Nokia Lumia 920
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Nokia Lumia 920
Samo što niko nema lumiu (sem Miodraga), ne vidoh da iko nosi ove lumia, čak sam video i dva nova BlackBerry ali lumie niko živi.
I ja sam primetio veoma malo 920 na oglasima, mislim da vec sad ima vise S cetvorki nego Lumia. Ljudi koji uzimaju preko operatora pa preprodaju izgleda da misle da im je sigurnija varijanta da uzmu Samsung, ipak je Android lobi prejak u Srbiji, a mislim da se operarori nesto i ne trude da ispromovisu WP uredjaje.....
Nokia Lumia 1520
- Baraba
Ne bih rekao da je to lobi (ako je neko imao nekad lobi to bi bila nokia), mislim da ljudi žele najviše za svoj novac. Video si reklamu za 920 kojom oni ismejavaju ios i android korisnike, u toj reklami 920 samo snima, i to je to, ništa više i ne može, sistem nije hakovan i nema krekovanih app. Prvi ti da kupiš 920 pitaćeš a što nema ovo, što nema ono, ovo ima ali to je zamena i mora da se plati, i ovo mora da se plati... E, imaš novu reklamu za S4, u kojoj se ismevaju iphone korisnici, oni WP nisu ni pomenuli u reklami, samsung neće ni da troši vreme za borbu protiv WP jer ga i nema (za WP bi bio uspeh da ga je samsung spomeno u reklami, ali oni su ih iskulirali, jenostavno ih nema, ne pridaju im značaja jer WP-a nema, kud ćeš gori udarac za WP). Sada da analiziram reklamu za S4, odlično odrađena, vrh, više nije in apple nego samsung, ali meni ne treba javljanje rukama i da ostali preko spikerfona slušaju razgovor, neću ni prljavim rukama da koristim fon da gledam slike, ali mi se sviđaju opcije kamere, sviđa mi se i deljenje slika nfc...
Evo ja sam preporučio prijateljici da uzme 920, i onda onako začuđeno dobijem pitanje a jel može ovo, a kako to ide to tamo, jel bi možda mogli ovo da promenimo nekako pošto joj se ne sviđa. Samo sam rekao OK preskačemo.
Danas sam ja prvi put video da neko ima wp, neki lik ispred mene je imao žutu 920, baš je nikakav u toj boji.
Danas sam ja prvi put video da neko ima wp, neki lik ispred mene je imao žutu 920, baš je nikakav u toj boji.
Poslednja izmena od telep u Pet, 10. Maj 2013. 14:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa ja i dalje tvrdim da ljudi ne znaju sta valja, a i ne mogu da znaju kad se ljudi u Srbiji obavestavaju putem Velikog Brata ili Farme! Ja sam Lumiu cekao 6 meseci da izadje, i jos 3 meseca da dodjem u posed iste. Ali to sam samo ja!
I da, moze da nema sve zivo, meni potrebe savrseno ispunjava - prezadovoljan sam!
I da, moze da nema sve zivo, meni potrebe savrseno ispunjava - prezadovoljan sam!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, jel ovako bilo i kad si medju prvima kupio iPhone? 
A jbg, bitno je da je WP dosao kod nas i da ima legalno da se uzme, ako nastave sa pravljenjem dobrih jeftinijih uredjaja i izbace neki phablet ili kameru kao na 808 trebalo bi da imaju siguran rast....

