A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Re: VIP novosti

Post od skar »

samo da kazem da sam duboko razocaran u VIP,posle 4 godine odlicnog poslovanja ovaj mesec su mi zasrali posteno,
sto se tice mog enormnog racuna pisao sam molbu i zvao korisnicki servis vec par puta,al do dana danasnjeg niko mi se zivi nije javio sa obrazlozenjem,jer kontam JA da tamo rade tatini i mamini sinovi koji su svoj posao nabubali napamet...
12000 prekoracenja,tj skoro 2x vise potrosenog saobracaja od mog kompletnog paketa u roku od samo pet dana,je besmisleno jer nisam za ovo vreme koriscenja probio ni 500mb...a ne skoro citav GB :x :x :x :x

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Meni je Vip naplatio dve dolazne poruke iz inostranstva. Radi se o tome da sam na svom google mail nalogu podesio dodatnu zaštitu koja se zove "2-step verification", (za one koji nisu upućeni - to je dodatna provera u smislu da google šalje dodatnu šifru na izabrani broj mobilnog telefona u vidu sms poruke) i Vip mi je naplatio te poruke kao da sam ih ja slao u inostranstvo. Nečuveno!!! Ovaj sistem dvostruke provere koristim već više godina i poruke mi stižu uvek na isti broj. Dok je taj broj bio u mt:s i Telenor mreži, sve je bilo besplatno. A sada vidim da Vip to naplaćuje. Mislim stvarno... Koristim Vip tek nedelju dana a već su me ubili u pojam. :uhuh:

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Ne naplacuju se dolazne poruke, osim ako ih, u ovom slucaju Google, ne naplacuje. Sta su ti rekli na 1234??

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

na 1234 nisu uopste upotrebljivi...pricaju jednu te istu pricu kao navijeni...kva,kva,kva
Poslednja izmena od McLaren F1 u Pon, 17. Dec 2012. 15:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Psovanje je zabranjeno.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Ne pitam tebe nego za ove dolazne poruke.
To tvoje se resava pismenom zalbom, da ti tacno kazu sta si povukao i koliko. Verujem da telefon stalno drzis na HSPA.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

AquaZX, nisam se za sada obratio call centru u vezi ovog pitanja. Sačekaću da mi stigne račun sa specifikacijom pa ću da vidim šta piše na papiru. U međuvremenu promenio sam broj na koji će ove poruke da mi stižu i stavio sam namerno da to bude Vip prepaid broj, i što je najzanimljivije kredit mi nisu skidali iako je cela procedura bila potpuno ista. Dakle, verujem da se negde omakla neka greška u sistemu, a obzirom da je u pitanju 20 dinara nema razloga da dižem frku oko toga. Samo bih voleo da ustanovim o čemu je reč, a to ću uraditi kada budem dobio račun.
Inače, ovakve duple bezbedonosne provere koriste svi veliki provajderi elektronske pošte, pa čak i Facebook. Naravno, ukoliko to sam korisnik zatraži, i ne naplaćuje se. Jako korisna stvar protiv hakera, i ja koristim ovaj način zaštite godinama unazad.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Pa imas Online racun koji belezi listing saobracaja u realnom vremenu tj ima kasnjenje slicno proveri stanja. Dakle od pola sata do sat i po, dva.
Tamo pise sve, tip usluge, trajanje i cene.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Pogledao sam online listing i tamo lepo stoji da su dve međunarodne poruke poslate sa mog telefona. Poslate su na dva broja, a njih koristi Google kada mi šalje poruke sa šifrom za mail. Međutim, ispostavilo se da Vip ipak nije ništa kriv. Sve ovo je napravio jedan besplatni program koji sam skinuo sa sajta Google play. To je kalendar aplikacija koja je izgleda automatski poslala poruke u cilju da odradi sinhronizaciju sa Google calendar-om. Naravno, ovo ne bih provalio da nisam naknadno instalirao antivirus program koji je ovakve radnje blokirao i obavestio me o tome. Program sam po sebi nije neki malware program ali radi neke radnje u pozadini koje ne bi trebalo. Mora čovek da pazi...

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Pametni telefoni danas mogu coveka da prilicno zaduze. Edukacija neophodna i to je lako sa mladima nego sta sa starijima.. pa jos kad stigne racun qq lele :idea:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

VIP novosti

Post od miodrage »

Eto. A ja kad kazem da operateri ne potkradaju, ili makar ne mnogo onda sam ja babaroga. Oduvek sam govorio da je najveci krivac za bilo kakav nebulozan racun ljudski faktor i do sada sam bio 100% u pravu. Nazalost to ce tako i da ostane
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: VIP novosti

Post od toda81 »

Mnogi su ljudi nedovoljno informisanju o tarifiranju posle potrosenih minuta, sms-ova i mb pa zato dolazi do zabuna. Lepo kaze miodrage da smo sami krivi u najvecem broju slucajeva, mada se desi verovatno i da operater naoravi gresku, ali tada mozemo da se zalimo, naravno ako imamo realne argumente
Note IV N9100 dual

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

uz nove ugovore poklon samsung telefoncici..:) jos jedan plus za Vip..

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: VIP novosti

Post od toda81 »

Uz koje ugovore, sa pretplatom preko 1000din?
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... .2057.html

Keystone 1 prepaid paket važi uz tarife Smart 400, Sigurica 2000 i Standard 250, dok Keystone 2 važi za tarife više od pomenutih. Ponuda važi za privatna lica uz sve aktuelne postpejd promocije: 50% više svega, Popust u iznosu PDV-a i Vip ekomotivaciju i traje do 31.12.2012. ili dok traju zalihe.
ex ivan87

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da li je neko juce mozda imao problema sa mrezom negde oko 13h? :?

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

pored 5000din popusta na kupovinu telefona... i ovaj telefon na poklon.. 20-ak eura..svakako nije lose...:)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

VIP novosti

Post od miodrage »

Azimith, imao ja, samo bilo no service. I tako jedbo 45 min pa se vrnulo. A ja mislio da mi je telefon na izdisaju:)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Azimuth napisao:Da li je neko juce mozda imao problema sa mrezom negde oko 13h? :?
Lepo si rekao kako da ga navucemo da prizna da mu izdise iP :D :P

djosa@
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Avg 2012. 09:29
:: Samsung Note 9

Post od djosa@ »

pozdrav svima,ako neko planira da prebaci broj u telenoru.Ja imam vaucer koji mogu nekom da dam.Isti vaucer donosi popust na telefon od 5000 hiljada dinara...Cena po dogovoru...Ko zeli nek mi se javi na PP....

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Baraba, :lol: :lol:

Znaci da je definitivno do mreze.

Odgovori