Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Interesuje me,da li moze 1Mpix-elnom cammerom(n6670)Best image) "razvijati" fotografije :
Znate,Make photo->Transfer to PC->Burn it,i odnesem kod fotografa da mi uradi klasicnu fotku.
Da li je to moguce :
Poslednja izmena od cale u Sub, 19. Feb 2005. 00:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa naravno da je moguce, u neke fotoradnje mozes poslati i sliku MMS-om pa da ti urade. (bar odje u PG...) A zar ti nije lakse da samo poneses mob tamo i neka ti oni prebace sliku s moba...
Jeste lakse.Medjutim,nemam USB kabal vec samo BT.A s'obzirom koje su ovde se..nje,nemaju cak ni to.
Da li znas koja je cena po fotki.Ovde se "suska" da je 9 din. per photo,odnosno 0.11 EUR : :!:
Prebaci fotke na neki drugi medij, CD, disketu... Onda odneseš u radnju i oni ti razviju. Imaš i mobtelovu "čestitku", pogledaj na sajtu www.mobtel.co.yu.
Evo kako stoje stvari u nekim fotografskim radnjama u NS-u: recimo, "Canon M", verovatno najbolja radnja u gradu, poseduje sve moguće uređaje, pa nije bitno kako ćeš im doneti fotke (na kojem mediju)... Može i e-mailom...
Još lepše: odeš kod njih, poneseš MMC karticu i sam pustiš fotke na štampu sa uređaja (stoji u jednom uglu radnje) koji ima multi čitač kartica (čita sve živo) i veliki TFT displej osetljiv na dodir... Meni uređaja je veoma jednostavan, intuitivan i na srpskom... Pregledaš fotke na njemu, izrotiraš ih ako treba, odrediš izlazni format fotki i pustiš na print. Uređaj te obavesti kada će otprilike biti gotove. Kasnije dođeš, platiš, pokupiš fotke i gotova stvar...
Kako bi izgledale te slike kad bi se napravile sa 6600 , jel neko pokusao, mozda bi bile bolje kad bih slikao u onom programu sto uvecava rezoluciju , pa onda odne da mi urade slike?
Ama ljudi, shvatite vise da su to samo telefoni!!!
Ajde i nekako 6630 i s700, pa cak i 7610 ali bas 6600 -----pa to je cista glupost. Ne postoji nikakav program koji ce od VGA kamere da napravi 1 mpx. PhotoAcute radi to ali softverski sto nema veze sa pravim megapixelom....
Polako,polako ljudi....6600 ima 640*480,sto u principu i nije bas neka rezolucija za pravljenje fotki.(softwer koji pravi Mpixel-ne fotke je ipaq software-ski(nije to to)).Ovde je rec o 1Mpix,sto iskreno mislim da je neki minimum za razumnu fotku.(mozes ti raditi fotke i 320*240,ali razmisli o qualitetu)).
Slazem se sa cale-tom...
Po mom mishljenju minimum kvaliteta kamere za razvijanje fotografija je 1Mpx. Mada do sada nisam imao mnogo potreba za razvijanjem fotografija, ali one koje sam razvio su sasvim pristojnog kvaliteta...
Ma ljudi uozbiljite se.. Ne mozete sad od mobilnog telefona da pravite SVEMOGUCEG BRUSA (onaj film, ko je gledao zna )
Ako hocete da izradjujete slike, uzmite lepo dig. fotoaparat, sada su cene toliko niske, da za nekih 150 eura mozete da nadjete solidan aparat.. A telefon koristite u 'slucajnim' situacijama.. ..i normalno, prebacujte na komp !
Sto da ne... ako ti je bas stalo da tu sliq poklonis nekoj dragoj osobi mozes da joj izradis sliq... ja sam za to...
A tacno je da je glupo izradjivati sve slike sa kamera rezolucije manje od 1mpx... ja bih izradjivao eventualno dobro ispale slike sa s700 ili 6630 i slicnih kamera...
A tacno je da je glupo izradjivati sve slike sa kamera rezolucije manje od 1mpx
Zasto mislis da te slike ne bi prosle ! Na kompu imam par slika sa 6600 i nisu lose.. I sam si rekao da je dobro da poklonis nekoj devojci ili tako.. A ne verujem da ce ona da se buni, za malu uspomenu dusu dalo !
Mislio sam na sve slike... znaci da uzmes tel da izradjujes slike sa njega... procitaj ceo post... rekoh da je ok ako je neka slika ok i zelis da je poklonis dragoj osobi... nisam definisao tu koja je rezolucija slike...
slike sa 6600 su odlicne isto, nisam primetio nikakvu razliku izmedju slike od 640*480 i 1mpx na odradjenoj slici, ako mi neverujete probajte sami
btw nemoj te koristit zoom slike sa zoomon su nikakve
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.