Najkorisnije aplikacije za Android OS
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Uto, 12. Okt 2004. 22:18
- :: htc desire
Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Moze pomoc,neki program za otkljucavanje ekrana prstom kao PGM koji na 4.3 ne radi.Phone je gnexus.Hvala
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Mislim da nema nijedna za 4.3 ... Mozes da probas 'hovering controls' . Pokretom ruke preko ekrana otkljucavas ekran ...
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
neka aplikacija koja onemogućuje korišćenje interneta aplikacijama koje ja odredim?:D
DroidWall ali zahtjeva rootovan telefon.
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Sa kojom aplikacijom mogu da gledam utakmice preko neta? Dok sam bio na 4.0 androidu mogao sam da gledam, a na 4.1 ne mogu.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Da nije samo do flash playera da trebaš instalirati pošto za 4.1 nema zvanične podrške? Ja normalno koristim stream na fabričkom browseru.
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Uspeo sam da resim problem, nasao sam resenje na xda developers.
Bilo bi fino da podijeliš to rješenje sa nama 

- Perica33
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 07. Maj 2011. 13:44
Kako da vratim staru verziju skajpa? Naime, ova nova nema srpski i komplikovanija je od stare.
- Vanzemaljac
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 04. Maj 2010. 18:18
- :: Samsung Galaxy S III
- Shubiglajzer
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 21:07
- :: LG L7
- :: LG NEXUS
Kopam po internetu ne bi li našao stariju verziju skajpa, ali nema šanse.
Može li pomoć, pošto mi se ova nova verzija uopšte ne dopada, kao što sam naveo u prethodnom postu, nema srpski, nema posebno izdvojeno da se isključiš itd itd, a to je stara verzija imala. Greškom i u nepažnji sam apdejtovao novu verziju.
EDIT:
Pronašao
Ura JA
http://www.androiddrawer.com/8602/downl ... g51gdJM8n4
Može li pomoć, pošto mi se ova nova verzija uopšte ne dopada, kao što sam naveo u prethodnom postu, nema srpski, nema posebno izdvojeno da se isključiš itd itd, a to je stara verzija imala. Greškom i u nepažnji sam apdejtovao novu verziju.
EDIT:
Pronašao

