6630 ili Motorola MPx220

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

6630 ili Motorola MPx220

Post od stefank »

Koji od ova dva telefona biste mi preporucili? Meni se licno vise svidja ova Motorola... Mozete li da napisete mane i prednosti i jednog i drugog? Koja je cijena ove Motorole ako se pojavila negdje u inostranstvu i kad stize kod nas? Mada nije problem mogao bih da je uzmem i negdje u inostranstvu...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

meni se cini da je bolja nokia, ova mpx nevidim da ima ni symbian, mi umts, ni mmc, ni pop3 :?: :roll:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Ima sve to, za UMTS nisam siguran. Tj. nema Symbian vec WINDOWS!!! Ne koristi MMC nego Mini-SD ja mislim... A da ne znas cijenu ove?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

MPX je lep telefon, ali i ja sam radije za Nokiu. Taj Microsoft se bas svuda gura... i gde mu nije mesto. Zato su se vodeci proizvodjaci telefona i udruzili i napravili svoj sopstveni OS za telefone - Symbian, da im takav monopolista ne bi diktirao kako da rade... A Symbian je uz to i OS "otvorenog koda"...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

sad sam video za mpx, solidan je fon ima i UMTS...... kosta oko 500 eur ali bih ja mozda poslusao saleta

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa ja sam najvise zbog windowsa i htio Motorolu... :roll: A i dosta je manja i laksa od Symbian fonova... :roll: 1.2 mpix kamera... Ne znam shta ima loshe... Kad ce da pane cijena znas li? Ima li stereo zvuk?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Nema nista lose, nego vremenom steknes malu averziju prema Windowsu pa onda tako procenjujes i sve sto dolazi sa njihovim potpisom...
Motorola je tu pravi cudak od proizvodjaca telefona - iako ima veliki udeo (u akcijama) u Symbian "korporaciji", ona i dalje pravi telefone sa MS Smartphone OS-om (direktna konkurencija)!? Ili to rade iz patriotizma posto je Microsoft, naravno, americka firma kao i Motorola?
Da bude jos zanimljivije, Motorola pravi i neke smart telefone koji koriste i druge operativne sisteme, recimo Linux...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Hm... Da... :roll: A koja je Motorola sa Linuxom? Najvjerovatnije uzmem ovu MPx220 jer koliko vidim odlicna je, jedino ako nema neku vecu gresku ili vec nesto da ne valja... Ne odgovori mi niko za zvuk?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Ima ih vise: A760, A768, E680... Ove koje sam nabrojao su za japansko trziste... A780 za americko itd.
Idi na neki pretrazivac (Google) i kucaj "Motorola phones with Linux OS" i dobices gomilu stranica o tim telefonima...
Evo jedne:
http://www.linuxdevices.com/news/NS4504156025.html
Za zvuk ne znam...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Ma mene zanima ovo nase trziste... Mada, smatram da su Windows i Linux ipak napredniji od Symbiana ne znam... :roll: Ima li ko pojma kad ce da stigne MPx220 kod nas?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sasa_NS napisao:Ili to rade iz patriotizma posto je Microsoft, naravno, americka firma kao i Motorola?
Mala ispravka - Motorola je Izraelska firma, a patriotizam prekrstiš u Jevrejski lobi, i eto logičnog razloga za saradnju... :wink:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

E, nisam znao! Mislio sam da su US... obzirom da su na tamosnjem trzistu No1. Ako je tako, zaista ima logike...
Stefank, mislim da su neki od tih modela četverofrekventni (quad band) i rade bez oproblema i u dobroj staroj Evropi....

milee
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 19. Nov 2004. 18:15

Post od milee »

u motorolu ti ide mmc i sd card, ja sam imao mpx 200, i namjeravam si kupiti mpx220, jer sam sa ovom bio zadovoljan, samo sto nije imala kameru i bluetooth, jer da je to imala to bi bio savren mob za te novce.
Ja ne volim nista ostavljati nedov

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

I ja sam mislio da su US firma... :?
Znaci definitivno odlican telefon? Zamalo da uzmem MPx200 nego tek kasnije vidjeh da ima i MPx220... Ali shta je ovo, nigdje je nema kod nas? :roll: (mada i ne volim da kupujem kod nas mnogo, svi su skidani s neke mreze ugalvnom...)

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Naravno da treba uzeti Nokiu 6630, daleko je kvalitetniji, ima bolju kameru, podržava UMTS. Radi pod Symbian operativnim sistemom, koji je, za sada, bolji od Windows mobilea za telefone(ne govorim o PDA telefonima, već smartfonima). :D
U susret novim izazovima...

Odgovori