iPad 2
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
evo malo da ozivim temu. koristim ipad2 vec nekih nedelju dana i iznenadjen sam cinjenicom da mi se uredjaj poprilicno dopada. pre svega pohvaljujem izradu i trajanje baterije. izguram tri dana bez problema sa po desetak mailova, malo surfa, malo youtube, nesto muzike i filmova, i dosta zezanja po fejsbuku i po forumima. zamerke idu na glupavi itunes i generalno prebacivanje fajlova sa racunara na tablet. nikad se necu navici na taj itunes. zamerka takodje na nedostatak vibracije ekrana pri dodiru. bilo kako bilo, kad se sve sabere, zadovoljan sam uredjajem.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
araphel, jesi li uspeo da rešiš problem sa slikama i video fajlovima? Vibracija će verovatno moći da se odradi kad bude izašao jailbreak, kao i mnoge druge stvarčice... 

● PRAVILA FORUMA ●
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
miodrage, Nije konkretno neka aplikacija, već gomila njih. Neke aplikacije, bez obzira da li su free ili paid (imam kreiran account sa karticom i mogu da kupujem aplikacije), jednostavno neće da se instaliraju. Pojavi se na homescreenu ikonica aplikacije na kojoj piše waiting, ali umesto da se nastavi instalacija, ikonica samo nestane, pre nego što se na njoj pojavi ona linijica koja se popunjava i natpis loading. Isprva mi se to dešavalo sa ponekom aplikacijom, sad je već slučaj da od 10 mogu da instaliram recimo dve, sve ostale neće da prođu.... Baš da vidim hoće li mi Apple support odgovoriti na žalbu, i kada će se to desiti. Toliko o tome kako su oni savršeni, i kako je njihov App Store ovakav i onakav. Hvatam sebe kako sve češće razmišljam o zameni ovog čuda za neki 10 inča Android tablet.
telep, Ja sam baš pretraživao net u potrazi za nekim tekstom o sličnom problemu, i nisam našao apsolutno ništa. Nigde nisam primetio da se govori o nekom iPad2 bagu.....
telep, Ja sam baš pretraživao net u potrazi za nekim tekstom o sličnom problemu, i nisam našao apsolutno ništa. Nigde nisam primetio da se govori o nekom iPad2 bagu.....
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Interesantno, i meni se na drugom 3GS-u (na koji sam stavio 5.0.1) pre neki dan desilo isto. Izabrao sam "Dropbox" aplikaciju u Appstore-u, install i cvrc - stoji na "waiting". Ne može da se stopira, neće ništa drugo da krene dok se ovo ne završi. Odradim respring posle par minuta, i dalje stoji "waiting", međutim posle 15-20 sekundi je ipak krenulo skidanje i završila se instalacija. Ovo mi se desilo jednom ili dva puta još u vreme 3.x OS-a, ali nikad više od tada. Nešto razmišljam, na pomenutom 3GS-u (5.0.1) koristim američki Appstore, dok na drugom (4.2.1) koristim engleski. Moguće je da 5.x iOS ima veze sa problemom, ali nije isključeno ni da Apple-ovi serveri imaju neko zagušenje. Kako god, meni se to desilo jednom na 5.0.1 (za sada), ovo što se dešava Araphelu već jeste iritirajuće.
Araphel, napiši par besplatnih aplikacija koje ne možeš da instaliraš, baš da probamo...
Araphel, napiši par besplatnih aplikacija koje ne možeš da instaliraš, baš da probamo...
● PRAVILA FORUMA ●
Miškoni, kod mene se ne zaglavi na waiting, već par sekundi stoji tako, a onda ikonica nestane.
ne mogu da se setim sad konkretno naslova, jer sam u poslednjih par dana pokušavao da smaknem sigurno stotinjak stvari, uglavnom igrica. Recimo Beaver Revenge, Lord of Darkness for iPad, Contract Killer, još štošta drugo....Sinoć sam probao i neku paid igricu, ali takođe nisam uspeo. Totalno nema veze da li je aplikacija free, paid, da li ima in app purchases ili nema.....
