Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Da dodam samo oko onoga što nije stigla nadogradnja za w10m u februaru. Koliko znam, nije stigla nadogradnja ni za Windows 10 za PC.
Azimuth napisao:Mogu, ali nemaju interes jer im se očigledno ne isplati da plaćaju gomilu ljudi da radi na softveru i onda da nemaju nikakvu zaradu ili da budu u minusu sa tim telefonima. Ovde i sa ovim mogu da se igraju samo veći igrači koji imaju više love, dok ovi manji no name kinezi ako kiksnu propade im biznis. Realno gledano, zašto bi neko ulagao i rizikovao sa nečim od čega je njegov tvorac praktično digao ruke?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sve se slažem, mada oko poslednje rečenice.... Ja bih pre rekao "zašto bi neko ulagao i rizikovao kad je i sam tvorac toliki vrtiguz".

Sent from mTalk on Windows 10 phone
Poslednja izmena od гари u Sub, 18. Feb 2017. 07:18, izmenjeno 1 put ukupno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ovo je pre "vrtirep".
Kod vrtiguza red je do kapije :D

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

A možda da MS pravi samo uređaje bez OS pa svako da ubaci koji hoće[emoji15]
Slažem se sa onim garijevim da novi telefoni iz godine u godinu ne nude bog zna šta novo. Uz Box sam uzeo ovu Lumiu za 10.800 din. U oktobru mi ističe UO i za te iste pare ima Alcatel pop star ds. Šta ja njime dobijam, 5" ekran i blic. Za iste pare sam mogao i 2015. da imam blic i 5" ali nisam hteo zbog wm. Ne može ni MS da tu smisli nešto novo i revolucionarno. Win 10 m nastavlja do kraja ove godine i to je to. Posle je sve na developerima dokle će održavati ključne app.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ljudi su navikli da mijenjaju telefone skoro svake godine. Nekom dosadi, neko ga havarise, nekog pocne da nervira sto je malo usporio. Pa ne stancaju oni njih toliko reda radi.
Msft je mozda i mogao nesto da popravi. Novi flagshipovi vec idu preko milje €, HTC gasi low segment, Kinezi (ne huawei i ovi poznatiji) su jos macak u vreci. Eto prostora za telefone sa povoljnom cijenom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Novi flagshipovi idu preko hiljadu evra sad već jer su korisnicima postepeno podizali granicu koliko su spremni da plate za novi telefon, i sitnijim koracima su ispipavali koliko su ljudi spremni da daju. Do sad su očigledno napipali da su ljudi spremni da daju i preko hiljadu evra za nešto sa high end specifikacijama, i takve cene oni onda i lupaju. Ni sam Microsoft ne želi u tome ništa da popravlja, nego će da im se pridruži. Možda samo ako bi kojim slučajem hteli da poboljšaju situaciju na njihovoj platformi, ali za to nema nikakvih naznaka.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Lg, samsung, sony, htc, pa sad i huawei nemaju smartphone ispod 100€ da je nov model. To sada pripada kinezima. Pogledajte samo sajtove nasih velikih prodavnica, do 100€ kao Aliepress

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Da je MSFT na vrijeme ulagao u razvoj aplikacija sada bi poklopili srednji segment. Lumie su bile poprilično dobro prihvaćene, neobično su izgledale, imale su dobru kameru, problem je bio aplikacije. Ako misle da će masa kupovati preskupi SP (ako uopšte izađe) sa i dalje prisutnim app gapom, po meni griješe.

Sent from mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Oni se nadaju da će dok dođe Surface Phone njihov sistem imati dobro stanje sa aplikacijama. :D (Da se ne ponavljamo, mnogima je i ovakvo stanje kakvo je dovoljno dobro, čak i mnogima koji su na Androidu jer ni ne znaju da postoji nešto drugačije biti ih zanima, ali da bi privukli širu masu to mora biti bolje.)

