koji tel iphone/legend/x10

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
iounas1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 21:32

koji tel iphone/legend/x10

Post od iounas1 »

iPhone 3gs
htc legend
Sony Ericsson X10

Slabo se razumem u telefone.. moram da kupim jedan od ovih nabrojanih al koji?

Htc i x10 su oboje android i cini mi se da x10 ima bolje specifikacije i izgled..
Jel su svi android telefoni isti?

kakve su generalno prednosti i mane?

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

A sta mislis pod tim ,,moram" ??
Koliko para dajes? Ako mozes nemoj nijedan od ovih,vec htc desire. Bolji je od sva tri u svakom pogledu :)

Prednosti i mane. Hm,zavisi sta ocekujes od telefona. Ako se vec slabo razumes,kazi za sta ti telefon treba,sta od njega ocekujes, pa cemo ti reci sta je najbolje za tebe.
ex ivan87

iounas1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od iounas1 »

Pa izbor mi je limitiran na ova 3+ jos gomilu nokia ali mi se cini da su ovi bolji od npr n97 i ostalih?
Treba mi i dobar gps..
Koliko sam cuo izlazi uskoro iphone 4.. Neznam sta ce to promeniti i da li se isplati uzimati iphone 3 ili ce postati zastareo?

Izmenio: IDzO
*ne citiraj ceo post na koji odgovaraš već izdvoji samo deo na koji se odnosi tvoj komentar, a u slučaju da odgovaraš na poslednji post u temi citat je nepotreban, jer se podrazumeva da se na njega nadovezuješ*

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 21:44

Post od kovac »

Od ovih ovde moj izbor bi definitivno bio x10. Iphone me mnogo nervira, napravljen je za ove fensere, sad ga svi imaju i ku*ce se kao da imaju zlatnu polugu u dzepu, x10 ima najbolju kameru, lepo izgleda, ali u beloj boji, u crnoj i nije nesto.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

iounas1 napisao:Treba mi i dobar gps
Na Androidu igo je odlican, a ako uzmes neku Nokiu onda tu koristi Garmin.
Koje Nokie imas jos u ponudi?
Imaj na umu da ce ti GPS na telefonu pojesti bateriju, pa ako imas punjac za auto neces imati problema, u suprotnom neces se dugo voziti u prijatan zenski glas. :)

iounas1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od iounas1 »

Ma valjda sve nokie.. Imam trenutno n96 sa garminom.. I imam iste mape kao na mom odvojenom garmin uredjaju.. Mada mi sam gps nije toliko bitan nego samo da ga ima i da ima rutabilnu mapu srbije.
Nije da kupujem telefon samo za gps..

Kakav je nokia N900? Nisam nikad cuo za Maemo sistem..
Jel ima aplikacija za njega?

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Mislim da N900 nema bas najbolje resenu aplikaciju za navigaciju, jos uvek ne postoje iGo i Garmin za njega. Za Srbiju ima neki Mappero ili tako nesto ali ne svidja mi se bas, a za vani Sygic. Telefon je prvenstveno orijentisan ka pretrazivanju interneta (broj 1 po meni) i ima ekstremno dobar multitasking. Za sve funkcije sem telefoniranja, telefon se mora koristiti u landscape (horizontalnom modu).

Maemo je dosta mlad i ptanje je kakva ce biti njegova buducnost s' obzirom da ce izaci Meego OS. Dobra stvar je sto ce meego verovatno moci da se portuje na N900. Inace potenicjal telefona je stvarno ogroman ali je nazalost neiskoricen (bar jos uvek). Meni se iskreno najvise svidja N900 od svih telefona jer imam potrebu da non-stop visim na netu, ali to je naravno subjektivna stvar .

Od ova tri telefona koja si uzeo u obzir definitivno bih preporucio x10. U odnosu na HTC Legend ima veci ekran, vise interne memorije, bolju kameru koja ce update-om dobiti HD snimanje i jaci procesor. iPhone 3gs ne moze da prismrdi ni jednom od ova dva modela zbog vise stvari; jedna od njih je to sto nema multitasking (to ce se mozda promeniti sa iOS 4). Opet subjektivna stvar.

poz

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ne bi trebalo da se zaboravi i na to da je na X10 još uvek verzija 1.6 i da nije izvesno hoće li biti updatea :( I ja sam ga gledala, lep telefon i prema specifikacijama na papiru zaista mami, ali sa novijom verzijom Legend je bolji izbor :) U VIPu sam ih oba dosta detaljno 'čačkala' i glasam za Legend - brži je i HTC Sence mu daje bolju funkcionalnost :) Naravno, Desire je najbolji izbor, ali s obzirom da si naveo da su samo ova tri u opciji onda definitivno Legend :) Razlika izmedju njega i Desirea u 'slobodnoj' prodaji je, verovali ili ne, samo 20 evra :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ja se u potpunosti slazem sa Ninolina.
X10 radi na 1.6,Legend 2.1.Moje licno misljenje je da ce Legend pre dobiti update nego SE.
I sto rece Ninolina,ja bih se najpre odlucio za Desire.Uredjaj je High End,a razlika 20-ak eur.
Ali,ukoliko nisi u mogucnosti da ih izdvojis,moj izbor je svakako HTC Legend.
Iphone necu ni komentarisati.
Slika

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kovac »

Takođe je najavljena i da će korisnici modela X10, X10 mini i X10 mini pro dobiti na jesen mogućnost da apgrejduju softver sa dodatnim funkcijama, pre svega Android 2.1 operativnim sistemom.

Izvor: http://www.mondo.rs/s173453/Komunikacij ... csona.html

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

DA neko slucajno ne pomisli da je ovo hejterski iPhone forum moj izbor ti je definitivno iPhone 3GS.iPhone 4 je dosta bolji od svojih predhodnika ali ako uzmes 3GS neces se pokajati jer ima dovoljno memorije i dovoljno jak procesor da se izbori i sa novim i zahtevnijim aplikacijama koje ce tek da izadju.Xperia X10 je po meni od gore navedenih najlepsi telefon ali s obzirom da SE izbacuje na jesen tek update za 2.1 a desire vec dobija update na Froyo onda.....Legend za svoju cenu mozda i najvise nudi jer je jeftiniji od ostalih modela a nista losiji.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kovac »

Ja sam pre razmisljao izmedju Vivaza i Satia, ali se sad umesao i x10, kojeg bih pazario preko oglasa ? Od Desire-a sam odustao, jer sam odlucio da mi treba kvalitetnija kamera. Kakav je X10 sto se tice kamere ?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Od ta tri Legend kao kuca,kvota 1.25 :D 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori