n73 me vs n91 8gb
n73 me vs n91 8gb
Dvoumim se između n73 me i n91 8gb.n73 ima veći displej,dok n91 ima displej sličan n70
Wirless na n91 mi i ne znači mnogo,kao i njegovih 8gb memorije.n73 ima bolju kameru i 3g kamericu.Meni bi jedan od ta dva telefona(koji budem uzeo)služio kao muzički plejer.Kakve su razlike između n73 i n91 što se muzičkog plejera tiče?

w950
Pa N91 je neuporedivo bolji. Probao sam i znam šta pričam i znam da ne bih dao N91 ni za koji samostalni muzički plejer, niti za 3 N73
. Prvo, kvalitet zvuka je na daleko, ali daleeeeko većem nivou na N91 nego na N73. Osim toga, glasnoća je takođe jako u korist N91. Muzički tasteri su toliko praktični i logični da ja više ne mogu bez njih da slušam muziku. Šalješ poruku a ne sluša ti se pjesma koja ide, cap, mijenjaš na sledeću. Ma superiška. Mogućnost korišćenja bilo kojih standardnih slušalica bez vučenja adaptera je takođa odlična stvar, kao i mogućnost spajanja N91 na zvučnike. Mislim da N73 nema A2DP, dok N91 8GB ima. Interfejs plejera je maltene isti na zadnjoj verziji softvera N73 kao na N91. Ostale softverske rabote su manje-više iste. Ostalo: displej stvarno jeste loš na N91 u poređenju sa N73 (da N91 ima displej kao N73 za mene bi bio apsolutno savršen telefon); kvalitet izrade je daleko u korist N91 kao i originalnost izgleda (dok je ljepota subjektivan doživljaj, ovo je vrlo objektivan i neporeciv) i upotreba materijala; kamera je bez dileme na strani N73 u svakom pogledu, osim možda kvaliteta snimanja zvuka, koji je jako dobar na N91; brzina softvera je na strani N73, barem ako je N91 prepun muzike kao meni. Takođe, meni sporo radi galerija, pa koristim Resco Photo Viewer. Ako ti WiFi i 8GB ne znače puno, neću dalje o njima
. Kamera N91 radi kao 3G kamera, samo je malo čudno prevrtanje telefona u svrhu video-razgovora. Ako ti je presudno poslije osnovnih funkcija da ti telefon bude MP3 plejer, toplo te savjetujem da ideš na N91.
Potrudio sam se da ti dam što realističnije poređenje, jer je moj drug nosio N73 dvije i po godine, tako da sam dobro upoznat sa oba aparata.
Gdje nabavljaš N91 i po kojoj cijeni, ako nije tajna?
Pozdrav!

Potrudio sam se da ti dam što realističnije poređenje, jer je moj drug nosio N73 dvije i po godine, tako da sam dobro upoznat sa oba aparata.
Gdje nabavljaš N91 i po kojoj cijeni, ako nije tajna?
Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Verovatno od Dream Weaver-a.Samo još da skupim pare,danas ću verovatno prodati 3230,samsung z400(kao nov,ne radi displej) i lg u880 koji je takođe u dobrom stanju,ali je prepolovljen na pola.Možda ću i da ih menjam za 6233,pa ću 6233 posle da prodam.Dosad n91 8 gb nisam video da neko prodaje osim Dream Weaver-a(veoma redak fon),i nije mi jasno zašto ga više ne proizvode
.Kakav je džojstik na n91?

w950
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
Nisam znao za to...bestboy napisao: N73 има A2DP са најновијим fw.![]()
Džojstik nije savršen, kao uostalom nijedan džojstik. Malo se klima, ali niti je to strašno, niti imalo škodi upotrebljivosti istog. Mnogo je bolje odrađen nego na N73, kome džojstik hoće da se zaglavi. Jedini je problem što se meni nakon godinu dana malo oljuštila boja sa džojstika (tačkica) od pritiskanja istog noktima, pa sam noktom to izjednačavao praveći krug na džojstiku

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Obi, Mogu samo da kazem da poslusas clana Vincent, koji je to tako lepo napisao i objasnio da je to za svaku pohvalu.Ja sam sve do skora nesto bio protivnik N91 najvise zbog dizajna ali kada videh slike koje je okacio Vincent, u temi "Postavite slike vasih telefona" (pogledaj tu temu poslednje 2 stranice,mislim) odusevio sam se, a mislio sam da nikada to nece biti moguce.I moj glas ide za N91,vise je unikatan od N73 koga ima skoro svako a i izrada je neuporedivo bolja.Metal je metal (ovo ce Vincent, protumaciti na pravi nacin
)
A takodje i 8GB nije "za baciti" + WiFi.Znaci racunica je u potpunosti jasna.

