Huawei i glasine o novim telefonima

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Huawei i glasine o novim telefonima

Post od znemanja »

Naprotiv, kapljica je veća od single punch hola na S10, pa samim time zauzima više ekrana i izgleda lošije.
Notch, bilo kakav, proizvođači treba da napuštaju u ovoj godini.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Da li je veca, to cemo videti tek kad se telefon pojavi kod nas.

Druga stvar, pisao sam vezano za + model, gde su dve rupe.

Treca stvar, Huawei ce opet ubaciti hide opciju, gde ce mnogo lepse izgledati nego hide opcija kod S modela, bas zbog toga sto je ta kapljica tik uz vrh ekrana, i samim tim manje ce "mesa" biti

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Hide opcija ništa ne rešava, stvara crnu bar liniju koja je veća od fizičkog bezela pre notch trenda. Ali svakako ako to nekome odogovara, to je OK. Da, kapljica jeste manja od duplog punce hole na S10 plus, ali s10 Plus ima dve kamere, a predstojeći P model ima jednu frontalnu kameru. Stoga, kapljicu i treba uporediti sa signle punch hole na S10 koji takođe ima jednu frontalnu lameru i koji je svakako manji od kapljice.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Simetrija je uvek estetski mnogo privlačnija, ali masa će uvek progutati ono što im se servira. Ne volim notch, to sam 500x napisao, ali nisam imao izbora. Međutim ovo što je Samsung uradio je zaista odvratno. Osim toga water drop na sredini realno ne smeta ničemu, a ova glupost sve pomera na levo. Imaš prazan prostor od ivice do rupčage pa onda prazan prostor od rupčage do ikonica.

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Da, možemo se složiti da ne odgovara svakome isto. Meni je bilo kakav notch ogavan seče sve na pola, punche hole mi izgleda bolje, više futuristički i elegantnije.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

I meni je punch hole najbolje resenje za sada (naravno Mix 3 bez konkurencije). Posebno u slucaju S10 jer je po tome mob postao prepoznatljiv, a i realno one pozadine kidaju, samo zbog njih bih uzeo S10. [emoji23]
Vec sam pisao na temu notch-a, meni ne smeta ni jedna vrsta istog, kapiram da bi mi mi i onaj sa Pixel 3 XL bio prihvatljiv. Problem sa tom kapljicom je taj sto tu ne mozes nista vise da smestis osim kamere i zvucnika. Tehnicki moze ali vecina proizvodjaca to ne radi. Eno OP6T, dzabe kapljica kad nema led not. Mi9 ima npr, i Mi9 i Mix 3 koji niti ima punch hole niti notch. Kapa dole za Xiaomi.
Ako vec postoji obrva, neka naguraju sto vise stvari u istu, led not, razlicite senzore, kamere, stereo zvuk, IR, itd itd. Puno je korisnih stvari koje fizicki mogu tu da se smeste (opet je dobar primer Mi8, jedino sto mu fali je stereo zvuk).
Videcete kada ne bude bilo ni rupa ni obrva, kako ce se tada na sva zvona velicati takvi modeli a fazon Xiaomi od prve Mix serije to radi, Huawei takodje ima slicne modele (Honor Magic), Oppo, Vivo... [emoji4]

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Vrlo zanimljiva debata. [emoji1]
Od kad se Kutija vratio na forum, skoro da mi ne nedostaje Batica Bogdan - Kutija je preuzeo predsedništvo havajske opozicije. [emoji16]
Uglavnom, Samsungovo rešenje meni (podvlačim: meni) ne valja jer je jedva malo bolje od klasične velike obrve, a kapljica ne valja jer je (opet, meni) estetski ružna i samo je anoreksični oblik obrve.
Drugo, pogledajte koliko samo ima neiskorišćenog prostora u najgornjem delu ekrana kod rešenja sa rupom, iznad notifikacionog bara bukvalno može da se smesti još jedan isti takav. Da je Samsung smestio svoje rupe u sredinu i uz samu ivicu ekrana, možda bi bilo malo bolje, ali računam da bi ga tada prozivali da je na neki način prisvojio obrvu, pa je verovatno zbog toga izabrano asimetrično rešenje.
Uglavnom, meni su i dalje najbolje rešenje minimalni čelo i brada, ni estetski ni funkcionalno ne vidim potrebu za obrvama, kapljicama i rupama od metka - ali, ko mene pita. [emoji38]

