Na ovom forumu smo se vise puta slozili,da ponekada menjamo telefone iz cistog hira a ne iz potrebe.Iz toga mozemo izvuci zakljucak da nekada kupovina novog telefona predstavlja glupost,u manjoj ili vecoj meri.
Znam,tesko je odoleti novo modelu ali ipak...
Ovih dana sam se susreo sa dva-tri slucaja, gde su likovi 'ladno digli kredit i pazarili telefone (od po nekih 300-350 evra),sto je po meni suludo.

Da se razumemo,ja odobravam dizanje kredita za neke vazne stvari,kao sto su auto,kuca/stan,neophodna IT oprema.Znaci nesto vazno sto se na dugi rok isplati i cemu cena nije u naglom opadanju (sto nije slucaj sa telefonima).Mozda,kupovina telefona na kredit ne bi bila losa kada bi kupac taj isti telefon koristio 2-3 godine i samim tim opravdao ulozeni novac.
Sad pitanje je jednostavno: Kako dolazite do budzeta za nabavku telefona?
Da li je upitanju visemesecna stednja,splet srecnih okolnosti ili ima i ovde neko ko je uzeo telefon na kredu?
Ja sam licno tezak na novcu i dobro pazim u sta ulazem.Kupovna obicno pada,ako dodje neki iznenadni novac,ili ako mi se bas zuri, onda zasucem rukave i odradim neki posao (naravno ako sta naleti povoljno).Nisam jos dosao do toga da uzimam kredit za telefon.Za neke IT komponente jesam i uvek sam birao najkraci rok za otplatu.
Uu ja se raspisao,da skratim kakva su vasa iskustva po pitanju budzeta za telefone?