Android ~350e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: Android ~350e

Post od bata bogdan »

Ukoliko želi veći ekran, definitivno Huawei Mate7, pa LG g pro2 , g3 i na kraju s5.
Svaki uređaj je savršen i odličan u svemu, nema tu greške, samo su nijanse u pitanju.
Ako imas priliku da negde pogledaš svaki uređaj i onda ces vec tačno znati koji ti se najviše svidja.
Što se tiče Huawei UI, drugačije jeste sve od poznatih brendova, ali takodje i sve jednostavnije i nema tog smeća (bloat-a} kao npr samsung, i jako lepo sve radi, podmazano sve kako bi se reklo.
I sigurno je da je Huawei mate7, po izgledu i izradi najlepši fon, a odmah iza njega je g3,dok s5 izgleda jeftino u poređenju sa gore navedena dva modela što se tiče izrade i izgleda.
Ukoliko pada izbor samo na manji ekran to jest g3 vs s5,glas dajem za g3
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Baš tako. Možemo do sutra da polemišemo ali u ovom slučaju se sve svodi na ukus. Jedina činjenica je da je Mate 7 brutalne izrade i dizajna, tako da ne znam 3 telefona koja po tom pitanju mogu da mu priđu. O ovim ovde pomenutim neću ni da trošim reči kada su izrada i dizajn u pitanju (ne kažem da su loši već da je Mate mnogo bolji).

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Da je mate 7 toliko dobar zadrzao bi ga ti za sebe
Ne znam ,ja te cistokrvne kineze nikako ne varim i uvek cu se (bar za sada) pre odluciti za proverene firme
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nisam ja imao Mate 7 već sam ga u više navrata dosta dosta čačkao i skoro kupio. Na kraju sam se iz nekih mojih razloga opredelio za Note 4 ali je Mate 7 tu i čeka svoju šansu, kada se sve kockice poklope.

Sem Note 4, nema fableta da može da se meri sa Mate 7. Tvrdim.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Izrada 11/10, performanse 9.5/10, kamera 7/10, softver 9/10. <br /><br />Preglomazno mi je ipak... Kompaktan je izuzetno kada se uporedi sa Note ili 6+ ali džabe, S5 mi je po meri baš, što se tiče dimenzija. Uz to slabija kamera na Huawei i to ne malo. Baterija po svim testovima je neverovatna, to je ogroman plus kao i izrada. Ali Huawei-ev ui i neka softverska rešenja mi nisu baš najbolja, pa kad se povuče crta... Ne vredi 370e.<br/>
I ko je ovo napisao ,muljas za 10 Laki
Ovo je fon za ljude kojima redovni apdejti nisu bitni i koji ce telefon imati bar 2 godine
Po meni velika mana mu je i kamera,problem uglavnom svih kineza

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Druže šta sam ja ovde rekao kontradiktorno sa ovim u ovoj temi?

Više mi odgovaraju dimenzije S5? Da. Jel to čini Mate 7 lošim? Ne. Slabija kamera od S5? Da ali bolja od 70% drugih što znači sasvim dobra kamera. Nelogična softverska rešenja? Da, za moj ukus. Da li to čini Mate 7 lošim? Ne. Dakle? Ja sam samo rekao da mi je u tom trenutku bolje rešenje bio S5 zbog dimenzija i kamere. To ne znači da su te stavke na Mate 7 loše. Ne slažem se da je kamera slaba tačka. Kamera jeste slaba ako se uporedi sa S5 ili G3 koji su sam vrh ponude, ali je bolja od mnogih drugih telefona.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Nema ovde sta ko da mulja, greške nema koji god da uzme, pa eto i čistog kineza Huawei da kupi, bice prezadovoljan.
U takvom izboru se ne može puno ni pomoći, mora sam da odluči šta mu se vizuelno više svidi, svaki će da ispuni očekivanja....
Naravno da je s5 dobra kupovina, i uvek ce se pre i prodati itd itd, to je kao neka sigurica, LG g pro2 takodje proveren fon.
Huawei

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Pa zasto bi ga onda preporucivao drugima
Sam si rekao "slabija kamera na huawei i to ne malo"
softverska resenja ,jako bitna stavke mnogima,znas i sam
Generalno nema nekih debelih razloga da se recimo ne uzme LG pro2 ili Note 3 umesto Mate 7
Prvi jer je 50 evra jeftiniji ali ne i losiji i drugi koji je generalno bolji plus ima olovku a tu je sa cenom
Upravo u tome je problem kineza ,niko im ne veruje i redovno nesto isfusare,drigim recima podrska nikakva
Tako da ako fasujes neki bag na softeru mozda ces ga dobiti za 1 godinu a mozda i nikada,seti se samo Mate 6 i njegovog baga
Kamera.po meni nije u rangu ni sa jednim od gore dva pomenuta telefona
Da ne pricam da ce za recimo 1 godinu vredeti 150 do 200 evra,ako neko bude hteo da ga kupi
Super phablet za ljude koji ne menjaju dugo uredjaj i apdejtovi im nisu bitni,ali eto hoce zadnju rec tehnike za dobru cenu,ni vise ni manje