A takodje i 8GB nije "za baciti" + WiFi.Znaci racunica je u potpunosti jasna.

When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Kakva glupost da n91 ima jacu bateriju.Inace ako ce ti sluziti prvenstveno kao plejer glas za n91 mada ni 73-ojkin plejer nije los uopste.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
I naravno da dopunim djoxiejev, post to kao i jos mnoge stvari zavise od toga od koga kupujes i sta je sve prosao taj telefon u slucaju da uzimas polovan.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
ja bih uzeo n91.....telefon mi se nije svidjao ali kada ga vidim u onim slikama tj u temi:slike vasih fonova,sa onim sluskama,zatresu mi se ruke...stvarno tako lepo kombinaciju nisam video,taj fon zaista izgleda kao muzicka masina,extra mi se cini...sada funkcije manje vise,jedino ta kamera,ali ako ti kamera ne znaci,pravac prodavnica i pazari n91...ti odluci 

- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Ako ti je muzika najbitnija uzmi N91 8gb.
Sto se tice dzojstika meni radi savrseno i nikada nisam imao problema.
Fon je jako kvalitetno uradjen a baterija mu bas dugo traje (bar meni na ovom mom
)
Jedine mane su mu dimenzije, mali ekran (za sadasnje standarde) i slaba kamera ali ne treba zaboraviti kada se ovaj fon pojavio i da je prvenstveno muzicki telefon
Sto se tice dzojstika meni radi savrseno i nikada nisam imao problema.
Fon je jako kvalitetno uradjen a baterija mu bas dugo traje (bar meni na ovom mom

Jedine mane su mu dimenzije, mali ekran (za sadasnje standarde) i slaba kamera ali ne treba zaboraviti kada se ovaj fon pojavio i da je prvenstveno muzicki telefon
and justice for all...
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Na mojoj N73ME je dzojstik bio sasvim ok... I posle upotrebe... Mada sam za N91 ako je muzika najbitnija stavka...
N91:
WiFi, daleko bolji zvuk, 3.5mm ulaz...
Mane: losa rezolucija ekrana, malo interne memorije, ekran koji nije za pohvalu...
N73ME:
Brzi, noviji symbian... Bolji ekran, i kamera...
Mane: Zvuk nije u rangu sa N91 (iako jeste dobar), plastika u odnosu na metal...
Kolege su sve rekle... Biraj
N91:
WiFi, daleko bolji zvuk, 3.5mm ulaz...

Mane: losa rezolucija ekrana, malo interne memorije, ekran koji nije za pohvalu...
N73ME:
Brzi, noviji symbian... Bolji ekran, i kamera...
Mane: Zvuk nije u rangu sa N91 (iako jeste dobar), plastika u odnosu na metal...
Kolege su sve rekle... Biraj

Nokia E71... Elegant, but deadly
a jel ima negde da se uzme N91 uopste, od 4 ili od 8gb?
Izmenio:gameforce:Najstrožije zabranjena dopuna raznim karakterima!Sledeći put brisanje bez upozorenja
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Izmenio:gameforce:Najstrožije zabranjena dopuna raznim karakterima!Sledeći put brisanje bez upozorenja
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Evo da si ja ukljucim,Obi, koji god da uzmes mislim da neces pogrijesiti
N91 8gb zaista jeste bolji na polju muzike,u to sam se licno uvjerio,ne mnogo al je ipak bolji.Wifi kao opcija jeste prednost ali ipak da je ekran kao na N73 mislim da bi imao nekog smisla,a ovako,malo teze.Dzojstik je,bar meni mnogo zgodniji za koristenje na N73,jako je kvalitetan i nakon skoro godinu dana kod mene ne pokazuje nikakve slabosti.Ne kazem da je na N91 8gb los,moj drug je doskora imao N91 8gb i meni se nije svidjao,previse je tvrd nego na N73,cak je i taj drug rekao da mu je bolji dzojstik na N73.Kameru radije nebi komentarisao jer je tu svaka rijec suvisna.E sad,mene cudi to sto,iako je taj drug zaista veoma pazljiv i bas ono vodi racuna o telefonima i cuva ih,vec nakon 6 mjeseci na tom telefonu se na nekoliko mjesta ,,oljustila" maska
dok ovaj moj plastikaner
nakon vec 10 mjeseci izgleda kao nov 

