnost doprinosi njihovom poslovanju , iz licnih primera u maticnim zemljama . Mislim na to da je provajderu mnogo teze onda , i da sto kaze miodrage , mora dosta da se trudi da zadrzi korisnike koji moguce postanu i malo razmazeni i zato i ne uvode tu opciju . Ili su u ugovoru , na primer , pri kupovini vezali samu kupovinu sa klauzulom , da takva mogucnost ne sme kod nas da se uvede neki odredjeni period . Da bi oni lepo i "bogato" poslovali u "neinformisanoj" Srbiji :unsure:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

vlada1970, vrlo verovatno da postoji i takva klauzula. Zasto? Nisu oni sisali vesla pa da ulaze u nesto sto kosta toliko a da im se ne garantuje da ce u odredjenom periodu biti na pozitivnoj nuli.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Evo sam prije pola sata bio u poslovnici MTS na Terazijama, isao da iskoristim ovu akciju 500+500 sebi i bratu, i ja kad sam obavio to, pitam za ovo zaokruzivanje, i oni meni, "ne,ne, prva minuta je zaokruzen a kasnije se tarifira po sekundama :wacko: , ja kazem pa gledao sam na netu, a on opet "ne ne, to vam je tako" Rekoh dobro, i dok sam cackao c902, dodje on meni i kaze, " jeste to je novina od 1.Decembra"

Ja sad dok kucam ovo, pomislih, da ustvari, oni njih sopaju samo sa informacijama o promocijama, o ovo o uvodjenje guljenja koze ne.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Azimuth, u pravu si da postoji "druga strana" , ali tesko u nasem slucaju, jer imamo tri operatera, od kojih jedan (Vip) jako lose stoji sa brojem korisnika, i vec drugu godinu posluje sa velikim gubitkom. Vip se nikako nece sloziti za ujednacenje cena, jer tada ce broj korinika ostati onakav kakav jeste. Mnogo je vise verovatno da ce uvodjenjem prenosa broja nastati nevidjena koljacina medju operaterima. upravo zbog dolaska Vipa, mi i imamo ovoliki broj promocija od strane sva tri operatera.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Zato treba ici na rusenje sistema, unistiti RATEL, ziveli korisnici. Pa nismo mi tu zbog operatera nego oni zbog nas. Nazalost nas je ovde jako malo da bilo sta mozemo da pokrenemo :(

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Peticija

http://forum.mtsmondo.com/index.php?showtopic=2372&st=0

Treba da se korisnici organizuju i traze ukidanje ovog bezobraznog nameta.

Odgovori