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Meni danas blokirali onedrive nalog. Ne mogu nista da aploadujem jer su smanjili kapacitet na 5gb a ja imam postavljeno preko 30gb. Ako hocu da koristim i dalje moram ili da platim ili da brisem i da oslobodim mesto.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Kako misliš smanjili prostor?, zbog cega?
Imam 100 GB na OneDrive koje sam dobio jer sam uslugu aktivirao preko Samsung uređaja, jel' ta količina prostora ima ograničen rok trajanja ili....?

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Bas tako. Ja sam imao 115 ili 130gb, sakupio preko raznih akcija ali danas su mi smanjili sve to na 5gb. Pogledaj na profilu mozda pise do kada traju te promocije.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

znemanja napisao:Kako misliš smanjili prostor?, zbog cega?
Imam 100 GB na OneDrive koje sam dobio jer sam uslugu aktivirao preko Samsung uređaja, jel' ta količina prostora ima ograničen rok trajanja ili....?

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Bilo je već ranije smanjivanje sa 15 na 5GB pre godinu dana, trebali smo da posebno klikćemo na neki link da bi tražili da nam se ne smanji. Verovatno on to nije kliktao, a skontao sad tek kad mu je i tih 100 isteklo. Svakako glupost...

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Sta da klikcem? Ili daju ili ne daju.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Poslali su svim korisnicima mejl sa linkom na koji si trebao kliknuti da ti ne bi smanjili prostor. Bila je priča o nekim botovima i zloupotrebi prostora na serverima i ovo im je bio način provere korisnika... iako lično sumnjam u tu priču. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Opet nista ne bih dobio. 15gb mi znace kao i 5gb. Inace sada sam proverio i stigao mi je taj mejl juna prosle godine. Mogao sam da dobijem besplatno jednu godinu 1t office 365 personal. Znaci, ne bi mi sada smanjili prostor vec juna. Nista ne bih dobio. Ukinuli su jos jednu dobru stvar.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Jeste, sve njihove promocije su ograničenog trajanja. Ja sam zimus kupioi aktivirao Office 365 za 2000 din što je 55% popusta, bio Black Friday u Tehnomaniji.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

sugarcoated_ass napisao:Poslali su svim korisnicima mejl sa linkom na koji si trebao kliknuti da ti ne bi smanjili prostor. Bila je priča o nekim botovima i zloupotrebi prostora na serverima i ovo im je bio način provere korisnika... iako lično sumnjam u tu priču. :)

Kontam da su to prosto hteli da smanje prostor koji daju korisnicima, ali da su to tako ponudili sa "kliktanjem na link" samo da bi umirili bar većinu kojima bi ovo najviše smetalo.

A ko bi "zloupotrebljavao" 15GB, šta je to, 7 filmova... 2 sezone neke serije...

Znam da su imali i one stotine gigabajta i terabajte, ali mogli su samo da ugase te velike bonuse, a da ostave po 15GB ljudima da su hteli...
miodrage napisao:Jeste, sve njihove promocije su ograničenog trajanja. Ja sam zimus kupioi aktivirao Office 365 za 2000 din što je 55% popusta, bio Black Friday u Tehnomaniji.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
To bi mi baš bilo glupo da im tako nešto plaćam, pa mi to traje samo godinu dana...

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Gugl ih sada i tu sije. Oni daju 15gb bez kliktanja i ostalih gluposti. Meni je one drive bio bitniji za komp gde koristim windows 10, nego za telefon. Odlicno mi je resenje da samo prevuces sta god hoces u onedrive folder i on to aploaduje. Ne moras preko browsera, vrlo elegantno ali ms ne bi bio ms...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Jeste, a i slike sam sebi namestio da mi se podižu na OneDrive sa telefona, pa mi je uvek sve baš kompjuteru, ne zezam se sa kablovima da nešto prebacujem.

S tim da za Google ipak imaš manje od 15GB. To je 15GB za mejlove i Google Drive zajedno, a ja imam preko 5GB u mejlovima sigurno. Mislim da imam i preko 7.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

staff, ostalo bi ti sve što si imao, ne 15 GB. Ja i dalje imam 30 GB raspoloživo koje sam imao pre ove „akcije“. :D

Odgovori