iPhone 3GS

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Bananamen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Maj 2009. 18:38

Post od Bananamen »

gde je kod nas sigurno uzeti iphone 3gs??ne zelim da uletim pare pa da se zeznem :shock:

Izmenio: IDzO
*Zabranjeno je dopunjavati do 100 karaktera gomilom tacaka, smajlijima i slicnim*
Sledeci put brisanje bez obavestenja!

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Bananamen, šta podrazumevaš pod sigurnim? Garanciju, da je original? :?

Bananamen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Maj 2009. 18:38

Post od Bananamen »

u principu podrazumevam da je original,a ako kupujem u radnji pretpostavljam da dolazi garancija...jbg. ne bi da uletim te pare i d a se zeznem... :ohmy:

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Sep 2009. 22:05

Post od bile »

evo presao sam i ja sa moje nokije e71 na iphone. kupio sam ovaj: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 500wt_1154 ALI na njemu je softver 4.0 i sad sam procitao da jos uvek ne moze da se jailbreak-uje pa samim tim ni da se otkljuca??? nov sam u ovim vodama oko iphone-a pa mi malo pojasnite sta mi je ciniti, kada ce pronaci resenje za 4.0, znali se????
iPhone 4

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

bile, jailbreak postoji ali još nije zvanično pušten. Comex (tvorac Spirit jailbreak-a) je nagovestio da uskoro planira da pusti novi alat i da neće čekati da Apple izbaci iOS 4.1. Dev Team takođe napreduje sa njihovim alatom i za jailbreak i za unlock (RedSn0w i UltraSn0w). Dakle, možda je pitanje dana kada će nešto biti pušteno.

Problem koji bi ti mogao da imaš je verzija bootrom-a. Proveri po serijskom broju kada je proizveden tvoj primerak, treća cifra označava godinu a četvrta i peta nedelju proizvodnje.
Settings - General - About - Serial Number
Uglavnom svi primerci posle 45. nedelje 2009. godine imaju noviju verziju bootrom-a i vrlo su zeznuti za JB.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

bile, prošao dan i eto rešenja! :wink: Ne znam da li si video da je pušten jailbreak, i to na jedan potpuno drugačiji način. Još je sve sveže i pitanje je kako će se pokazati ali te ne košta ništa sem vremena da probaš.
Slika
Sve što treba da se uradi je da se direktno sa telefona iz Safarija otvori adresa http://www.jailbreakme.com/ i "otkliza udesno" za početak. ;) Ako sve prođe kako treba, pojaviće se Cydia preko koje treba skinuti Ultrasn0w v0.93 za unlock i to je to. Naravno, sačuvaj sve bitne podatke pre svega i budi uporan jer im je server neviđeno preopterećen (baš me čudi). Ako nešto zezneš i ne budeš mogao da podigneš sistem, jednostavno odradi restore i pokušaj ponovo.

Info:
http://www.jailbreakme.com/faq.html
Engadget

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Dec 2007. 22:46

Post od Hertzog »

Ne znam da li jos neko ima problema ali meni telefon opasno baguje na 4.0.1 FW... I sa svim ugasenim aplikacijama, nekada mu treba po nekoliko sekundi da udje u Podesavanja (nekad i 5+sec), ponekad mi baguje i prilikom poziva, npr nece da prekine poziv kada kliknem na ekran... Navigacija (iGo) nekada ne radi, jednosavno nece da locira satelit... Zna li neko sta bi mogao biti problem, mada se razmisljam da ga vratim na 3.1.3 :? :? :?

EDIT:
Imam novi problem... Odlucih da ubacim 4.2.1 i kada sam ga stavio u telefon on je zablokirao i ostao u Recovery modu, ali sto je najgore na ekranu nema nikakvih oznaka, znaci telefon izgleda kao da je ugasen, samo kada ga spojim na komp on pise da je u recovery modu... Kada pokusam da uradim restore (Shift + Restore), on krene da ubacuje 4.2.1 sa kompa i pojavi se logo Apple-a i ispod njega ona linija kada ucitava softver. Medjutim pred kraj mi izbaci gresku (Error 37), prekine proces, displej se opet ugasi, ali je telefon i dalje u Recovery modu (bar tako pise na iTunesu)... Nemam ideje sta bih mogao da uradim :smutny: :smutny: :smutny:
iPhone 4 16GB, MacBook Pro 15", iPad 2 64GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kuku crni sine... Pa sta si to naradio? Jel ti novi ili stari Boot? Ako je stari, ima sanse, ako je novi, cekaces neko vreme. Uglavnom, probaj preko iReb da izbacis iz tog Recovery Loop-a, pa probaj sve ispocetka.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Novi je boot :)

