Asus Zenfone 2
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Re: Asus Zenfone 2
Onda neću ni da ga pazarim. Bolja opcija je za 250e nov G2, bar po meni. Svakako je i ovaj Asus skroz okej fon.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 17:15
- :: iPhone SE
- :: iPhone 4
zavisi ko kako voli
ja vise volim intel,pa sam zato uzeo ovaj asus
verovatno bih uzeo lg da je drugacije
ja vise volim intel,pa sam zato uzeo ovaj asus
verovatno bih uzeo lg da je drugacije
-
- Redovni učesnik
android os proces trosi previse baterije
imam asus zenfone 2 i andorid os proces mi trosi preko 50 posto baterije
meni baterija traje lepo, ali racunam da je negde sigurno problem i da bi trajala jos duze da ovaj proces ne trosi ovoliko
da li neko ima predlog kako da se ovo resi?
EDIT:
zasto mi je tema obrisana,a post prebacen ovde?
to sto sam naveo koji telefon imam je da bi se imao uvid u verziju androida
probam sa android os procesom koji jede bateriju je generalan problem,a ne problem samo ovog modela
meni baterija traje lepo, ali racunam da je negde sigurno problem i da bi trajala jos duze da ovaj proces ne trosi ovoliko
da li neko ima predlog kako da se ovo resi?
EDIT:
zasto mi je tema obrisana,a post prebacen ovde?
to sto sam naveo koji telefon imam je da bi se imao uvid u verziju androida
probam sa android os procesom koji jede bateriju je generalan problem,a ne problem samo ovog modela
Poslednja izmena od Azimuth u Uto, 16. Jun 2015. 20:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne pisi post za postom, koristi opciju "izmeni".
Rezlog: Ne pisi post za postom, koristi opciju "izmeni".
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Probot bese imas root? Skini better battery stats, postavi ga za sistemsku i pogledaj sta ti jede bateriju.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Nekad je od koristi pobrisati cache i dalvik particije, ako se neka (makar i sistemska) aplikacija zabudali i troši bateriju.
Zile995, ne sećam se da je za BBS neophodan root. Ako jeste, sličan posao radi i GSam battery monitor.
Koliko se sećam za WLD je root neophodan.
Zile995, ne sećam se da je za BBS neophodan root. Ako jeste, sličan posao radi i GSam battery monitor.
Koliko se sećam za WLD je root neophodan.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- Zile995
- Expert
Za WLD i BBS(moj favorit
) je potreban root. Samo sto BBS mora sada da bude sistemska aplikacija. Ako smara za SElinux, samo podesi pomocu changer-a(ili preko terminala ako znas
)na permissive.

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Ma pitao sam zbog probotzor-a, ne zbog sebe. Razmišljao sam kako da se snađe ako nema root.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- Zile995
- Expert
Ma u redu je corma
Mislim da ima root, skoro sam mu pomogao oko folder mount-a, pa sam zato predlozio BBS.

