Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Najbolje camere imaju:
1.canon
2.sony
3.olympus
4.šljamsung
5.Njaka
6.Sony perkinson
:wink:
Nokia C6

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

posle kcanona ide nikon, fuji, pentax pa oly.. daleko je jos sony.. naravno, govorim za DSLR modele.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

bOOdala, ja se ne slazem :) Samsung ima veoma dobre module, takodje i SE ima kvalitetne, tj. sony module koji su dostva kvalitetniji od onih na nokija telefonima ali nokija pravi dosta bolje slike zbog samog softvera kamere i post processinga koji je kod SE uzas.
Naravno pricam o kamerama na mobilnim telefonima, o fotoaparatima ovde necemo(mada je napalm lepo rekao) 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Pa pošto je boodala rekao da najbolju kameru imaju blablabla ja sam se nadovezao a on ima neko divljenje prema kameri nokia telefona :D
evo panorame komšijine kuhinje :D

Slika
Nokia C6

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

tehno maniac, Daj neku sliku kod koje nije promasen fokus ako uopste U900 moze da napravi takvu, jer ovo tvoje pokazuje :uhuh:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Slika
Nokia C6

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

Evo od mene jos jedan macro sa N82, doduse malo sam ga crop, ali dobro je ispao(valjda)... :P
Slika

luckyyy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Jan 2008. 19:32

Post od luckyyy »

Pa ovo je sjajno!!!!............. Mislim da bi i mnogi digitalci pozavideli.
Odlicno. Nisam znao da je kamera na Nokiji N82 ovaaaaako dobra!
Old Nokia ::: Asus Zenfone Max Leather Black

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ovako ekstra izgleda 8)
Ali jbg okaci original fotografiju da ljudi vide(ja sam video ;) ) N82 jeste dobar u makrou ali ne ovoliko...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam svakim danom kako vise gledam ove fotke i povremeno imam priliku da procackam N82 sve odusevljeniji i siguran sam da ce to biti moj naredni telefon do kraja godine ako ne izadje neki noviji model da je monoblok a da je ovako dobar..... pozz

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

MilančeBGD napisao:Ovako ekstra izgleda 8)
Ali jbg okaci original fotografiju da ljudi vide(ja sam video ;) ) N82 jeste dobar u makrou ali ne ovoliko...
Evo originala(onaj je crop-ovan zbog flickr-a jer ne placam pa ne mogu punu rezoluciju fotke da imam :( ):
Slika
Evo da okacim jos 2 (po meni losije fotke od istog macro subjekta :P ):
Slika
Slika

Mislim da software-om mogu jos dosta da poprave fokusiranje kod macro mode-a i moj utisak je da su mogucnosti N82 da ide i do 5cm, samo sto software nece da se fokusira - na ekranu se cisto vidi subjekat jer krene sa 5cm pa navise da fokusira ali tek staje ako je na 10cm. Dakle Nokia inzenjeri back to work, ne sakatite nam fon, dajte nam ono sto je u njemu da koristimo do max... 8)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa ja sam mislio da je ova sa 5cm :oops: Nisam znao za taj problem kod n82... I k800i je imao problem sa fokusiranjem blizih objekata ali raiderski( najbolji modder camdrivera) je resio taj problem i sad je odlicno, ali ja uvek koristim manuelni fokus...
Na ovoj slici te je dosta izvukao taj crop, a posebno sto je slika u 5mpx rezoluciji tako da si mogao ici jos malo blize jer n82 ima odlican post processing.
Evo originala(onaj je crop-ovan zbog flickr-a jer ne placam pa ne mogu punu rezoluciju fotke da imam
Ne moras ti da radis resize ;) flickr sam uradi resize na 1024x768, ako cemo iskreno nisi to radio zbog flickr vec da dobijes malo vise na detaljima ;)

Da ne ispadne samo da pricam, evo jedne od danas... Makro na oko 5cm

Slika

Moram da postavim dve slike od Raiderskog:

