Qtek S200 vs p1
Qtek S200 vs p1
kakav je s200,dal vredi to uzimati,kakav je kvalitet izradei kolko ima aplikacija na netu,i kakav je ekran,koje su mane,vidim da u ct shopu kosta iko 500e,a jeftiniji je od e61i,a cini mi se da je bolji,sta vi kazete
nokia c7
Slusaj,sto se izrade tice,nemas sta da se brines,jako su kompaktni i cvrsti uredjaji...meni je jasjam ispao i kotrlajo se po trotoaru i zaradio samo malu ogrebotinu,plastika je stvarno izdrzljiva.Sto se aplikacija tice,tu nemas sta da brines,ako pazaris,samo se javi na pp da ti posaljem linkove ka carstvima free programa za WM
Jedini minus moze biti nedostatak tastature,ali ako ti to ne smeta,toplo bih preporucio aparat ukoliko ga nadjes po ok ceni,jos ako nadjes onu full crnu gumiranu varijantu...uf! 

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
llulle, imao sam prilike da imam s200 i ok je to mob. jako kuciste i to veoma sa dobrim ekranom i super funkcijama.mob koji radi skoro sve sto ti treba.nema tastaturu ali ako to nije potrebno onda je to fon koji ce ti vrstiti posao.ekran je klasika qvga lep prikaz boja ima vidi se na suncu koliko se secam ne ostecuje se prilikom pretiskanja olovcicom, kada ispadne metalno kuciste cini svoje. mana mu je cena kod ovlascenog dilera koja je velikkkkkkkkaaaaaaa
nasuprot njemu je p1 koji nisam ni video u zivotu samo na slici i ne znam kako je to cudo i da li valja tako da nista ne mogu da kazem za njega.
nasuprot njemu je p1 koji nisam ni video u zivotu samo na slici i ne znam kako je to cudo i da li valja tako da nista ne mogu da kazem za njega.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
llulle, pazi, kupovina se p1 je (u ovom trenutku) jako opasna. Nikad ne znas sta ce mu biti sa softwerom. Kada je p990 izasao, cak je bilo bugovanja i za poziv(sada radi kao sat, extra), tako da mozda i p1 bude imao problema.
Sto se tice s200, nikad ga nisam koristio, po specifikacijama je ok, mada za moje potrebe, on nije bolji ni od p990 a kamo li tek p1...
Ne znam, ne mogu ti reci jer ni jedan nisam koristio, ali bi bilo pametno izbeci p1 zbog mogucih(velikih)bugova. A ako je s200 prevelika cena uzmi p990...
Sto se tice s200, nikad ga nisam koristio, po specifikacijama je ok, mada za moje potrebe, on nije bolji ni od p990 a kamo li tek p1...
Ne znam, ne mogu ti reci jer ni jedan nisam koristio, ali bi bilo pametno izbeci p1 zbog mogucih(velikih)bugova. A ako je s200 prevelika cena uzmi p990...
iPhone + CX300
pa cuj Spyker nisu ludi ovi iz SE da ostave telefon sa dosta bugova zar ne?E da sto se tice ekrana ja mogu reci ako je slican 9100 je odlican na 9100 je ekran uradjen barem 5x bolje od P990 za P1 ne znam.Sad po meni ovo sto Alien spomeninje je mana tastature.Mada moj predlog je 9600 e da po mom misljenju qtek jede P990 za veceru 

iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
madness99, ma 9600 je nesto sasvim drugo....ja ga imam u JasJam varijanti i super je,ali s200 je manji,tanji,i sa mnogo boljim kucistem!mada ni na 9600 nije lose uopste,i ok,s200 kao sto je vec receno nema tastaturu......ma sto se tice upotrebljivosti intrfejsa i snalazenja,kao i upgrade-ovanja i dodataka kojekakvih plugin-ova i tweakovanja,nema govora o tome da uiq moze biti bolji nego WM.....evo pogledaj sta sam ja uradio na svom JasJam:otkljucao ga,ubacio zvanicnu verziju WM6,samo za Dopod varijantu,pa onda modifikovao taj WM6 sa plugin-ovima od modela HTC Touch,znaci skroz nova virtuelna tastatura za pozivanje,skroz novi comm manager i home plugin,pa sam dodao plugin za pustanje muzike direktno sa today ekrana,pa ubacio poboljsan softver za kontrolu Bluetooth radija,i sve to apsolutno sam i u kucnoj varijanti,preko kabla koji se dobija uz aparat.....a da ne govorim o Besplatnim full verzijama programa koje sam ubacio u njega (naravno nesmem da reklamiram sajtove sa kojih sam skinuo)...Znaci,call firewall,srpsko-engleski i englesko-hebrejski recnik(ovaj drugi cak sa audio dodacima da se moze cuti i kako se izgovara svaka rec),pa zatim Core media player,genijalan za filmove,Transformerse i Simpsonse sam odgledao na njemu i uzivao,pa gomila odlicnih igrica,a o kojekakvim drugim korisnim stvarcicama da ne govorimo......Nisam koristio P1 ali mislim da po dostupnosti softvera i mogucnostima personalizacije bilo koji WM5 ili WM6 aparat apsolutno kolje bilo koji Uiq
Vecina stvari koje je araphel pomenuo su tacne, i predstavljaju prednost WM u odnosu na UIQ3, medjutim P1 ima jednu osnovnu prednost - kao telefon je mnogo bolji i pouzdaniji - HTC aparati najcesce imaju signal koji varira i gubi se kad ne bi smeo. Takodje, da kazem da i za UIQ3 postoji sjajan recnik pod imenom SlovoEd, zatim kao "call firewall" sluzi Advanced call manager, tu je i SmartMovie, kao i Advanced device locks, i jos solidan broj korisnih aplikacija, a o igricama i da ne pricam... Pored ovoga, neko je pomenuo da bi P1 mogao da ima velike bagove, kao stariji mu brat P990 nakon pojavljivanja. Mogu da kazem da sam ubedjen da ce biti samo sitnijih bagova, jer P1 ima ogroman RAM, a najveci broj problema sa starijim UIQ3 aparatima izazivao je nedostatak RAM-a(pa su u Sony Ericsson-u modifikovanjem softvera vremenom malo popravili stvar). Ja sam za P1 - retko koji Qtek ima funkcionalan MMS, nedostatak tastature ce te neverovatno smoriti, kao i verovatni problemi sa signalom, P1 ima 3g, bolju kameru, mnogo vise RAM-a. 

Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
a sto qtek ima problem sa mms?meni je sasvim ok radio od samog starta....sto se tice gubljenja i variranja signala,ja otkako sam ubudzio WM6,variranje je prestalo a gubljenja nije nikad ni bilo.sem toga,postoje za skoro sve HTC aparate(koji se prodaju kao qtek,imate,dopod...) razlicite verzije radio kontrolera,a flesovanje je jednostvano i moze se odradit u kucnoj varijanti pa i nije problem da se pronadje ona koja najbolje odgovara>ja sam prvo promenio radio verziju da bih uklonio lock na Cellcom mrezu,i to je potrajalo 10 minuta,nakon cega sam imao i CID free i popboljsanu verziju radio firmvera,a zatim sam ubudzio WM6za Dopod verziju telefona,opet sa novom verzijom radija,i od tada nemam ni najmanje varijacije signala i apsolutno se nikad ne prekidam i sve se kristalno jasno cuje....Napomen,sve to odradio apsolutno sam,i bez brige da cu sprziti fon....verzije firmvera,radijskog kontrolera,comm managera i celog OSa se vrte slobodno po netu,mozes da nadjes sta hoces,a to na P1 sigurno nece moci da se odradi......
pilgrim, s druge strane,sto se tice tastature si apsolutno u pravu,ali se i to moze resiti tako sto se za virtualnu telefonsku tastaturu hackuje touchpad sa HTC Touch modela,pa je jako udobno kuckati prstima po ekranu,jer su polja ogromna,a i za poruke nije problem,jer se takodje lako nalaze programi koji omogucavaju kuckanje poruka prstima.Sot se kamere tice,zaista neznam,ali kod mene na JasJam je 2mp,sa makro rezimom,i dosta efekata,i sasvim korektne slike pravi.To je jedina stvar koja ce mi nedostajati,s obzirom da sam resio da odustanem od JasJam u skoroj buducnosti.Ja licno ili zadrzavam Treo,ili pak uzimam nesto sa WM,sto ima non stop dostupnu qwerty tastaturu,smucilo mi se izvlacenje,a od tih pametnih funkcija ja ubedljivo najvise koristim word dokumente...
pilgrim, s druge strane,sto se tice tastature si apsolutno u pravu,ali se i to moze resiti tako sto se za virtualnu telefonsku tastaturu hackuje touchpad sa HTC Touch modela,pa je jako udobno kuckati prstima po ekranu,jer su polja ogromna,a i za poruke nije problem,jer se takodje lako nalaze programi koji omogucavaju kuckanje poruka prstima.Sot se kamere tice,zaista neznam,ali kod mene na JasJam je 2mp,sa makro rezimom,i dosta efekata,i sasvim korektne slike pravi.To je jedina stvar koja ce mi nedostajati,s obzirom da sam resio da odustanem od JasJam u skoroj buducnosti.Ja licno ili zadrzavam Treo,ili pak uzimam nesto sa WM,sto ima non stop dostupnu qwerty tastaturu,smucilo mi se izvlacenje,a od tih pametnih funkcija ja ubedljivo najvise koristim word dokumente...
a da li si mozda razmisljao o modelu ASUS P525 ? pitam jer kod nas ovaj proizvod uglavnom nije poznat a odlican je. generalno ima izgled klasicnog fona, ima normalnu numericku tastaturu, touchscrean, kameru, WM5 operativni intelov procesor na 400 i kusur mhz-a... sve u svemu ako hoces nesto sto izgleda i moze da se koristi kao obican telefon a pri tome ima sve mogucnosti wm os-a mislim da je ovo najbolji izbor.. jedine mane su mu prilicno visoka cena kod nas ( veca nego u inostranstvu ) oko 500 jura i nesto vece dimenzije ( u poredjenju sa obicnim telefonima je cigla ali u poredjenu sa pocket pc-jevima je kompaktan )