Uspeo sam preko iReb-a da ga ga ozivim... Ali kada se pojavio onaj kabl i logo iTunesa na displeju, nisam mogao da izadjem iz tog recovery moda, tj kada se pojavi jabuka ja pustim home i power dugme, ali on se opet vrati na kabl i iTunes logo... Onda sam opet nesto cackao i opet mi je nestalo sve sa ekrana, e sada vise ni iReb ne pomaze... :wacko: :wacko: :wacko:

EDIT:
Naime, dosao sam do faze da imam na ekranu kabl i iTunes znak i nikako ga nisam uspeo pomeriti odatle... Sa redsn0w-om sam odradio JB (i uspelo je) ali kada zavrsi proces, on se ponovo vrati u taj recovery mode i jednosanvno ne postoji resenje da izadjem iz njega... Ne znam sta bi mogao biti problem

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Posto je ovo tema za 3Gs, pretpostavljam da imas njega. Takodje, iz tvojih postova nisam uspeo da shvatim, jesi li ili ne ubacio 4.2.1 u njega. Elem, pokusaj opet da ga ukljucis, i kad se pojavi iTunes logo, zvekni ga sa L1mera1n ili greenp0ison. Ako bas nista od toga ne upali, mislim da ces morati da ga odneses strucnim licima - Kosovska 28 Beograd.

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Jeste 3Gs je u pitanju i na njemu je bio 4.0.1... Skinuo sam 4.2.1 i krenuo da ga ubacujem u telefon... Cin mi se da sam ga stavio u Recovery Mode pa sam onda krenuo da ubacujem 4.2.1... Pred kraj procesa mi je izbacio gresku 37 i prekinuo instalaciju, ekran je pocrnio, a iTunes je prijavljivao da je telefon u recovery modu i da treba da uradim restore, s tim sto je u opciji iznad (u iTunesu) pisalo da mi je telefon apdejtovan na poslednju verziju (znaci "ubacio" je 4.2.1)... Preko iReba, sam uspeo nekako da ga odblokiram pa je nakon ponovnog ubacivanja 4.2.1 (pri cemu je proces uspesno zavrsen) na telefonu bio prikazan onaj kabl i iTunes logo, medjutim nikako nisam mogao da izadjem i upalim telefon... Nije pomoglo Home+Power, jer kada se pojavi jabuka i ja pustim oba dugmeta, opet se vrati kabl+iTunes logo. Pokusao sam i sa TinyUmbrellom, ali ni ona nije uspela da podigne sistem, RecBoot je imao iste rezultate... Nikakve

Cackacu jos, ako ne uspem ima da leti u smece. Nisam u Beogradu, pa bi mi dolazak i popravka telefona bila oko 150Evra, a za 200 mogu dobiti i4 iz USA... Hvala u svakom slucaju

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa nemoj telefon u djubre, evo, ja cu da ga uzmem :D Ok, znachi narodski receno, sjebo si stvar jer ti je novi Boot u telefonu. No ni sada nije sve izgubljeno, jer bi trebalo da mozes sve da odradis kako valja. Pokusaj na ovaj nacin.
Pokusaj, pa javi sta si uspeo.

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Nasao sam resenje, koje je u najblaze receno glupo i ja sam najblaze receno KONJ :lol: :lol: :lol:

Naime, celi problem je nastao jer mi je bio ukljucen Zone Alarm, koji sam nedavno instalirao (na racunaru koji se raspada i nema te zastite koja bi ga odrzala u zivotu... Kada sam iskljucio firewall i odradio restore, telefon se upalio... Sada me nesto zeza sa dizanjem BB-a, ali vazno je da sam resio problem, a to je:

PRE UPDATE-A ILI RESTORE-A UGASITE FIREWALL (PO MOGUCNOSTI I ANTIVIRUS), DA SE NE PATITE CELU NOC KAO I JA!!!!

Hvala na pomoci u svakom slucaju :) :) :)

Edit:
Ipak nisam uspeo da aktiviram 4.2.1, posle svih muka i patnji jednostavno ne ide... Ocigledno da ima neki problem. Prilikom instaliranja ultrasn0w-a, telefon se restartovao i zaledio (jabuka na ekranu) i sve sto sam uspeo da uradim je da vratim 4.0.1 i da ga otkljucam... Prilikom pokusaja da uradim restore 4.2.1 prijavljivao mi je gresku (error 1015), koju nikako nisam uspeo da resim. Nijedan program me nije hteo izbaciti iz Recovery moda-a. Ista greska se javljala i na 4.0.1, ali je RecBoot uspeo da me izbaci iz Recovery moda. Telefon sam JB-ovao sa limera1n-om i otkljucao ultrasn0w-om. Necu se vise zezati (bar ne ovih dana :) ). Pokusacu da nadjem u cemu je problem, jer ne mogu da shvatim zasto nece da mi ubaci iOS 4.2.1...