http://www.androiddrawer.com/8602/downl ... g51gdJM8n4
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 23:39
Koji net browser umesto stock, za Android 2.3, prvi uslov je da zauzima što manje memorije, ovaj stock je oko 8mb?
Nokia Efiftyone
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
<Milanche>, Opera Mini, evo link ispod
https://play.google.com/store/apps/deta ... ni.android
https://play.google.com/store/apps/deta ... ni.android
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Maxthon Android Web Browser v4.0.6.2000, 5,6MB probao sam odličan je.
Probajte novu app. koja zamenjuje puno pojedinačnih "Andromizer, aplikacija za sve tweak-ove koje ste poželeli na jednom mestu | Srbodroid". Može se skinuti na xda.
Probajte novu app. koja zamenjuje puno pojedinačnih "Andromizer, aplikacija za sve tweak-ove koje ste poželeli na jednom mestu | Srbodroid". Može se skinuti na xda.
Jedan moj dobar drug uzeo skoro jedan android fon pa me pitao sta da instalira od aplikacija. Ispisao sam mu jedan text pa pomislih da bi bilo lepo da ga podelim ovde s vama. Aplikacije i saveti. Pa evo ga:
Welcome to the Android world!
Prvo sta radis je apdejtujes fon na poslednji softver, OBAVEZNO pa onda sredis telefonski imenik u fonu i uspostavis e mail. Sto se tice imenika ja sam ubacio po sliku za svakog s kim se cujem cesto tako da kad te zovu izadje slika.
Zatim bih ti preporucio da instaliras bezbroj aplikacija i sve ih isprobas, a onda deinstaliras sve nepotrebne i ostavis one koje ti trebaju. Ja nisam nikad ispod 50+. Android fonovi uglavnom svi imaju istu manu a to je "slaba" baterija. U stvari nije ona slaba vec po ceo dan su ukljucene razne aplikacije + ti ces da ga drndas svakog slobodnog momenta i baterija cao. Simbiane nikad nocu nisam gasio a ovaj moram (ima auto on/off ukljuc.iskljucivanje) pa onda uvece se sam gasi u 00.00 a ujutru ukljucuje u 6.50.
Cim se ukljuci odmah sam na netu (bolje da aktiviras odmah 3G) sve do uvece i za to vreme mi ceo dan radi:
- Viber,
- FB, FB chat,
- Skype (imas i video razgovor)
- Gmail,
- Twitter,
- Weather widget,
- Kurir News,
- Clean master,
- Led blinker,
i od svih imas notifikacije...
Kad odes preko svog gmail naloga na Google play izaberes app i kliknes instaliraj ona se instalira sama direktno na tvoj fon (koji je na wifi ili gprs)
Pa da pocnemo:
1. Call Me! Fake a Call -Ova aplikacija sluzi da kad odes negde, a hoces da isceniras da te neko pozvao i da moras da ides odmah. Isprogramiras fon da zvoni u odredjeno vreme, pa se pojavi odredjeni broj koji ti namestis, cak se i u slusalici moze birati nekoliko glasova (ima u ponudi, kao fora neko nesto ti prica), ima i Hitler jbt, da ga cujes kad pocne da ti vristi u slusalicu.
2. SmartMeasure -ovo je za merenje udaljenosti, odlican tool u kombinaciji sa kamerom!
3. AndroZip - Za otvaranje zip fajlova, musthave.
4. Compass skini koji ti se najvise svidja ako ti uopste treba.
5. Code scanner ovo ti je da citas bar kodove kao i one kvadratne na raznim proizvodima i casopisima, imas i bolji od ovog verovatno, experimentisi malo.
6. Teamviewer znam da znas sta je ovo. S posla nadzirem sta mi klinac radi na kompu.
7. disk defragmenter i ovo znas sta je. Na nedeljnom nivou ga radis.
8. whatts up besplatno porukiranje (preko neta naravno)
9. pronadji mi -app za pronalazenje benz.pumpi, banaka, atm, apoteka, restorana itd
10. call recorder -za snimanje razgovora
11. sms obavestenja -prosta i OBAVEZNA app, nas covek pravio. Kad dobijes poruku o propustenom pozivu, ne izlazi ti broj kao i do sada vec izadje IME osobe koja te trazila. (naravno ako ga imas u imeniku)
12. SUPER Backup apps & contacts & SMS & Call logs & Bookmarks & Calendars to the SD card/Gmail ovo ti je za back up podataka.
13. Utorrent -isto kao i na kompu, za skidanje torrent fajlova
14. Instant heart rate- za merenje pulsa, prilicno je tacna
15.ogledalo
16. prva pomoc -za sve detaljna uputstva za razne povrede na srpskom
17. Soundhound -kad cujes nepoznatu pesmu na radiu priblizis fon radiu ukljucis ovu app, fon "slusa" i na ekranu izadje ime pesme i izvodjaca. (uglavnom strane pesme zna da prepozna)
18.MX Player -za gledanje filmova, podrzava i subtitle, gledanje filmova bez problema. Avi, dvix, mpeg...
19. Camera 360 -napravis sliku od 360 stepeni u krug, za panorame itd
20.Xplay music- za slusanje muzike
21. color touch effects -zezanje slika crnobelo/boja
22.Parking manijak- olaksava kucanje sms za parkiranje. Samo ukucas svoju registraciju u app a ona ima sve brojeve za sve gradove i zone
23. IGO- ovo ti je GPS app, imam link za skidanje verzije na srpskom
24. aCar -vrlo detaljna aplikacija za vodjenje evidencije o autu odrzavanje, potrosnja goriva itd
25.Kamere Srbije -uu extra app kamere u celoj Srbiji na tvom fonu
26.Nasa patrola -mapa radarskih kontrola u srbiji
27.Osmatrac- slicno kao i kamere srbije
28.Sto se tice igrica to po zelji. Ja mogu da ti preporucim GTA 3 Vice city i imam nekoliko NeedForSpeed-ova, grafika u rangu playstation 2, preko 1Gb su.
29. Chrome - Internet browser
30.Opera -ipak najbolja za fon iako mi u kompu firefox no1
31.Firefox
32.Skype
33.Viber
34.Blic novine
35.twitter
36. vecernje novosti
37.b92
38.kurir
39.Crkveni kalendar
40.Biblija
41. Clean master OBAVEZNO
41.Battery doctor OBAVEZNO
42.Call meter -app koja prati pozive sms gprs SVE! Kao kad bi trazio da ti posalju listing. Sve prezentuje ko te zvao, kad, koliko trajao razgovor...
43.Instaliraj -neki citac knjiga po zelji, meni je fabricki po difoltu.
44.Fancy widgets -probao sam NEBROJENO apps za vreme i sat ova je po meni THE BEST! Imam i full verziju otkljucano sve, imam link.
45.skini neku baterijsku lampu obavezno po zelji uvek zatreba flashlight
46.stoperica
47.instagram
48.keep -jednostavna extra app za beleske
49. swiftkey- super tastetura sa cirilicnim slovima i latinicnim i dodaci copy paste i puno jos toga
50.status bar 2g/3g- u status baru te obavestava da li si u 2g ili 3g zoni, (ja volim kad mi je notification bar pun)
51. date in status bar
52.Led Blinker kad dobijes mail na ekranu se pojavi email ikonica na crnoj pozadini i blinka. Isto vazi i za viber poruke, sms, mms, skype...
........
Kad sve ovo obavis onda B A C K U P!!!
Trudi se da sve apps drzis na sd kartici da ti mem fona bude slobodna(clean master je za to).Izvini ako sam nesto negde pogresio jbg. Evo ti jos neka dodatna uputstva koja sam cuo/otkrio.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kako sam resio problem sa baterijom i sa nenormalnim trosenjem baterije:
1. Ispraznio telefon na oko 8%
2. Ugasio ga i stavio ga na punjac
3. Napunio se skroz na 100%.
4. Ukljucio i startovao Battery Calibration:
5. Klikne se na Battery Calibration (Koliko sam ja primetio on jednostavno obrise sam batterystats datoteku iz data system foldera).
6. sada iscediti opet na 0, pa zatim napuniti na 100% (Za svaki slucaj).
7.Deinstalirati app
------------------------------------------------------
How to make screnshoot??
In order to make screen shot please do following (Pess two buttons simultaneously " Power button + volume down").
------------------------------------------------------------------
pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Welcome to the Android world!

Prvo sta radis je apdejtujes fon na poslednji softver, OBAVEZNO pa onda sredis telefonski imenik u fonu i uspostavis e mail. Sto se tice imenika ja sam ubacio po sliku za svakog s kim se cujem cesto tako da kad te zovu izadje slika.
Zatim bih ti preporucio da instaliras bezbroj aplikacija i sve ih isprobas, a onda deinstaliras sve nepotrebne i ostavis one koje ti trebaju. Ja nisam nikad ispod 50+. Android fonovi uglavnom svi imaju istu manu a to je "slaba" baterija. U stvari nije ona slaba vec po ceo dan su ukljucene razne aplikacije + ti ces da ga drndas svakog slobodnog momenta i baterija cao. Simbiane nikad nocu nisam gasio a ovaj moram (ima auto on/off ukljuc.iskljucivanje) pa onda uvece se sam gasi u 00.00 a ujutru ukljucuje u 6.50.
Cim se ukljuci odmah sam na netu (bolje da aktiviras odmah 3G) sve do uvece i za to vreme mi ceo dan radi:
- Viber,
- FB, FB chat,
- Skype (imas i video razgovor)
- Gmail,
- Twitter,
- Weather widget,
- Kurir News,
- Clean master,
- Led blinker,
i od svih imas notifikacije...
Kad odes preko svog gmail naloga na Google play izaberes app i kliknes instaliraj ona se instalira sama direktno na tvoj fon (koji je na wifi ili gprs)
Pa da pocnemo:
1. Call Me! Fake a Call -Ova aplikacija sluzi da kad odes negde, a hoces da isceniras da te neko pozvao i da moras da ides odmah. Isprogramiras fon da zvoni u odredjeno vreme, pa se pojavi odredjeni broj koji ti namestis, cak se i u slusalici moze birati nekoliko glasova (ima u ponudi, kao fora neko nesto ti prica), ima i Hitler jbt, da ga cujes kad pocne da ti vristi u slusalicu.
2. SmartMeasure -ovo je za merenje udaljenosti, odlican tool u kombinaciji sa kamerom!
3. AndroZip - Za otvaranje zip fajlova, musthave.
4. Compass skini koji ti se najvise svidja ako ti uopste treba.
5. Code scanner ovo ti je da citas bar kodove kao i one kvadratne na raznim proizvodima i casopisima, imas i bolji od ovog verovatno, experimentisi malo.
6. Teamviewer znam da znas sta je ovo. S posla nadzirem sta mi klinac radi na kompu.

