Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
mick
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:29
:: (S2) (N2) (M8) V10

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od mick »

Jos je pun bagova DN4. Nekima nece kamera da se pokrene i jos ponesto. Treba sacekati sledecu verziju kad isprave bagove...

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 31. Avg 2013. 11:36
:: i9300
:: P970 Optimus black

Post od andriod »

Prije par dana u zamjenu za XZUltra dobijem note2 i razmisljam star je model pa da koristim par dana i eto da probam koji rom skinem DN4.
Baterija traje pa cini mi se duplo duze nego sa nekim stockom koji je bio ako se ne varam 4.4.2,sto se tice bagova sa kamerom ima apdejt koji resava problem u potpunosti sigurno ce biti jos prepravki ali za beta verziju odlican 1gb +fix40mb i za sad radi bez greske,nema kraseva laga i super je osvjezenje za dobi stari n7100
moje preporuke
Operator

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 08. Okt 2014. 16:44
:: Samsung galaxy note2

Post od Enemy »

Pozdrav,

@drafer, @toda81 konačno sam uspio da instaliram Dr.Keatan v12 u suštini morao sam da predjem na 4.4.2 Kit Kat onda root pa delete Knox i onda je instalacija protekla u najboljem redu, koristim za sad malo ovaj novi rom, što se mene tiče zadovoljan sam ima mnogo toga sto nema "obični" note 2 :D . Jedino za sad što sam primijetio, a smeta mi je to što kad mi stigne poruka na ekranu mi piše od koga je stigla što nije slucaj sa 4.3 i 4.4.2 , postoji li rješenje za to??? A u suštini nisam primijetio razliku na kameri i na zvuku zbog tzv. drivera koje je pominjao Drafer, što se baterije tiče može da izdrži taman koliko i na stocku 4.4.2 uz solidno korišćenje gura i do dan ipo sto je i više nego dovoljno :)

ps. Imam jedno pitanje samo, kako da vratim aplikacije za ubuduće sad sam imao mali broj pa sam časkom sve instalirao sto mi je bilo potrebno, razumio sam da ide titanium backup, ali ako neko može da mi posalje u pp link za full verziju i upustvo kako da odradim, naravno ako vam nije teško :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

DN sam ja sinoc instalirao i odmah sam odradio restore dr keatan rom-a jer je mnogo bolji i funkfionalniji i lepsi i ima vise precica. Namerno sam pisao sa i da bih naglasio sve ono sto ima dr keatan rom vise i bolje od DN. Sto se trajanja baterije tice moras da pobrises one fabricke gluposti i da koristis xposed module da bi pobio nepotrebne procese u pozadi i koji cepaju bateriju.
Ja ne koristim fwbricku app za poruke tako da ne znam o cemu se radi. Ja koristim donate chomp sms sa mojom temom i prezadovoljan sam
Note IV N9100 dual

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

Enemy,
Drago mi je da si uspeo.
Nisam spomenuo problem sa zvukom na kuvanom romu vec kada snimas telefonski razgovor da ne moze da se snimi kao na stock androidu.
Za SMS ti je najbolje da koristis neku drugu aplikaciju pa nasteluj kako ti odgovara, ja koristim Chomp SMS besplatnu verziju i prezadovoljan sam jer ima vise mogucnosti nego ono cudo u androidu.
Saljem ti Titanium Backup preko privatne poruke.
Samo instaliraj i to je to. Za vise mogucnosti tipa da zamrznes neki program ili da deinstaliras sistemski program moraces da instaliras i "Lucky Patcher" pa da njime pecujes Titanium. Ali za obican backup ti to ne treba.
Android 12

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ja sam odavno odustao od titanium bakupa, tj od backupa app jer sam cesto imao problem kada sam instalirao rom-ove i vracao posle app preko titaniuma da su mnoge app trokirale, neke se nisu mogle ni pokrenuti. Vodio sam racuna da backup bude sa iste oznake androida, ali ni to nije upalilo. Najbolje je kada vam je na gmail nalogu stiklirana opcija da vam pamti podatke app i onda kada instalirate novi rom tel sam instalira sve app koje ste skinuli sa marketa, a ostatak koje instalirate full odradite rucno. To je po meni najsigurnija i najstabilnija varijanta koja jeste da oduzima malo vremena, ali je i to bitna stabilnost svih app koje se instaliraju
Note IV N9100 dual

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

Hvala dobri ljudi , imam li na marketu ovu aplikaciju za poruke? Probacu da je nadjem i da vidim da li mi odgovara ... toda bi li mogao da mi posaljes sta mogu od fabrickih aplikacija da pobrisem radi trajanja baterije ?

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

Enemy,
Pisali smo u ovoj temi sta smo iskljucili od sistemskih programa ili obrisali, nekoliko stranica nazad.
Sa Play Store ne moze da se skine ChompSMS besplatna verzija, ali moze direktno sa njihvog sajta

http://chompsms.com/main/changelog
Android 12

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Samonsto u free verziji imas reklame sto malo iritira, ali lako mozes pronaci na netu full 6.25 verziju chomp sms-a. Samo malo prelistaj temu da ne ponavljamo sta smo sve brisali
Note IV N9100 dual

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

Znam znam nasao sam procitao sam ovu temu i jos dosta ovih sto se tice samsunga ali nisam znao da je li to bilo na ovoj ili nemoj drugoj ... :-D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Samo ti ja preporucujem pre nego sto pocnes sa brisanjem da udjes u recovery i da odrwdis backup, ali podesi da ti backup pakuje na external storage pa tek onda pocni akciju brisanja nepotrebnih fabrickih gluposti. Posle brisanja restartuj telefon pa ako se slucajno ne upali onda upadnes u recovery i odradis restore
Note IV N9100 dual

ninche85
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 21. Dec 2013. 15:21
:: galaxy note II

Post od ninche85 »

ljudi imam veliki problem posto mi je telefon ispao i polomi mu se i lcd display i touch screen...da li to vredi popravljati posto mi u radnji u kragujevcu traze 150E za zamenu a polovni se vec mogu naci za otprilike 200e?
Telefon me je sluzio extra i imam dosta poslovnih i drugih aplikacuja pa ne bih to da izgubim
Da li znate nekoga ili da li neko ima telefon koji mu ne radi ali su mu ekran i touch ispravni da ga prodaje?

Unapred hvala

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Potraži na oglasima. Ima možda brick-ovanih, sa sprženim pločama, i sl. Možda te izađe ispod 150, samo vidi ko bi ti skinuo sa tog neispravnog i namestio.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ne vredi ti da se zezas sa tim jer je to budzenje i krpljenje. Ne bih nikad dao za budzenje 150 e kad mozes za 200 ili jos koji evro vise dobar polovan. Ako hoces prodacu ti ja moj jer cu mozda morati da ga prodam zbig jebenog sistema u nasoj jebenoj drzavi
Note IV N9100 dual

micko93
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 08. Nov 2014. 16:41
:: Note II
:: Trend Plus

Post od micko93 »

Pozdrav, dobio sam Note II pre nedelju dana od burazera iz SAD. Bio je na t-mobile mrezi pa sam morao da ga dekodiram i to sam uradio u jednom servisu za 20e sto mi je bilo malo cudno da je samo toliko ali kako god. E sad mi se javlja problem baterija, ne izgura ni pola dan sa normalnim koriscenjem. Desava se to kad je baterija na nekih 5% ugasim-upalim fon, a baterija stoji na 60% :? zanima me da li je to neki softverski problem ili je ipak samo losa baterija??! Android je 4.3 .

Unapred Hvala

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Društvo, može li se nekako ubaciti neki mod koji Note-u 2 dodaje one soft buttons što ima Nexus 6?
Gledam po netu i nikako da nađem da li ima. :?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Zašto bi smanjivao ekran time druže moj?
Note IV N9100 dual

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Pa ono, nemam neki razlog osim toga da mi se sviđa izgled toga i deluje mi nekako kul. :roll:
Dosta experimentišem sa izgledom home screen-a, samog UI-a i tako tih stvari i hteo bih da ubacim to da probam. Znaš li možda može li se to uraditi?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nova Prime Launcher ima tu opciju da ubaci i te tastere. Verovatno da i na drugim može, ali za ovaj znam provereno ;)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Eto najlakseg moguceg resenja. Greota je da smanjivati ovu ekrancinu ;)
Note IV N9100 dual

Odgovori