Fini momčić iz Itunes store supporta mi kaže kako je to zbog toga što mi nisu dobri podai u accountu. Odnosno komplet podaci su mi za Srbiju, ali je region stavljen US. Ja ga onda pitam kako je do pre nekoliko dana sve radilo, i kako da stavim Srbiju kao svoj region kada onda sistem neće da mi prihvati nijednu od kartica koje imam, a koje su sve validne i koriste se i ovde, i na netu i u inostranstvu? naravno, za sada nema odgovora na to.
Što je najluđe, na samom iPadu imam opciju da za payment method izaberem NONE, ali nemam opciju da country and region promenim na Srbiju. U iTunes na kompu mogu da odaberem Srbiju, ali nema opcije NONE za payment method. Tako da ne mogu da isprobam ni njihovu varijantu da podesim svoj nalog po njihovim željama pa probam makar da vidim hoće li se free aplikacije oporaviti. Mada, mislim da je njihova priča totalni bullshit. Videćemo hoće li se ponovo javiti sa odgovorom na gomilu pitanja koja sam im postavio.
ne mogu da se setim sad konkretno naslova, jer sam u poslednjih par dana pokušavao da smaknem sigurno stotinjak stvari, uglavnom igrica. Recimo Beaver Revenge, Lord of Darkness for iPad, Contract Killer, još štošta drugo....Sinoć sam probao i neku paid igricu, ali takođe nisam uspeo. Totalno nema veze da li je aplikacija free, paid, da li ima in app purchases ili nema.....
Fini momčić iz Itunes store supporta mi kaže kako je to zbog toga što mi nisu dobri podai u accountu. Odnosno komplet podaci su mi za Srbiju, ali je region stavljen US. Ja ga onda pitam kako je do pre nekoliko dana sve radilo, i kako da stavim Srbiju kao svoj region kada onda sistem neće da mi prihvati nijednu od kartica koje imam, a koje su sve validne i koriste se i ovde, i na netu i u inostranstvu? naravno, za sada nema odgovora na to.
Što je najluđe, na samom iPadu imam opciju da za payment method izaberem NONE, ali nemam opciju da country and region promenim na Srbiju. U iTunes na kompu mogu da odaberem Srbiju, ali nema opcije NONE za payment method. Tako da ne mogu da isprobam ni njihovu varijantu da podesim svoj nalog po njihovim željama pa probam makar da vidim hoće li se free aplikacije oporaviti. Mada, mislim da je njihova priča totalni bullshit. Videćemo hoće li se ponovo javiti sa odgovorom na gomilu pitanja koja sam im postavio.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
araphel, sad mi je malo blizi tvoj problem, pa ajde da pokusas ovo: udji u iTunes na kompu, skini aplikaciju na komp - uradi sync sa iPad-om - vidi da li je sve proslo, i ako jeste, onda je nesto do iPad-a, ako ni ovako nece, onda je tek do accounta.
E onda promeni region u svom accountu na Hrvatsku. Ukoliko nece, onda bi trebalo da napravis novi account, ali ako si nesto vec platio... pa... imaces gubitke
E onda promeni region u svom accountu na Hrvatsku. Ukoliko nece, onda bi trebalo da napravis novi account, ali ako si nesto vec platio... pa... imaces gubitke

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, prebacio sam region na Hrvatsku preko iPada, i problem i dalje postoji, mada sam uspeo da skinem office paket od 10$ koji sam hteo. Mislim da je fora do iOS 5 na iPadu. Probaću večeras kod kuće to sa instalacijom reko iTunes na kompu.... Nešto mi se baš ne menja account, mrzi me da ponovo sve sinhronizujem od početka.....videćemo kako će se sad ponašati. Ovo za office mi je bilo baš bitno, ostalo je uglavnom igrice i zezancija.