7. disk defragmenter i ovo znas sta je. Na nedeljnom nivou ga radis.
8. whatts up besplatno porukiranje (preko neta naravno)
9. pronadji mi -app za pronalazenje benz.pumpi, banaka, atm, apoteka, restorana itd
10. call recorder -za snimanje razgovora
11. sms obavestenja -prosta i OBAVEZNA app, nas covek pravio. Kad dobijes poruku o propustenom pozivu, ne izlazi ti broj kao i do sada vec izadje IME osobe koja te trazila. (naravno ako ga imas u imeniku)
12. SUPER Backup apps & contacts & SMS & Call logs & Bookmarks & Calendars to the SD card/Gmail ovo ti je za back up podataka.
13. Utorrent -isto kao i na kompu, za skidanje torrent fajlova
14. Instant heart rate- za merenje pulsa, prilicno je tacna
15.ogledalo
16. prva pomoc -za sve detaljna uputstva za razne povrede na srpskom
17. Soundhound -kad cujes nepoznatu pesmu na radiu priblizis fon radiu ukljucis ovu app, fon "slusa" i na ekranu izadje ime pesme i izvodjaca. (uglavnom strane pesme zna da prepozna)
18.MX Player -za gledanje filmova, podrzava i subtitle, gledanje filmova bez problema. Avi, dvix, mpeg...
19. Camera 360 -napravis sliku od 360 stepeni u krug, za panorame itd
20.Xplay music- za slusanje muzike
21. color touch effects -zezanje slika crnobelo/boja
22.Parking manijak- olaksava kucanje sms za parkiranje. Samo ukucas svoju registraciju u app a ona ima sve brojeve za sve gradove i zone
23. IGO- ovo ti je GPS app, imam link za skidanje verzije na srpskom

24. aCar -vrlo detaljna aplikacija za vodjenje evidencije o autu odrzavanje, potrosnja goriva itd
25.Kamere Srbije -uu extra app kamere u celoj Srbiji na tvom fonu
26.Nasa patrola -mapa radarskih kontrola u srbiji
27.Osmatrac- slicno kao i kamere srbije
28.Sto se tice igrica to po zelji. Ja mogu da ti preporucim GTA 3 Vice city i imam nekoliko NeedForSpeed-ova, grafika u rangu playstation 2, preko 1Gb su.
29. Chrome - Internet browser
30.Opera -ipak najbolja za fon iako mi u kompu firefox no1
31.Firefox
32.Skype
33.Viber
34.Blic novine
35.twitter
36. vecernje novosti
37.b92
38.kurir
39.Crkveni kalendar
40.Biblija
41. Clean master OBAVEZNO
41.Battery doctor OBAVEZNO
42.Call meter -app koja prati pozive sms gprs SVE! Kao kad bi trazio da ti posalju listing. Sve prezentuje ko te zvao, kad, koliko trajao razgovor...
43.Instaliraj -neki citac knjiga po zelji, meni je fabricki po difoltu.
44.Fancy widgets -probao sam NEBROJENO apps za vreme i sat ova je po meni THE BEST! Imam i full verziju otkljucano sve, imam link.

45.skini neku baterijsku lampu obavezno po zelji uvek zatreba flashlight
46.stoperica
47.instagram
48.keep -jednostavna extra app za beleske
49. swiftkey- super tastetura sa cirilicnim slovima i latinicnim i dodaci copy paste i puno jos toga
50.status bar 2g/3g- u status baru te obavestava da li si u 2g ili 3g zoni, (ja volim kad mi je notification bar pun)
51. date in status bar
52.Led Blinker kad dobijes mail na ekranu se pojavi email ikonica na crnoj pozadini i blinka. Isto vazi i za viber poruke, sms, mms, skype...
........
Kad sve ovo obavis onda B A C K U P!!!
Trudi se da sve apps drzis na sd kartici da ti mem fona bude slobodna(clean master je za to).Izvini ako sam nesto negde pogresio jbg. Evo ti jos neka dodatna uputstva koja sam cuo/otkrio.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kako sam resio problem sa baterijom i sa nenormalnim trosenjem baterije:
1. Ispraznio telefon na oko 8%
2. Ugasio ga i stavio ga na punjac
3. Napunio se skroz na 100%.
4. Ukljucio i startovao Battery Calibration:
5. Klikne se na Battery Calibration (Koliko sam ja primetio on jednostavno obrise sam batterystats datoteku iz data system foldera).
6. sada iscediti opet na 0, pa zatim napuniti na 100% (Za svaki slucaj).
7.Deinstalirati app
------------------------------------------------------
How to make screnshoot??
In order to make screen shot please do following (Pess two buttons simultaneously " Power button + volume down").
------------------------------------------------------------------
pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
:)
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
^ Hahaha... 
Btw, svaka čast za text, pomoći će novajlijama sigurno.

Btw, svaka čast za text, pomoći će novajlijama sigurno.
- DukeofSerbia
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
- :: ZTE V987
Dve najvažnije aplikacije (za mene, naravno) su LBE Privacy (Security je nov naziv) i Titanium Backup PRO.
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Titanium backup pro jeste fantasticna app zato jer uz samo par dodira, posle ubacivanja novog rom-a vrati sve app i podesavanja unutar njih ocas posla i bez muke kao sto to ide sa free verzijom
Note IV N9100 dual