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Mate 7 ima mnogo kvalitetniju izradu od s5 i Note 3, metal daje premium osecaj. Kamera je vise nego dobra, nijanse su u pitanju. Cinjenica da je Huawei kinez, ne menja nista, imaju izuzetno kvalitetne uredje i samo je potreban marketing da izgrade jaci brend sto je sasvim izvesno da ce se desiti i to vrlo brzo imajuci u vidu kvalitet uredjaj koji izbacuju na trziste. UI je, po meni, najlepsi koji sam,video na nekom uredjaju, daleko ispred TW.
Jedina mana Huawei je slaba podrska oko update, ako to isprve imace skoro savrsen uredja.
No, Mate 7 je fablet solidno velikih dimenzija i zato nije namenjen za one koji traze nesto kompaktnije. Inace da licno biram u dilemi Mate 7 vs S5 vs G3 vs G pro 2 opredelio bih se za Mate 7.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Jeste Nemanja sve lepo objasnio ali na tvrdnju da je Mate 7 (inače model kao direktan konkurent Note 4) lošiji od Note 3 i iste cene koji inače nema nov ispod 400e, ne mogu da prećutim ali isto tako ne znam šta da kažem...

Softverska rešenja su MENI nelogična ne globalno. Mnogi poput Nemanje hvale ista i smatraju ih punim pogotkom. Tako da moj ukus nije prepreka da preporučim ovaj model.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

El Laki, Nisam baš razumeo tvoju prvu rečenicu oko komparacije Note 3 i Mate 7. Mate 7 jeste konkurent Note 4, ali treba priznati da je Note 4 hardverski jači uređaj, tj. uređaj koji trenutno nema u android svetu jednakog rivala. Što se tiče Note 3, Mate 7 može bez problema da se nosi sa Note 3. Naravno prednost svih Note uređaja je S-pen koji je zaista jako funkcionalan dodatka i za sada ekskluzivitet Note serije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Na žalost, većina nema poverenje u Huawei još uvek, em nesigurnost , em dalja prodaja itd itd.
Ja sam prvi bio skeptičan bas u vezi mate7, ali sve se pokazalo pozitivno u samom radu x1.
Licno sada kada bih kupovao neki phablet do 6",bez sumnje bi to bio prvo mate7 ili G pro2.
Samsung jeste dobar fon uopste s5, note3 ili note4,ali lično više ne želim da plaćam veću cenu samo zbog brenda, imena.
Zamislite da na Mate 7 piše kojim slučajem Samsung, cena bi bila dupla.
Kako god, obrni okreni, za dalju prodaju je sigurno najbolji s5,a sve ostalo je volja kupca sta mu se više svidja itd itd, nema greške ni u kom smislu sta god da kupi.... :)
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

@znemanja hteo sam da kažem da je Mate 7 bolji od Note 3 I da se može nositi sa četvorkom. Jeste Note 4 bolji, nema govora ali ovde je rečeno da je Note 3 bolji od Mate 7. To nije tačno. Niti je tačno da su iste cene jer Mate 7 ima za 350e i garancijom operatera dok Note 3 teško da ima ispod 400 sa istom garancijom. Jeste prednost note serije s pen ali Mate 7 ima dizajn, izradu, bateriju, otisak prsta i performanse koje oduvaju lagano većinu protivnika pa tako i Note 3.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Note3, uopste samsung, ne daje garanciju kao sto Huawei daje za Mate7, i to je velika prednost, ista fora kao iphone garancija.
Koliko sam primetio, samo nas troje uvek preporučujemo mate7 :)
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Tačno. Garancija je isto veliki argument u korist ovog modela. Dobro si me podsetio. ;)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Pratim ovu temu sa strane i bas se zahuktava ;)
Note IV N9100 dual

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Boga mi @toda81 da bezimo mi dok je vreme :lol: :lol: :lol: . Salim se naravno. Ako smem i ja da se ukljucim malo u temu. Imao sam prilike da postavim Note 4 i Mate 7 jedan pored drugog, i iskren da budem, jako su slicni aparati. Uzeo bih Mate 7 bez razmisljanja kao drugi aparat, jer po onome sto sam mogao da vidim, jako puno su ulozili u njega, i dobar vetar u ledja za sam Huawei imaju sa ovim uredjajem. Kvalitet je na jako visokom nivou odavno prisutan kod Huawei-ja. Ovo pricam zato sto jaca polovina ima G630 i radi kao metak, a ona se bas i ne trudi da ga stedi :D :D :D

Re_EDuCaTiON
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
:: LG G7 ThinQ

Post od Re_EDuCaTiON »

El Laki napisao:Onda tvoj komentar nema poente jer navodiš izolovan slučaj gde telefon usled lošeg rukovanja radi loše. Da je fabrički feler pa i da pominješ, ovako... sad ću ja da uzmem iPhone 6, uništim ga i počnem da pričam kako je to unakažen telefon.
Ne brate, nije rutovan niti j*****n, vec je fabricki, sve je kao i kad je kupljen, inace ne bi ni spominjao.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Onda je pretrpan aplikacijama ili nešto slično.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Da zaboravio sam premium garanciju koju Mate 7 ima sto je sjajno, takvu garanciju za sada ima samo iPhone.
Kada Mate 7 padne malo ispod 350 evra, to ce biti ubedljivo najbolji smartphone u tom cenovnom rangu.

Odgovori