Xwave - neobični punjači

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Xwave - neobični punjači

Post od vlada1970 »

Pitao sam ovo isto u temi o baterijama, ali moguće da niko tamo nije video, pa reših da otvorim novu temu.

Šta mislite o ovim punjačima, koji su bar za mene novi? Tj, nisam nikada čuo još da to postoji.

http://www.myxwave.com/products/index.php?pod=13

Slika

U reklami u novinama videh da su počeli ovde kod nas da prodaju ove punjače i to po ceni od 744 din. Xwave je proizvodjač, i koliko vidim, na ovaj priključak se ili zakači ili ubaci AA baterija i izgleda da telefon preko tog priključka izvlači struju iz baterije.

Znam da će ovo poslužiti, ako radi , samo u slučaju nužde negde kad se nadjete u priprodi ili na pikniku van civilizacije ali ipak može da bude zanimljivo. Baš me zanima da nije možda neko već kupio i koristio? I da li stvarno može iz jedne AA baterije da se izvuče 2 sata priče?

Sve u svemu, izgledaju vrlo interesantno i mogu da nas izbave iz vrlo neprikladnih situacija kad nam nikakav drugi izvor struje nije dostupan, a radi na primer neka trafika u blizini, koja prodaje baterije AA. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Interesantna stvarchica, i mozda i iscupa 2 sata iz neke Duracell-ke, ali iz neke ATP ili sl. baKterije, vrlo tesko.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Vrlo zanimljiva stvarčica, a i cena nije mnogo velika, mada za korisnike SE telefona mi je bolja ova opcija: KLIK. ;)
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Moguće miodrage da zavisi od jačine i kvaliteta baterije iz koje se izvlači struja. Zvuči logično. Mada, ja na primer imam Varta-in punjač za punjive baterije AA i AAA, koji sam kupio zbog digitalca ranije, i ove AAA baterije koje koristim imaju 2100 mAh a AA ima i većih da se kupe. Pa verujem da iz takvih onda može baš lepa količina struje da se izvuče.

Nije stvarno loše imati ovo kad smo negde u prirodi i na putu, ili na odmoru, a nosi se digitalac kome smo ionako napunili baterije da bi slikali po ceo dan, pa ako zaterba za fon, može da se iskoriste.

Nikola031, interesantna je ta opcija za Sony Ericsson-e ali za to opet treba struja iliti utičnica. ;)

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

vlada1970, imaju dve mogućnosti: jedna je klasično punjenje na struju, a za drugu se samo ubace 2 baterije i priključi telefon i to je to. Ne treba uključivanje u struju. :wink:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ah, ok , nisam skapirao preko slike. Onda ok. Nije loše :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

vlada1970, svidja mi se koncept ali ako radi i ako se stvarno moze iz AAA baterija izvuci nesto "soka" koji moze da podari koji sat zivota bateriji.

Jesi li nasao na netu neke utiske o ovome patentu?

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ovo stvarno moze da bude jako korisno,samo kao sto neko rece najbitnije je pitanje same baterije tj njenog kvaliteta.Sto su jace i kvalitetnije sigurno ce vise vremena i zivota podariti telefonu.
Na koncu svega ako uopste ovo vredi onda nije ni tako skupo.
Ali i pored svega meni se vise svidja koncept rezervne baterije.Tu ne moze da omane i da bude neke vece frke,za onoga kome je to potrebno.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

IDzO napisao:Jesi li nasao na netu neke utiske o ovome patentu?
Radi sa AA baterijama. Ne AAA.

Inače, ništa nisam tražio. Nemam ni vremena, jer me posao "ubi" u zadnje vreme. :P

Mene najviše interesuje, da li bi punjive baterije, koje inače imam zbog digitalca mogle da izvuku toliko energije za slušanje mjuze ili slikanje itd. a ne samo za pričanje ?
To bi bilo fenomenalno. Potražiću za dan-dva ako nešto ima o ovome. ;)

Odgovori