Ljubav prema telefonima:blagoslov ili proketstvo

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Ipak mislim da ako stavimo sve cinjenice na papir, da nam to bas i nece puno pomoci...ipak smo mi samo fanatici za tehnikom i mobilnim telefonima... :)
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

Ja mislim da je odgovor na ovu temu i jedno idrugo.Prvo zato sto sve vise stvari mozemo da uradimo sa telefonima a drugo nekad mozda previse potrosimo novca menjajuci ih u zelji i potrebama za sto boljim funkcijama
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

nseries, pa ne bih se bas slozio...pre ce biti da nam se servira kako sada sa mobilnim mozemo uraditi i ovo i ono....pa se mi na to primimo i pomislimo da ce nam dodatna nova funkcija zaista trebati,a u 90% slucajeva ustvari i dalje koristimo fon samo za razgovore i sms...jedine funkcije koje su se probile u prvi plan i koje po meni zaista vrede na telefonu su dobra kamera i kvalitetan mp3,i eto eventualno gps modul...sve ostalo je sminkerica,pa cak i taj gprs uglavnom koristimo samo da bismo ga koristili,zezamo se i skidamo melodije i gluposti,kachimo se na yahoo i msn sa moba iako sedimo 2 metra od kompa....eventualno poneko koristi za skidanje mailova u pokretu i to je to....Broj ljudi koji zaista koriste sve napredne funkcije je po mom misljenju jako mali nije stalan...Evo na primer ja dok sam radio u prethodnoj firmi,znacilo mi je da imam mogucnost konstantnog pristupa emailu,ali sad me bas briga za tako nesto....Najvise je u pitanju ljudska podloznost marketingu i ono cuveno "e bas ovo mi je trebalo" :wink:

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja ne znam koliko sam stotina eura izgubio za zadnjih godinu dana samo na k800 za godinu dana 200 eura,na d600 za mesec dana 30 eura itd da ne duzim da sam bio npr na K750 sada bih bio tezi za 1500 eura.A funkcije su samo sms i call a kameru nosim foto jer je bolji a mogu da snimam i odlican video 640x480 30 fps
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Kada pogledamo sa ekonomskog aspekta i pogledamo sve cinjenice i teorije zakljucak je da nikada ne treba drzati gotov novac nego ga odmah ulagati jer gubi vrednost i samim tim smo na gubitku.To izgleda ne vazi za mobitele i ostale IT igracke.Ako danas "vrisnemo" nekih 300 evra za neki phone,za mesec-dva, za iste pare je moguce uzeti nesto bolje a cena onoga sto imamo mnogo pada,tako da prodaja doticnog uredjaja za mnogo nizi novac je neminovna (osim ako ne naletite na neku budalu :D) i onda sledi opet neka doplata i tko u krug...
Na kraju zakon je uzeti neki model starosti 5-6 godina i biti miran,njemu je cena dovoljno pala. :lol: :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Wicker Man, po meni je logicni cilj izabrati srednju cenu od oko 200 eura za telefon,i zatim vrteti sa nim ciklus od barem godinu danja koriscenja,i jedino tako se isplati....posle i da ga prodas za dosta manje pare,nije ti zao...

To je jedna stvar koju sam ovde naucio,jer ovde je poznato pravilo da cim kupis stvar i raspakujes,odmah si joj skinuo pola cene....

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

araphel, Ma ja sam 300 eura naveo samo kao primer,moze i 200 nebitno,poenta je da si u svakom sucaju na gubitku manjem ili vecem i po pitanju novca a i po pitanju kvaliteta uredjaja.
araphel napisao:...ovde je poznato pravilo da cim kupis stvar i raspakujes,odmah si joj skinuo pola cene....
Pa nazalost i ovde i to ne samo pola cene nego ponekad i vise. :uhuh:

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ma vise mi muka kad pomislim na gubitke danas kada sam caletu rekao za G600 samo je udahnuo i cutao vec me svi smatraju da nisam normalan al barem cu na ovome zaraditi :D

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Haha madness99, ma to je covek udahnuo i brojao do deset da se smiri da te ne polomi koliko si blesav sto stalno bacas kes na phonove. :D :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Pa dobro, ovaj put će zaraditi fala bogu, samo da se ne pročuje kao diler :P
Meni su mobilni i definitivno "blagoslov", postavio sam si i 3 reference (osim novca, 200-250e) kojih ću se držati, i to strogo
1. ekran. veličina, pikseli, (TS)...
2. mp3 reprodukcija...
to je ultimate, pod 3. idu materijali, dizajn, ergonomija i...ništa više :)
Malo li je
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

evo otisao i G600 sada sam malo tezi :oops: i telefonima je dosao kraj ostacu na w950 i necu da menjam barem dok ne padne na k800 cena 150 eura kod nas i drug mi donese iz nemacke za 100 i da ga koristim pored w950 i imacu dva ekstra telefona jer vise sam se sam sebi smucio zbog menjanja i svega

Raloni
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Jan 2008. 19:58

Post od Raloni »

Definitivno, prokletstvo. Zelim da se odreknem tog "dara". Zato shto mi je zelja non-stop da troshim pare na mobove. I tako ja potroshim ceo shtek.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E koji ti moj da otkopavas teme od pre 5-6 meseci? 'Aj oladi malo. Mislim ne moramo da se vracamo stalno na proslost.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

E ovaj miodrage je car! :D :D :D Strasno.. ja za 90% ovih tema nisam znao ni da postoje :):):)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

slazem se sa wicker man-om da je novi telefon najbolje kupiti tek posle nekih 2 godine koriscenja,lepsi je feeling,jer zamislite kako se ja osecam sad kad sam sa samsunga d600 skocio na n95 8gb :D :D ...ali to je slucaj bio samo sa d600 da sam ga imao toliko,jer nazalost menjam telefone na svakih 6 meseci jer mi dosadi brzo,ali imam osecaj da cu ovu nokiu drzati 100 godina kod sebe :D

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

ufff procitao sam samo prvi i drugi post u temi,evo ja sam taj koji je Wicker Man, opisao i bas cesto menjam mobilne,u toku mesec dana izmenjam 5-6 modela,ali uvek imam jedan bolji npr n95 8gb.neznam ni sam sta mi je?neka me manija uhvatila ili sam se navukao,kao narkoman.jednostavno sam se zarazio sa mobilnim :wink:
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Evo ozivecu i ovu temu jer moram da kazem svoje misljenje :D :D .Svakako blagoslov,mene tehnika cini srecnim vise nego bilo sta.Menjam mobilne na nekih 2-3 meseca a ponekad idem i "s konja na magarca"(sa nokie n82 na 5310) Ne zalim ni paru a ponekad moj tel poklonim majci,bratu i to me takodje cini srecnim.Odusevim se kada mi brat kaze kako je super tel,kao sto je bio sluucaj sa 5310.Skoro sam sazno za mobilnisvet i jako mi je zao zbog toga sto je najbolji forum za mobilne na svetu a admini i moderatori uopste nisu strogi,samo rade svoj posao koji bih voleo imati ali,ko zna mozda budem bio te srece 8) sve pohvale!
Nokia C6

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Hm... vec sa mse oglasio al moram opet... Mislim da ako odradim sutra ono sto zelim, bicu miran i odreci cu se menjanja telefona jedno duze vreme... Ne daju mi se pare vise,iskreno...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori