hvala skepticni . ovako :
sad mi je i drago sto sam ovaj dodatak prvo probao na pre paidu jer da sam uveo odmah na post paidu , ne bi bilo ovako lako proveriti . svidja mi se dodatak maksimalno , jer ja ionako 80-90 poziva obavim sa tim brojem , pa sam zato i probao tri meseca pro400 . ali ovako mi je mnogo jeftinije .
evo snimio sam sa telefonom sada specifikaciju,lisitng sto mi je gospodjica juce odstampala da vidis kako se vec na prvi pogled vidi da nesto nije u redu :
broj koji sam precrtao crnim je moj omiljeni broj a crvenim ne-omiljeni broj prema kome sam poslao samo tri poruke . vec se na prvi pogled vidi da im je sistem zakazao jer ako je prema crnom broju 0 , onda prema crvenom treba da stoji neka cifra jer mi nije omiljeni . a ono i tamo nula . druga stvar je ta sto , ovde po njihovom , ja kao nisam zaduzen nicim od 27.03.2007 u 01:51:11 kad su mi skinuli 11,68 dinara za poziv prema 9863 ( prva stavka ) , a meni u stvari od tada ,od kada imam 34 dinara ,stoji to stanje 34 dinara do 17 po podne a onda ne znam zasto biva skinuto na 15 dinara . vidis i sam da sam do tada ( do 17 h ) , zvao samo omiljeni broj i poslao zahtev za stanje na 9000 dva puta , koje cak i da se naplacuje , moze da bude samo kao cena za dve poruke=max 5 dinara . ( ali mislim da bi trebalo stanje da bude dzabe - ispravite me ako nije tacno molim vas da znam ).
a ako se i naplacuje zahtev za stanje prema 9000 , gde je onda to naplaceno ? ne vidi se jer je i tu nula .
ja znaci imam stanje 34 dinara do 17 h , pa mi skudaju da imam 15 dinara , koje sam tek u 22 h otkrio i tada oko 23 h ostavljam tri poruke prema ne-omiljenom broju ( koje se naplacuje korektno jer sa 15 dinara mi se skida do 8 dinara ) i takvo stanje ostaje sve do 28.03 u 20.30 kada otkrivam da je spalo na 6.05 .
listing je odstampan do 18:54:22 - 28.03 ali od tada nista nisam ni obavljao osim jedne poruke prema omiljenom broju .
zar nije mogla na prvi pogled gospodjica da vidi da im servis ne radi dobro ? pa ja koji ne radim tamo , vidim kako je sve bez veze odstampano . kao da im se razlikuje stanje onoga sto im stampa kompjuter zbog trazenog listinga i faktickog stanja kojeg dobijamo na *121# , nisam blesav i dobar sam sa matematikom i pretragom racuna - ceo zivot sam imao posla sa tim pre promene posla , i vrlo lako uocim nepravilnosti . MOZDA BIH BIO DOBAR FINANSIJSKI INSPEKTOR DA NISAM VOZAC BUSA . hehehehehehehehheheeheeh .
inace napisao sam u zalbi ili zahtevu , da radnica NIJE ZNALA DA MI KAZE ZASTO SE TO DESAVA I DA ZATO MOLIM DA ISPITAJU . i to sam joj i napomenuo da sam napisao . jos je cudnije po meni , da takva firma kao Telenor , nije napravila neki nacin da ja znam broj tog zahteva-zalbe , da bih znao na sta da se pozovem za nedelju dana kad budem zvao za odgovor , nego samo kao BICE UPUCENO NJIMA I KAD BUDETE POZVALI ,VIDECE ONI NA STA SE TO ODNOSI . koji oni bre ? koga da pozovem gospodjice , pitam je ? PA ,kaze ,BILO KOJU NASU RADNJU .
pa razmisljam , zar ta njihova sluzba nema neki telefon , nego moram da smaram opet nekog radnika u nekoj radnji , koji ce me opet zavlaciti jer mu je tesko da nadje odgovor u kompu i koji ce me opet prebaciti na nekom 35-og , i tako dok ja ne poblesavim i odem direktno kod direktora Telenora ? stvarno bez veze su se opremili za takve slucajeve ili MOZDA NAMERNO , da ne bi korisnik lako dosao do coveka koji to ispituje . a da je tako , onda ne bih bio u kozi ovih radnika u njihovim prodavnicama .
p.s. pa svaka opstina kod nas , ima salter za predavanje reklamacija i na svaku zalbu , zahtev ili nesto , lupe pecat sa brojem , koji ce ti posle sluziti da preko tog broja lako u kompu nadju o cemu se radi . a ovi u Telenoru , uzeli moj papir i stavili ga medju hiljadu papira i kao SVE CE ONI ZNATI KAD IH BUDETE PITALI ZA ODGOVOR .pa takav papir je vrlo lako moguce izgubiti ili baciti greskom i onda ide ponovo pisanje zahteva jer ga je sluzbenica GRESKOM ZATURILA NEGDE .
jos sad razmisljam , jer imam i post paid , da sve sto smo ovde ranije pisali o mogucim kradjama , moguce da ima veze sa ovakvim slucajevima jer hajde na post paidu otkri ovako lako manipulacije ? malo sutra . ko zna koliko gresaka se takvih svakodnevno desi po raznoraznim serverima , kompjuterima , svodjenju racuna na kraju meseca i ko zna cega jos , a mi to tesko da primetimo . vrlo sam blizu da ukinem post paid , da javim svima novi broj i da ostanem samo na pre paidu . jer za dosta godina koliko imam post paid , mogu samo da zamislim koliko puta sam platio razne greske u obracunu . a to nek bude i po par desetina dinara mesecno , je mnogo , jer ja i jos miliom korisnika ovako , pa vidite koja je to cifra ?
pozdrav Vlada .nadam se da je razumljivo .

izvinjavam se sto sam oduzio sa pisanjem , morao sam .