A jbg, bitno je da je WP dosao kod nas i da ima legalno da se uzme, ako nastave sa pravljenjem dobrih jeftinijih uredjaja i izbace neki phablet ili kameru kao na 808 trebalo bi da imaju siguran rast....
Nokia Lumia 1520
Danas sam se na kratko poigrao sa 920,telefon je vrhunski utegnut i superbrz.Ekran je fantazija.
Moj S2 spram 920 deluje kao kad se pikinezer zalaje na sarplaninca
Moj S2 spram 920 deluje kao kad se pikinezer zalaje na sarplaninca
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
wp telefoni su stvarno korak napred u odnosu na android i mooozda na iOS... odlicno, tecno rade, ima sasvim dovoljno aplikacija... ja sam imao htc 8s i da je kamera malo bolja ne bih ga menjao za sad-vec-ne znam sta bese...
meni je nokia 920 odlican aparat, gledao sam je i gledao, probao na vise mesta i uvek sam imao isti osecaj - odlican brz telefon, kamera i ekran odlicni ali za moj ukus maalo poveci telefon... ali, nikad ne reci nikad...
meni je nokia 920 odlican aparat, gledao sam je i gledao, probao na vise mesta i uvek sam imao isti osecaj - odlican brz telefon, kamera i ekran odlicni ali za moj ukus maalo poveci telefon... ali, nikad ne reci nikad...

- marko75
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
- :: Nokia Lumia 930
I ja sam 920 cekao mesecima da dodje kod nas,hteo sam da je uzmem u Telenoru,ali me malo kamera nije zadovoljila.Posto 2 godine imam N8,hteo sam sebe da castim,ali kad se naviknes na kvalitet kamere kao na N8,odmah primetis razliku.Samo me to odbilo od 920,sve ostalo je odlicno:kvalitet izrade,ekran,wp8,brzina,...E,sad kad je najavljen ovaj novi,kako ga vec krste,EOS valjda,koji ce imati 41mp,xenon flash,...njega cu vala uzeti,na 12 rata u Telenoru,pa nek rata bude i 100 evrica.(nadam se da nece biti vise od 100
)

- dejan87dex
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
- :: Lumia
A STO MISLIS DA NEMA bolju kameru od N8??? Naravno da ima, iako je manji senzor u pitanju, opticka stabilizacija u mnogome doprinose da slika bude veoma ostra.
EOS ili LUMIA 925 bice pitanje sta uzeti posto ce oba kod nas stici verovatno i 4tom kvartalu.
Nesumljam da ce EOS biti King, ako bude imao SNAP800, full hd ekran i pomenuti PureView 41mp senzor sa led-om i xenonom kao 808.
Sony isto priprema neki svoj cuveni Walkman - Cybershot monstrum, ce da vidimo ko je BOLJI
Samsung i HTC nije vredno komentarisati, kao ni Jabuku...
Ja cu lepo uzeti Lumiu 720 - skromno, a za posle bice nesto bolje
EOS ili LUMIA 925 bice pitanje sta uzeti posto ce oba kod nas stici verovatno i 4tom kvartalu.
Nesumljam da ce EOS biti King, ako bude imao SNAP800, full hd ekran i pomenuti PureView 41mp senzor sa led-om i xenonom kao 808.
Sony isto priprema neki svoj cuveni Walkman - Cybershot monstrum, ce da vidimo ko je BOLJI

Samsung i HTC nije vredno komentarisati, kao ni Jabuku...
Ja cu lepo uzeti Lumiu 720 - skromno, a za posle bice nesto bolje

Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black
Slike sigurno nisu bolje od n8, plus 920 ima led a ovaj ima xenon blic.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
dejan87dex, Ni jedan LED ne moze da se poredi sa Xenonskim blicem. Toliko su zapeli sa tim nocnim snimcima na 920 da na kraju slike budu krajnje neprirodne. (Ovo nisam ja rekao ovo sam citao u poredjenju na Verge ili DP)
U onako debeo uredjaj je opusteno mogao da stane xenonski blic i to bi bio pun pogodak. Ista stvar kao i sa HTC-om i One. Toliko nekog nepotrebnog natezanja, smanjivanja broja megapiksela pa povecivanja velicine megapiksela pa drzi ne daj ovo da bih dobio sta: dobar nocni snimak, koji 95% korisnika koristi manje od jednom mesecno, a slike u poredjenju sa konkurencijom losije. Da su ga zadebljali malo, stavili jacu bateriju, 8mpx i xenonski blic uz onakvu izradu sad bi pevali.
U onako debeo uredjaj je opusteno mogao da stane xenonski blic i to bi bio pun pogodak. Ista stvar kao i sa HTC-om i One. Toliko nekog nepotrebnog natezanja, smanjivanja broja megapiksela pa povecivanja velicine megapiksela pa drzi ne daj ovo da bih dobio sta: dobar nocni snimak, koji 95% korisnika koristi manje od jednom mesecno, a slike u poredjenju sa konkurencijom losije. Da su ga zadebljali malo, stavili jacu bateriju, 8mpx i xenonski blic uz onakvu izradu sad bi pevali.
Nokia Lumia 1520
- Baraba
Ti nisi video kakve slike pravi novi S4, iP5 po meni još bolje. Nemaju šta da traže u uslovima slabijeg osvetljenja pored 920, ali preko dana 920 nema šta da traži pored njih.dejan87dex napisao: Samsung i HTC nije vredno komentarisati, kao ni Jabuku...
Behemoth, ekran na 920 se i meni sviđa (mogao je biti veći, ostavili su dosta praznog prostora), ali baci pogled i na ekran iP5.
Da, meni se baš žuti 920 sviđa (ne verujem da to pišem), ali telefon bez vibracije (za mene je nema) i sa onim nesnosnim pištanjem tastera dok kucate poruku ili šaltate kroz meni iritira, izuva koliko me to iritira, više od nedostatka krekovanih app (može da se ugasi ako ugasite i zvono, i sad ću baš svaki put kad kucam sms da se akam pali/gasi zvono).
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Adams, iPhone nisam kupio nego dobio, i daleko od toga da sam bio medju prvima, bio sam najglasniji zagovornik doduse.
Mislim da generalno o kameri na L920 mahom ovde svi lupetate. Pravi sasvim dobre slike. Ako neko zeli da ih poredi sa nekim DSLR-om onda je taj definitivno za lecenje. Naravno da bi se napravila dobra slika, potrebna je dobra osvetljenost, mirna ruka, da se ima sta slikati, da se lepo fokusira i zumira, i onda mozemo da pricamo o dobroj i kvalitetnoj fotki.
Baraba, ovo za kliktanje moze da se iskljuci pokazao sam ti - Settings - Ringtones+sounds - Keypress - OFF
Imas pamcenje kao zlatna ribica (3 sec) i onda se izlupetavas
Meni je uz ovaj prilicno jak zvucnik, vibracija skoro pa potpuno nepotrebna, a kad se ukljuci "silent" sa vibracijom, prilicno je dobra da se moze osetiti.
Sve u svemu ja za sada imam svega nekoliko stvari za koje mogu da kazem da nedostaju ovom uredjaju: custom tonovi za SMS i notifikacije (Microsoft navodi da bi to narusilo sigurnost sistema), Teamviewer (mada nije da mi je apsolutno neophodan, jer postoje alternative), i za sada TapaTalk (ali dolazi uskoro).
Mislim da generalno o kameri na L920 mahom ovde svi lupetate. Pravi sasvim dobre slike. Ako neko zeli da ih poredi sa nekim DSLR-om onda je taj definitivno za lecenje. Naravno da bi se napravila dobra slika, potrebna je dobra osvetljenost, mirna ruka, da se ima sta slikati, da se lepo fokusira i zumira, i onda mozemo da pricamo o dobroj i kvalitetnoj fotki.
Baraba, ovo za kliktanje moze da se iskljuci pokazao sam ti - Settings - Ringtones+sounds - Keypress - OFF
Imas pamcenje kao zlatna ribica (3 sec) i onda se izlupetavas

Meni je uz ovaj prilicno jak zvucnik, vibracija skoro pa potpuno nepotrebna, a kad se ukljuci "silent" sa vibracijom, prilicno je dobra da se moze osetiti.
Sve u svemu ja za sada imam svega nekoliko stvari za koje mogu da kazem da nedostaju ovom uredjaju: custom tonovi za SMS i notifikacije (Microsoft navodi da bi to narusilo sigurnost sistema), Teamviewer (mada nije da mi je apsolutno neophodan, jer postoje alternative), i za sada TapaTalk (ali dolazi uskoro).
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
Izvini, ali hahahahahhh custom tonovi za sms i notifikacije bi narusili sigurnost... Koliko ume da lupi taj M$.... Katastrofa... Ne pljujem ih, ne pljujem lumiu, ne zelim da pocinjem rat, samo se smejem njihovoj konstataciji 

