Hajde na trenutak da se vratimo na ono šta čovek traži:
stefi90 napisao:fon do 340-350 evra koji bih mogao da uzmem.
Za novi tel.mi je vazno da vredi,da je dobra baterija,da je dobro podrzan,dobra kamera i procesor,znaci kao g3 ili bar malo jaci.Najveca mana mi je bila na g3 pregrejavanje,slaba baterija i kocenje pri koriscenju kamere i nekih tel.aplikacija.Dal' je istina kada se uradi update na s5 samsungu(na Lollipop)guta bateriju i koci?
Kamera - G4 bez dileme. Z2 ne može a sumnjam i da bilo koji Huawei (tradicionalno) može da se poredi sa kamerama na G4/S6
Performanse - Z2 iako je relativno star radi lepo, G8 nisam gledao i neću komentarisati, G4 je u top5 trenutno po pitanju performansi.
Podrška - Sony je generalno bolji od Lg po ovom pitanju ali s obzirom da je Z2 skoro 2 godine star model, mislim da će G4 imati dužu podršku. Uostalom, G4 već ima Android M! Po pitanju podrške Huawei je jako loš.
Baterija - Z2 ima odličnu bateriju, G4 solidnu. G8 je relativno nov, gledajući papir trebalo bi da ima dobru bateriju. Ne kao Z2, ali verovatno bolju od G4.
Procesor - Ne razumem se previše, ali gledajući koji modeli imaju S615 (G8, R7, M8s, Mi4i...) a koji S808 (G4, v10, L950, Moto X Pure) rekao bih da je i tu G4 bolji jer je s615 midrange čip. Z2 ako se ne varam ima S801 baš kao i G3.
Dakle, za 20ak evra više G4 šije G8 gledajući šta čovek traži od telefona. Kraj priče.