Ovako 7600 nikda NISAM imao, ali se JESAM dosta igrao sa tim telefonom(razmatrao sam da pazarim 7600 ili 6230, odlučio sam se za 6230, jer sam je povljno nabavio). Ako nemaš para za 6230 (što je "samo" 70 evra više nego cena 7600), opredeli se za 7600.
Znam da uvod zvuči kao da sam već zaključio da je 7600 bolji fon od Motorole V525 i to je verovatno zbog toga što Nokia 7600 jeste bolja. A zašto?
1. Ima mp3 plejer (ima samo 32mb memorije slobodno za mp3, ali postoji program koji se dobija uz telefon, koji prebacuje sve mp3 pesme u AAC format, koji je duplo manji od mp3a, a sličnog je kvaliteta; 7600 čita AAC format, naravno). Muzika se može reprodukovati i putem spikerfona. Melodije nisu lepe kao na Motoroli, ali su dovoljno dobre.
2. Kamera je odlična, podrazumeva se i bolja nego na V525. Snima video dokle god ima slobodne memorije(da li baš toliko ili 7 minuta, jer ja sam snimao 7 minuta).
3. 3G telefon, nema video razgovor, ali šalje i prima MMS sa video klipovima, može da se koristi kao modem za prenos podataka velikom brzinom putem 3Ga, koji će, nadam se, biti besplatan u promotivnom periodu. 3G znači i da se podaci prenose i dok vodite razgovor(ne morate da pauzirate jedno od ta dva, kao kod GPRSa).
4. Izgleda ako ne lepše, ono čudnije, a nema sumnje da je izrada na daleko višem nivou.
5. Navići ćeš se na tastaturu, ne boj se, tastatura ima svojih mana(tasteri su suviše daleko od ivice, ali neka te to ne brine), ali jednom kada se privikneš obožavaćeš ovaj raspored dugmića.
P.S. Joooj, mora da kupim taj fon, jer 7600 je zatalahan, baš kao moja 7610...