There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
miodrage, Pa nisam ja bio onda jos na forumu kad si poceo da koristis iPhone tako da ne znam bas skroz kako je tekla prica. 
Sto se tice Nokie, mislim da su ostavili dosta prostora za napredak. U ono kuciste mogu da stave bar 4.8 inca ekran. Jos ako dodaju kameru kao na 808PW pa makar ga i zadebljali jos, mislim da ce biti mnogo jaka konkurencija svima. Samo da ih Majkrosoft ne koci previse....

Sto se tice Nokie, mislim da su ostavili dosta prostora za napredak. U ono kuciste mogu da stave bar 4.8 inca ekran. Jos ako dodaju kameru kao na 808PW pa makar ga i zadebljali jos, mislim da ce biti mnogo jaka konkurencija svima. Samo da ih Majkrosoft ne koci previse....
Nokia Lumia 1520
- Baraba
Da li samo može da se isključi Keypress, a da nije isključeno zvono? Ili ugasi i zvono?miodrage napisao: Baraba, ovo za kliktanje moze da se iskljuci pokazao sam ti - Settings - Ringtones+sounds - Keypress - OFF
Možda si ti pokazivao, al ko je tebe još slušao ovde

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Baraba, bio si pored mene u kolima!!! Naravno da je samo keypress, a da svi zvuci ostaju! Sta nije jasno napisano? Sta jos treba da nacrtam?
Layne_Staley, sta da ti kazem... Ocekuje se da se to i jos poneke stvari isprave u "Blue" iliti GDR3 update-u, jer su zaista na vrhu liste stvari koje bi trebalo da se menjaju. Ali to ne moze Nokia, to mora Microsoft. Uglavnom, tje vidimo.
Nije da mi ej nesto apsolutno neophodno, ali voleo bih to da moze da se menja po zelji korisnika.
Layne_Staley, sta da ti kazem... Ocekuje se da se to i jos poneke stvari isprave u "Blue" iliti GDR3 update-u, jer su zaista na vrhu liste stvari koje bi trebalo da se menjaju. Ali to ne moze Nokia, to mora Microsoft. Uglavnom, tje vidimo.
Nije da mi ej nesto apsolutno neophodno, ali voleo bih to da moze da se menja po zelji korisnika.
- dejan87dex
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
- :: Lumia
Dragi Forumasi sve ste u pravu, ali jednostavno mora nesto da se ostavi i za kasnije TOP modele...Inovacije se stavljaju u stek i koriste u pogodnim trenutcima po kompaniju.
Zamislite da su stavili OLED HD u Lumiu 920, PureView OIS sa xenon i led-om, gde bi kraj bio a cena 1000e najmanje.
Samo Samsungu i Apple-u polazi za rukom da izbace top model baziran na predhodnom top modelu bez korisnih inovacija.
Primer S3 - S4... iPhone 4S - 5, cak kazu da je 4S bolji od Petice.
Korisnici SAmsunga i Apple-a iznosim samo svoje misljenje, nije mi namera da vredjam vase uredjaje i vas ukus, molim bez ikakve svadje.
Zamislite da su stavili OLED HD u Lumiu 920, PureView OIS sa xenon i led-om, gde bi kraj bio a cena 1000e najmanje.
Samo Samsungu i Apple-u polazi za rukom da izbace top model baziran na predhodnom top modelu bez korisnih inovacija.
Primer S3 - S4... iPhone 4S - 5, cak kazu da je 4S bolji od Petice.
Korisnici SAmsunga i Apple-a iznosim samo svoje misljenje, nije mi namera da vredjam vase uredjaje i vas ukus, molim bez ikakve svadje.
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black
- Baraba
Nema vređanja, samo to obično "kažu" oni koji ni videli a kamoli koristili ili ne daj bože imali.