Ne znam da li ima smisla sve pokusavati na drugom racunaru, da nije neka greska u vezi izmedju telefona i kompa ili mozda da sve pokusam na Mac-u... Nemam ideje, a ni volje :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Cekaj, ako si kazes uspeo da ubacis 4.2.1, pa si potom vracao na 4.0.1 i sada ti radi, onda je telefon ili SIMfree, pa ne znam koji ce ti otkljucavanje, ili 4.2.1 nije nikad ni ubacen... Nemoguce je da si ubacio 4.2.1 a da on nije digao BB (i to BB koji ne moze da se otkljuca).
Znaci - ili nikad nisi ni ubacio 4.2.1 u njega, ili ne znas sta pricas... treceg nema...
Izvini sto ti to na ovaj nacin kazem, ali ne znam sta bi jos moglo da dodje u obzir. Sta si ti uopste radio?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

miodrage, novi ultrasn0w 1.2 otključava i 06.15.00 baseband.

Hertzog, batali 4.2.1. Ako baš hoćeš da se "digneš" sa 4.0.1 bolje stavi 4.1 i uživaj. Na iClarified sajtu imaš sva moguća uputstva, nešto mora da prođe.

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Digao sam ga ja na 4.2.1, podigao BB na 6.15.00, uradio JB i kada sam krenuo da radim unlock, telefon se prilikom restarta zaledio, samo na ekranu stajao logo Applea. Od tada vise ne mogu da odradim restore 4.2.1 i da pokrenem telefon, jer pred kraj procesa izbaci gresku Error 1015 i udje u Recovery mode, iz kojeg ne moze da izadje, tako da sam ga jedino uspeo ponovo pokrenuti i otkljucati na 4.0.1 (4.1 nisam ni pokusavao ubaciti). Telefon nije SIM free jer mi je trazio aktivaciju, pa sam morao da ubacim T Mobile karticu. Danas sam ga spojio na Mac (pre toga sam sve radio na Windowsu), cisto da pokusam da nije problem u povezivanju sa mojim PC-em, ali je nastala ista greska, znaci nema razlike. Dao sam ga prijatelju koji je rekao da moze da resi problem, cisto kada je sve izbrisano sa njega da on pokusa naci resenje (da znam za ubuduce). U svakom slucaju lako mi je da ubacim 4.0.1, cak mi je sada brze radio i bilo je manje bug-ova nego kada sam radio JB preko JB-me sajta (sada sam JB radio preko limera1n-a)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Miškoni, nigde covek nije napisao da je ubacio 6.15.00.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

miodrage, nije, ali to se nametnulo kao logičan zaključak. Nije koristio pakovan FW već fabrički pa je dizanje BB-a bilo podrazumevano. Čak si i ti to napisao:
miodrage napisao:Nemoguce je da si ubacio 4.2.1 a da on nije digao BB (i to BB koji ne moze da se otkljuca).
Samo sam se nadovezao da poslednji BB može da se otključa. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam mislio da je ubacio fabricki FW, sa 5.15.00, pa da je posle ubacio 4.0.1 koji je "otkljucao", sto bi trebalo da je nemoguce, jer moze da se otkljucha 05.13 i sada 06.15. To bi znacilo da mu i ne treba otkljucavanje, ili, da nije ni ubacio 4.2.1. Ok, sad je makar dilema razresena, te moze da proba da uradi ono sto se predlaze po forumima.

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Na kraju sam ubacio 4.1 i sada cu da mirujem. Prijatelj je uspeo da ubaci 4.2.1 u svoj 3Gs i objasnio mi postupak, ali stvarno nisam imao volje da se zezam sa time. Previse je komplikovano i treba nekoliko puta ponavljati postupak Restore-a, a uz to, ako se ugasi telefon, na 4.2.1 ga svaki put moras paliti preko kompjutera, a to me mrzi. 4.1 zakon bar neko vreme...

p.s. kako da proverim da li mi radi GPS ako nemam navigacije u telefonu, jer su rekli da se dizanjem BB-a mnogim korisnicima pokvario GPS

Odgovori