-
- Redovni učesnik
evo punim telefon do 100% pa probam bbs
sto se tice ceche i davlik, ne mogu da ih obrisem, jer kada hoc uda udjem u recovery mod on failuje
a cwm sam imao samo kao temp varijantu prikokom roota telefona
ipak se cudno rutuje ovaj telefon jos uvel
sto se tice ceche i davlik, ne mogu da ih obrisem, jer kada hoc uda udjem u recovery mod on failuje
a cwm sam imao samo kao temp varijantu prikokom roota telefona
ipak se cudno rutuje ovaj telefon jos uvel
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Jel' neko čuo vest da Asus i HTC razmišljaju o spajanju? Ili je ipak samo dezinformacija?
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Asus Zenfone 2
Прочитао сам негде ту вест, да ли је тачно - видећемо.
Iz HTC-a su rekli da nije tacno.
Vaša poruka sadrži 32 karaktera.
Vaša poruka sadrži 32 karaktera.
-
- Redovni učesnik
nadam se da nije tacno, asus je dobar bas ovakav kakav jeste
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Noćas sam bio u Ušću i malo pogledao ovaj model.
Bili su izloženi telefoni sa različitim zadnjim maskama i različitom količinom RAM-a, a ja sam se najviše zadržao na varijanti koja ima 4GB.
Prvi utisak po uzimanju u ruku: telefon je vrlo lep i iznenađujuće kompaktan za ekran od 5,5", i pored nemalih ivica gore i dole. Zadnja crvena maska mu vrlo lepo stoji. U ruci veoma lepo leži i rekao bih da nije sklon klizanju. Nije težak, ali se nikako ne može reći da mu se masa ne oseća - što je, po mom mišljenju, odlično.
Pri malo jačem stisku, nisam primetio škripanje niti uleganje plastike. Tipke na leđima je lako dohvatiti i daju dobru povratnu informaciju prilikom pritiskanja.
Tasteri ispod ekrana, takođe, imaju dobar odziv na dodir.
Ekran je veoma živih boja, dovoljno svetao (na osnovu onoga što sam mogao da vidim), prst preko njega lako i brzo klizi, i odziv na komande je prilično brz.
Postoji gomila prijatnih tema, a i animacije pri skrolovanju između ekrana su zabavne i nisu spore.
Prednja kamera je na mene ostavila odličan utisak, a i zadnja izgleda da može da daje vrlo kvalitetne slike. Brzina okidanja slika je zadovoljavajuća, slike izgledaju vrlo oštro i upotrebljivo.
Sve u svemu, nakon dvadesetak minuta upoznavanja s ovim modelom, ja sam vrlo prijatno iznenađen.
Bili su izloženi telefoni sa različitim zadnjim maskama i različitom količinom RAM-a, a ja sam se najviše zadržao na varijanti koja ima 4GB.
Prvi utisak po uzimanju u ruku: telefon je vrlo lep i iznenađujuće kompaktan za ekran od 5,5", i pored nemalih ivica gore i dole. Zadnja crvena maska mu vrlo lepo stoji. U ruci veoma lepo leži i rekao bih da nije sklon klizanju. Nije težak, ali se nikako ne može reći da mu se masa ne oseća - što je, po mom mišljenju, odlično.
Pri malo jačem stisku, nisam primetio škripanje niti uleganje plastike. Tipke na leđima je lako dohvatiti i daju dobru povratnu informaciju prilikom pritiskanja.
Tasteri ispod ekrana, takođe, imaju dobar odziv na dodir.
Ekran je veoma živih boja, dovoljno svetao (na osnovu onoga što sam mogao da vidim), prst preko njega lako i brzo klizi, i odziv na komande je prilično brz.
Postoji gomila prijatnih tema, a i animacije pri skrolovanju između ekrana su zabavne i nisu spore.
Prednja kamera je na mene ostavila odličan utisak, a i zadnja izgleda da može da daje vrlo kvalitetne slike. Brzina okidanja slika je zadovoljavajuća, slike izgledaju vrlo oštro i upotrebljivo.
Sve u svemu, nakon dvadesetak minuta upoznavanja s ovim modelom, ja sam vrlo prijatno iznenađen.
-
- Redovni učesnik
ali slozices se da taj telefon ne vredi koliko kosta u radnjama, vec da ze551ml vredi onih 300$, ze550ml 250$ i ze500cl 180$ za koliko se prodaju u okolini i za koliko su reklamirani?
ja imam ze550ml i platio sam ga 250e i ni dinara vise ne bih dao za taj telefon i ako sam ja prezadovoljan njim, vise od toga ne vredi
ja imam ze550ml i platio sam ga 250e i ni dinara vise ne bih dao za taj telefon i ako sam ja prezadovoljan njim, vise od toga ne vredi
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Iskreno, i ne znam koliko košta. Mislim da je 250-tak eura pristojna cifra za njega. Mada, reklamirali su kao kao prvi model sa 4GB RAM-a, pa su mu možda i zbog toga nabudžili cenu.
-
- Redovni učesnik
model sa 4gb rama kosta 300e u evropi, a 350e za verziju sa 64gb skladista
a kod nas je 430 za model sa 32gb i 480 za model sa 64gb
unistili su svrhu telefona, kao retkog koji se reklamirao sa cenom kao glavnim adutom
a kod nas je 430 za model sa 32gb i 480 za model sa 64gb
unistili su svrhu telefona, kao retkog koji se reklamirao sa cenom kao glavnim adutom
-
- Redovni učesnik
https://www.youtube.com/watch?v=dMala3bdxko
ovde sam okacio kako izgleda cyanogenmod 12.1 na zenfone 2, u descriptionu klipa je veliki tutorijal u kome pise kako se rutuje, otkljucava bootloader, instalira twrp i instalira cyanogenmod
ovde sam okacio kako izgleda cyanogenmod 12.1 na zenfone 2, u descriptionu klipa je veliki tutorijal u kome pise kako se rutuje, otkljucava bootloader, instalira twrp i instalira cyanogenmod
Zen UI ima previse bloatware-a, da li vecina moze da se izbrise i kako utice na rad? Isto me plasi i Intel procesor, nije bas u dobrim 'odnosima' sa Androidom. 

-
- Redovni učesnik
u odlicnim odnosima je ovaj intel u asusu sa androidom
nema ni jedne aplikacije koja ne radi
sto se tice ui, imas kod mene na kanalu tutorijale kako da stavis cyanogenmod 12.1, slimlp i paranoid rom
oni nemaju maltene ni jedan program osim najpotrebnijih
nema ni jedne aplikacije koja ne radi
sto se tice ui, imas kod mene na kanalu tutorijale kako da stavis cyanogenmod 12.1, slimlp i paranoid rom
oni nemaju maltene ni jedan program osim najpotrebnijih