Slika

Slika

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

MilančeBGD napisao:Pa ja sam mislio da je ova sa 5cm :oops: Nisam znao za taj problem kod n82...
Ma zvanicno je macro na 10cm, ali moze vise, oseti se to...
MilančeBGD napisao:I k800i je imao problem sa fokusiranjem blizih objekata ali raiderski( najbolji modder camdrivera) je resio taj problem i sad je odlicno, ali ja uvek koristim manuelni fokus...
Kod N82 nema manuelni fokus, ali moze se koristi onaj trik sto sam opisivao - selektivni fokus.
MilančeBGD napisao:Na ovoj slici te je dosta izvukao taj crop, a posebno sto je slika u 5mpx rezoluciji tako da si mogao ici jos malo blize jer n82 ima odlican post processing.
Slazem se...
MilančeBGD napisao:Ne moras ti da radis resize ;) flickr sam uradi resize na 1024x768, ako cemo iskreno nisi to radio zbog flickr vec da dobijes malo vise na detaljima ;)
Nisi me shvatio najbolje - radio sam to jer nemam pro account na flickr i onda ljudi ne mogu da vide citavu fotku, pa sam je isekao nekih 30, 40% da malo vise detalja vide, onako bi bilo lose... :(

Da ne ispadne samo da pricam, evo jedne od danas... Makro na oko 5cm
MilančeBGD napisao:Slika

Moram da postavim dve slike od Raiderskog:

Slika

Slika
Very nice... ;)
Sledeci put ostavi link do flickr stranice da mogu i da te pohvalim tamo... :D

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ma ok ;) Nemam nista protiv, po meni je jos bolja ovako cropovana :)

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Evo ga moj prvi HDR attempt sa N82, samo steta sto nije uspeo - Sunce je bilo prejako i skoro sve slike sem na najmanjem exposure compensation su bile totalno svetle... Ali ako se uzme u obzir kakve su bile fotke od kojih je HDR image napravljen, onda nije sve tako crno (upload cu ih kada stignem):
Slika

Jos nesto - ona Java aplikacija HDR.jar iz nekog razloga ne radi pa sam morao da imam stabilnu ruku da izvedem 4 slike od kojih sam pravio HDR, a i pri tom da promenim podesavanja... :(

materijalmen
Banned
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03

Post od materijalmen »

n1tr0, meni orginalna slika nekako cudno izgleda, jeste da je crop ok, ali ovaj na donjem stranu jako mutna... :|

materijalmen
Banned

Post od materijalmen »

MilančeBGD, da ovo nije mozda elektronika od hdd-a? ako ga imas za maxtor 80gb poslaji meni jer mi je riknula hdd. Cisto da spasim podatke 8)
A ovaj Reptile je feenoomenalnooo :o

materijalmen
Banned

Post od materijalmen »

ajde neko mi pomogne, dajte mi neki prgram sa kojom mogu proveriti onu metadatu dali j slika napravljena sa odredjenim modelom.... :x :x

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

materijalmen napisao:n1tr0, meni orginalna slika nekako cudno izgleda, jeste da je crop ok, ali ovaj na donjem stranu jako mutna... :|
Ako mislis na ovu HDR fotku, mutna je zato sto je pravljena iz 4 fotke razlicitih EV-a, a nisam koristio ni tripod ni neki stativ vec "mirnu" ruku... :D
Ovo za muvu te ne razumem bas tacno sta si hteo da kazes, mozda sam samo ja u pitanju posto sam spavao samo 2 sata... :smutny:

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Dakle evo ponovo na brzaka napravih nove fotke, sada malo manje mutne(i dalje nema tripod :disgust: ), ali da se shvati sustina ideje i razlika u fotkama - dakle:
EV: 2
Slika

EV: 0
Slika

EV: -2
Slika

HDR:
Slika

btw. Koristim neki bzvz-e program za pravljenje HDR, mislim da bi photoshop sa plug-in-om bolje odradio posao, ali mrzi me da skidam... Ovaj, mislim... Kupim... :P

Odgovori