Nokia N95 8GB
- nebitan_lik61
- Banned
- Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36
a zasto ne bi uzeo neki iz walkman serije majke ti??? mislim ono, ako nisi okoreli nokijevac(a avatar to je sek750
)..
ako ti treba samo za muziku onda nadji neki mp3 plejer.. a ako ti treba samo za muziku plus poruka plus poziv, onda uzmi neki se... mislim ne bih da ti kvarim ovu zamisao.. ali uvek misli na to kako ces ga kasnije prodati ...ako ces taj n73me ili n91 koristiti bar pola godine-godinu..ne znam... dobri noviji se telefoni sa extra plejerima su ti i do 150e. (a o polovnim i da ne pricam...w910, full, mesec dana star, sve sve...100, 120e - SMESNO za takav telefon)
aj pozdrav, ovo ti je samo moj, ono, drugarski savet.

ako ti treba samo za muziku onda nadji neki mp3 plejer.. a ako ti treba samo za muziku plus poruka plus poziv, onda uzmi neki se... mislim ne bih da ti kvarim ovu zamisao.. ali uvek misli na to kako ces ga kasnije prodati ...ako ces taj n73me ili n91 koristiti bar pola godine-godinu..ne znam... dobri noviji se telefoni sa extra plejerima su ti i do 150e. (a o polovnim i da ne pricam...w910, full, mesec dana star, sve sve...100, 120e - SMESNO za takav telefon)
aj pozdrav, ovo ti je samo moj, ono, drugarski savet.
Even a clock that does not work is right twice a day
K750i imam,zato što mi je to prvi bolji fon i dobio sam ga na poklon.Kućište i cela maska nisu bili u najboljem stanju(bilo je sitnih ogrebotina,ali me je to iritiralo),pa sam uložio oko 60 evra u masku sa kućištem(sve original),menjao sam par puta džojstik iako telefon koristim jednom u 3 nedelje.Kao nov je,sa folijom na displeju+2gb kartica koju sam prepunio.Neću da ga prodajem,zato što bih za njega dobio oko 60 evra.Nema šanse da ga prodajem za te pare!!!Bolje je da stoji u kutiji,i da ga uključujem jednom u 3 nedelje nego da ga prodam za 60 evra 

w950
- Super Sayian
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40
- nebitan_lik61
- Banned
- Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36
ali opet ti meni ne odgovori na moje pitanje...znaci treba ti druze telefon koji je prvenstveno mp3 plejer a da mozes i da zoves i da saljes poruke...
moja preporuka je w910, prvo proglasen je za teefon godine(prosle valjda), a imas u oglasima, full, sa com trade garancijom, mesec-dva dana stari za 90-120e.. to je po meni DZABE..
e sada, n91 bilo da je 4 bilo da je 8gb, je strasna masina, nema tu sta... ali ipak mislim da ces ovaj se lakse prodati nego n91, za godinu npr kada ti dojadi.
opet kazem, necu da ti kvarim zamisao, ja bih izmedju ova 2 uzeo n91 naravno, jer je to telefoncina za razliku od n73me koji..ajde da kazemo nije bolji od n91..
opet, moja preporuka, ako uzimas n91, uzmi ga ali za 4ever
moja preporuka je w910, prvo proglasen je za teefon godine(prosle valjda), a imas u oglasima, full, sa com trade garancijom, mesec-dva dana stari za 90-120e.. to je po meni DZABE..
e sada, n91 bilo da je 4 bilo da je 8gb, je strasna masina, nema tu sta... ali ipak mislim da ces ovaj se lakse prodati nego n91, za godinu npr kada ti dojadi.
opet kazem, necu da ti kvarim zamisao, ja bih izmedju ova 2 uzeo n91 naravno, jer je to telefoncina za razliku od n73me koji..ajde da kazemo nije bolji od n91..
opet, moja preporuka, ako uzimas n91, uzmi ga ali za 4ever

Even a clock that does not work is right twice a day