Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
ciradj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Jan 2009. 17:25

Post od ciradj »

problem sa 5800. Pomoc? Slusalica prekida, pojacava i utisava se sama od sebe. da li je to softverski problem?

dadinho
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 11:19
Kontakt:

Post od dadinho »

Nije.. to je hardverski problem i nisi jedini kome je to problem. Cela prva serija je imala taj problem.. Kad si kupio mob. ? Cudi me da nisu ispravili to... :S

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

ciradj, jer to samo kad pricas>?? ako je tako to se i meni desavalo jer sam iskljucio u setings ,senzore (sve) i kad ih uklucim radi ponovo normalno

ciradj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Jan 2009. 17:25

Post od ciradj »

Desava se kada pricam, pojacava se i utisava. Bio u servisu danas ubacili novi softver kazu sada je u redu, videcemo.

carov
Banned

Post od carov »

isto isto i kod mene.... i malo sam cackao i otkrio da kad iskljucim seting-senzors-silencing calls on pocne da se pojacava i pistuca i smanjuje a kad je ukljucen radi normalno

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ako vas slušalica zeza, potražite rešenje na Simbijan friku ([FIX] Nokia 5800 Earpiece Problem) i na Youtube (Nokia 5800 XpressMusic Earpiece sound problem FIXED itd, malo je mutna slika).
Izašao je novi fw, v.20, nije samo "kozmetički apgrejd", neki ljudi su oduševljeni. Par screenshots - Symbianworld :)

djnebica
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 10. Feb 2009. 04:06

Post od djnebica »

Vlada Zem napisao: Izašao je novi fw, v.20, nije samo "kozmetički apgrejd", neki ljudi su oduševljeni. Par screenshots - Symbianworld :)
da li neko zna da mi kaze kako da da uradim update fw-a...telefon mi je telenorov...i stalno pokazuje da nema novi update...nss ne moze da promeni kod...sta da radim......ne znam koliko je komplikovano sa phoenixom..... :unsure:

carov
Banned

Post od carov »

probaj preko pc suita...skines valjda prvo program za updatovanje i povezes mob na komp u pcsuite mode i pokrenes softver update

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

P.code ne možeš promeniti (za sad) naravno, samo se strpi malo, biće i za tvoj.
Evo "taksativno" nekih razlika (by MR forum):
- dictionary with English-English and a lot of downloadable languages
- app.update program which will update all preinstalled applications later on when a new version of any is released
- a new search app to search phone contents
- geotagging support added
- you can take pictures with front cam (or use it as a mirror)
- bigger tabs when viewing messages and contacts
- ability to choose what programs to appear in standby screen when are active (before they all were shown and you can't disable that)
- a sequential mode added to camera
- browser hangs much less now, a lot of flash/youtube problems were solved
- the phone auto disconnects from wifi network when not in use and reconnects again when needed to save power
- the phone is much louder in both speakers and headphones, at highest volume I thought the speakers will blow off
- there may be an improvement in wifi power management as I have just downloaded 2GB of data wifi and not a single bar is gone!
- scrolling in all menus is now much smoother and faster
- auto rotation is more elaborate (rotates faster, rotates when it should)
- all parts of the menu including messaging application and gallery are indeed faster

carov
Banned

Post od carov »

lele jedva cekam sutra da skinem update... ne mogu da se strpim....ako je istina sve ovo sto je napisano lele :D :D :D

BracaCakic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 12:31

Post od BracaCakic »

Ja sam updatovao software na 20 i mogu vam reci da je zajsta dobar i mnoogo brzi od proslih. A odgovor za djnebica: Jako je lako phoenixom imas uputstvo ovde http://dailymobile.se/forum/nokia/flash ... -phone/15/
Ako ti treba nesto slobodno pitaj

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Very nice BracaCakic Slika :)

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 13:54

Post od jok_jok »

eh imam gadan problem. evo jucer stavio verziju 20, prek moba updejtam, iskljucim mob i kod paljenja me trazi lock code. probam svoj, probam ona default (12345) i ne radi ni jedan. citam malo po netu i svi koji su preko moba updejtali imaju taj problem. sad nema mi druge nego da flashujem s phoenixom. i probam flashovati, ubacujem verziju 11, pojavi mi se greska ali mi se mob svejedno upali bez da trazi lock code :? Dobro, ja sav sretan idem ponovno instalirati verziju 20 al preko NSU, i tijekom instalacije verzije 20 mob mi zablokira i neda se vise upaliti. idem ponovo fleshati, al ne dopusta mi fleshanje jer je na mobu verzija 20 a ja hocu ubaciti verziju 11, znaci downgradati. i sta da sad radim, nemogu fleshati, nemogu upalit mob. jedino rjesenje koje vidim je da skinem verziju 20 pa da fleshujem na 20, ali nema je nigdje na netu za skinuti. ako netko ima bilo kakvo rjesenj ili mozda link za verziju 20 nek javi, bio bi mu zahvalan.
i da pazite se svi koji updejtate prek moba da vas ne zezne lock code kao mene :(

pozz

carov
Banned

Post od carov »

danas probao preko moba da updatam al stalno mi pise no updates available :x :x a preko pc suita samo pise can not conect to server.....help :smutny: :smutny:

dxtrx
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 03. Feb 2009. 07:18

Post od dxtrx »

pa pise na forumima kod je jos 12345 ali treba da pritisnes malo duze par sekunde # i pisi 12345 i eto ti sve ce biti ok

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

dxtrx, decko rece da je pokusao taj kod citas li ti? ;-) .

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

igore, radi se o tome da se prebaci tastatura na number mode, malo razmisli pa onda napadaj druge, to je mali bug da ne daje odmah brojeve koliko sam ja shvatio. eto
::luv phonez::

makala
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Jan 2009. 19:22

Post od makala »

posto sam laik a teo bi da znam. trebao bi kupiti ovaj fon za par dana u jednoj radnji i interesuje me dali se nadogradnja softvera i promena product coda na ovom telefonu rade preko nss i nsu ili preko phoenixa.posto vidim da je ovaj decko kupio u telenoru pa da li mu je zato preporuceno da to radi preko phoenixa ili to nema veze.

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

djoxie, ne napadam nikog decko kaze da je kucao brojeve al ok ne znam za taj bug !

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 13:54

Post od jok_jok »

pa znam da treba prebaciti na brojeve, ali nece ni s brojevima. pa nisam jedini koji ima taj problem. svi koji su prek moba updejatli imaju taj problem, problem se rjesi updejtanjem preko NSU. ali posto ja nemogu upaliti mob, kod mene to nije rjesenje :smutny:

i mob sam kupio u mobisu, znaci imam original 2 godisnje jamstvo. mislim da mi preostaje jedino da ga odnesem na servis

Odgovori