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Evi, apsolutno se slažem. To je to što i ja pišem. Totalno neiskorišćen prostor i samo je sve bespotrebno pomereno ka sredini i dodatno izgleda ružno. Svakako na samoj srediti statusne linije i onako nema ništa jer kada ćeš nakupiti toliko notifikacija ili natrpati toliko informacija da ti zauzmu celu liniju. Automatski sredina je prazna i već ako mora nešto da se stavi pljuneš ga na sredinu. Ali i to što kažeš, da su rupčagu stavili na sredinu dobili bi istu varijantu kao i notch pa su morali da izmisle nešto novo, čime dolazimo do hvalospeva na SamsungSvetu.
Svakako koji milimetar iznad i ispod ekrana gde bi se sve strpalo je mnogo bolje rešenje, ali to nije in u 2019.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Evi, i bolje da te niko ne pita, inace bi turio olovku u svaki telefon. :D

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

@sugarcoated_ass, a notch je lep?
Zašto je problem punch hole koji je smešten u desni
ugao gde ionako ništa bitno nema, a široki notch oduzme dve trećine gornje ivice gde su notifikacije. Pri tome, široki notch plus veliki bezel na dnu ekrana jednako katastrofa od dizajna. Cela filozofija notch je pogrešna, bolje da telefon ima bezele gore i dole, kao što je slučaj sa ranijim modelima S serije i generalano sličnih resenja kod bilo kog drugog proizvođača, nego bilo kakav notch.

@Evindzer, slažem se sa tobom u delu kod konstatacije da je notch nepotreban, bezele i gore i dole izgleda bolje od bilo kakve verzije notch-a.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Slažem se sa Joxy-jem. Verujte da se ova kamera na S10 skoro u svakoj situaciji ne primećuje. Pogotovo sa ovim wallpaperima, kojih je svakog dana sve više, je neprrpoznatljiva. Jedino ma beloj pozadini, kod instagrama, ali ponekad i prija,čisto da se setim da je uopste ima.

Inače verujem da će kamere na P30 pro biti perverzija. Naročito mi se sviđa ako stvarno bude 7x zum, odnosno 10x.
Ali lično za mene je preveliki telefon.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

PetarVetar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2014. 17:27
:: Samsung S20+

Post od PetarVetar »

Ja sam, izgleda, jedina osoba kojoj taj urez ne smeta.

Poslato sa JSN-L21 uz pomoć Tapatoka
Poslednja izmena od PetarVetar u Čet, 21. Mar 2019. 13:20, izmenjeno 1 put ukupno.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Znemanja,
sugarcoated_ass napisao: Ne volim notch, to sam 500x napisao
Ako već edituješ postove i brišeš šta ti se ne sviđa, onda ih bar sa pažnjom i pročitaj, ali svakako waterdrop lepše izgleda od ovih rupčaga.
Gornji i donji bezeli od koji milimetar su neuporedivo bolje rešenje, ali kao što rekoh, nije in u 2019.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

@sugarcoated_ass, tebi može da izgleda lepše i to je OK, ali nikako se generalno ne može reći da izgleda lepše jer se ljudima sviđaju različite stvari. Meni je notch u bilo kom obliku ogavan, punch hole nije sjajan, ali je za mene daleko bolji od notch-a bilo koje vrste. Nekome se i široki notch sviđa, tako da, ukusi se razlikuju.
Inače malo je jadno pozivanje na smasungsvet kada nemaš argument, diskutuj bez ironije !

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Nije mi jasno zasto ljudima toliko smeta punch hole, pa ne zauzima pola ekrana. Neko je napisao kako bi bilo bolje da je na sredini, pa na sta bi to licilo? Ova pozicija je idelna.
Sto se mene tice samo neka srede da okvir oko kamere bude led not, da svetli kao kada se aktivira prednja kamera. Drugih zamerki na punch hole nemam. [emoji4]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

^Apsulutno, punch hole je ok rešenje i sasvim je ok da se nekome ne sviđa, ali isto tako ima masa onih kojima se notch bilo koje vrste ne sviđa. Kome se ne sviđa punch hole, jednostavno ne mora da kupi model sa punch hole-om, kome se ne sviđa notch ne mora da kupi telefon sa istim.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Naravno, najbitnije je da postoji izbor. [emoji4]

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Da se Apple nije dosjetio zuba uradio bi to Samsung, al ovako su morali nesto drugo da skontaju.
I notch i rupe nisu problem na homescreen. Problem se javlja kad je otvoreno nesto drugo.
Nek koristi sta se kome svidja

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Green napisao:Evi, i bolje da te niko ne pita, inace bi turio olovku u svaki telefon. :D
Tako je. [emoji2][emoji1303]
----
Zapravo, najbolje od svega je što Kutija dođe, prodžara osinjak jednom porukom, a onda nestane iz dalje diskusije i pusti nas ostale da se koljemo. [emoji1787]
I da: noč dizgori. [emoji12]

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Gledam ja ono obrvu, gleda ona mene ,gledamo se mi tako, ja reko bolje da odem dok ne nekom od nas ne pukne film.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori