Sent from my Samsung Galaxy Tab S2 8.0 LTE using Tapatalk
Zašto bi bilo najbitnije kinesko tržište, USA i Evropa su najbogatija tržišta i tendencija svih globalnih proizvođača, tako da kinesko nije jedino relevantno trzište. Indijsko tržište je takođe značajno, a tamo Samsung raste u premium segmentu. Pored toga kinezi imaju opsesiju za Apple uređajima, a Huawei je dominantan na kineskom tržištu upravo zbog cena, ne mogu svi da priušte Apple i Samsung S i Note seriju.Joxy napisao:Moje misljenje je da je na globalnom nivou najbitnije upravo kinesko trziste a tamo Huawei trenutno dominira.
Uvek mi je drago kad se ovo napiše. Samsung se uopšte nije digao kopiranjem (khm "S phone" khm).znemanja napisao:Kinezi su se, na kraju krajeva, i proslavili kopiranjem Samsunga i Apple.
Apsulutno nije tačno, ta tržišta su povoljna za midrange segment zvog platežne moći stanovništa i zbog mnogoljudnosti.Zato upravo Samsung i Huawei imaji masu modela iz midrange segmenta samo za ta tržišta. Naravno, najveći rast na tim tržištima ima Xioami zbog svoje izuzetno povoljne cene. Premium modeli od 1000+€($) su za USA i trzišta Zapadne Evrope upravo zvog platežne moći.niko1a napisao:kina, indija, par mesta prazno pa onda ostala trazista, kome to nije jasno nek se ne upusta u raspravu, jer je suludo pricati o tome, koliko god da su eu i usa bogata trzista zajedno nisu velika ni kao jedno od prva 2 pomenuta, tako da je vrlo jasno na sta pucaju kompanije koje pokusavaju da se "probiju ka gore"
Kada je Samsung započeo S seriju i Note seriju Huawei nije nigde ni bilo na mapi. Samsung nije iskopirao iPhone, predstavili su svoju S liniju i prvi predstavili Note liniju koja je zacrtala temelje phablet uređaja. Dok si kinezi brutalno kopirali iPhone i Samsung da bi se uopšte čulo za njih i zbog toga su i stekli popularnost.vla-do napisao:Uvek mi je drago kad se ovo napiše. Samsung se uopšte nije digao kopiranjem (khm "S phone" khm).
Da je u momentu uzdizanja Samsunga, Huawei bio ispred njega i njega bi kopirao.
Likovima što idu na kafu da bi držali telefon na stolu ne znači ništa olovka na Note, kao što im ništa ne znači ni bežično punjenje, ili zvučnik u usb portu na Mate-u. Dok se sa otiskom prsta u ekranu već može hvaliti. [emoji1]
Sada si vec pristrasan. Evo nudim ti opkladu, toliko sam siguran u svoje misljenje. [emoji4]znemanja napisao: Zašto bi bilo najbitnije kinesko tržište, USA i Evropa su najbogatija tržišta i tendencija svih globalnih proizvođača, tako da kinesko nije jedino relevantno trzište. Indijsko tržište je takođe značajno, a tamo Samsung raste u premium segmentu. Pored toga kinezi imaju opsesiju za Apple uređajima, a Huawei je dominantan na kineskom tržištu upravo zbog cena, ne mogu svi da priušte Apple i Samsung S i Note seriju.
Takođe, kinezi jesu moćni, ali Apple je u samom vrhu, a Samsung kao trenutni lider neće dozvoliti svoj pad sa te pozicije jer imaju sva sredstva i jak brend da još dugo ostanu na toj poziciji. Stoga, nema govora o nekoj dominaciji kineza.
Green, imam totalno suprotno mišljenje, ništa više Huawei ne nudi u odnosu na Samsung modele, čak naprotov, najkompletniji su upravo Samsung modeli, a to svedoči i broj prodatih primerak, svaki premium Samsung je prodat u većem broju primeraka od ekivalentnog Huawei modela. Cak ni fijasko sa Note 7 nije uzdrmao Samsung, a sve istrazivanja su pokazala da lojalnost kupaca tom brendu nije opao ni posle zapaljivog Note 7, to dovoljno govori o snazi brenda. Nema nikakvog hvatanja za slamku, Apple je pao na drugu poziciju pa nikada nisu imali više novca, dostigli su ove godine vrednost od bilion dolara. Biti lider je stvar prestiža, а ne nužno i finasijskog dobitkа. Samsung je daleko veća, bogatija i obimnija korporacija od Huawei, tako da oni, koji imaju toliko novac, mogu da diktiraju trendove sto su i dosada i pokazali. Kinezi su se, na kraju krajeva, i proslavili kopiranjem Samsunga i Apple.
Sent from my Samsung Galaxy S9 using Tapatalk
Mislio sam na svaku narednu iteraciju, da Huawei nudi vise od Samsunga. Mate 20 Pro daleko napredniji od Mate 10 Pro. Sto se za Samsung S8/S9 uopste ne bi moglo reci. Ako to nisi u stanju da primetis, onda normalne diskusije s tobom jednostavno nema.znemanja napisao:imam totalno suprotno mišljenje, ništa više Huawei ne nudi u odnosu na Samsung modele, čak naprotov, najkompletniji su upravo Samsung modeli, a to svedoči i broj prodatih primerak, svaki premium Samsung je prodat u većem broju primeraka od ekivalentnog Huawei modela.