Posto dosta cesto postovljam male oglase na sajtu, i posto smo svi svedoci, i citali da ima dosta prevara, tipa posalju se pare a potom se telefon ( koji je po pravilu dosta ispod cene ne posalje ) , a u zadnje vreme se pojvljuju oglasi koji se non stop postavljaju, a koji nemaju veze sa tematiom sajta tipa patike, gardaroba, naocare itd, a da pri tom nemogu gde da se postvi oglasi koji nisu telefoni vec dodatna oprema, baterije, punjaci,futrole predlazem da:
1. Uvede regitacija sajt pre postavljanja oglasa.
2. Omoguci neograniceno postavljanje oglasa, ali da se uvede neka vrsta simbilicne naknade tipa 10-20din po postavljanom oglasu ( s obirom koliko oglasa posavlja ova suma nije ni malo naivna.
3. kredit bi se mogao uplacivati kao na drugim sajtovima preko mobilnog, slanjem sms poruke na odredjeni broj, ili uplatom na tekuci racun.
4, da se uvede ili omoguci postavjanje malih oglasa za dodatnu opremu tipa dodatna oprema i sl.
Uputstvo z sve koji kupuju mob preko neta.
Kako bi se izbegle mnoge prevare u u buducnosti, svetuje svima koji kupuju ( ili prodaju ) bilo kakav tel da to iskljucivo vrse preko nekih od renomiranih kurirskih sluzba, ( a da ne salju pare unapred ili neke slicne varijante) , jer kod nekih kurirskih sluzbi postoji cak i varijanta pregleda posiljke, pa cak i provera telefona pred kurirom pre placanja. a cak i predlazem da se omoguci otvaranje tema o svakoj kurirskoj slubi kako bi se napisala dosadasnja iskustva sa istima, pozitivna i negativna. Mislim da ovo ipak nije reklama, nego ipak potrobna tema na ovom forumu s obzirom da ima malih oglasa.
Nadam se da ce modovi prihvatiti postavljanje ovakve teme, i nadam se da ce diskusije ostalih clanova i predlozi biti od koristi i da ce ova tema dati krajni rezultat.
Predlog za male oglase na sajtu
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Nikada ne mozes biti siguran kada kupujes online. To je tako. to sto ti zamisljas je dosta kompleksno. Izvodljivo ali ne i funkcionalno, odnosno.. mislis da ce neko postavljati oglas tamo gdje se naplacuje ? Naravno da NE. Iz prostog razloga sto postoje druge stranice koje nude besplatno oglasavanje.
Ono sto moze poboljsati kakvu-takvu sigurnu kupovinu jeste ocjena (ili kako se vec zove) prodavaca. Koliko uspjesnih transakcija ima, toliko ima pozitivnih bodova. I obrnuto.
Nema tu mnogo pametovanja. Online kupovina je rizik ma koliko ti unapredio stranicu.
Ono sto moze poboljsati kakvu-takvu sigurnu kupovinu jeste ocjena (ili kako se vec zove) prodavaca. Koliko uspjesnih transakcija ima, toliko ima pozitivnih bodova. I obrnuto.
Nema tu mnogo pametovanja. Online kupovina je rizik ma koliko ti unapredio stranicu.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
napalm death, pa pogledajmo onda specijalizovane sajtove za online kupovinu (amazon, e-bay, limundo, allegro, prodajme...)Znachi ne kazem da je tamo sve 100% bezbedno, ali jedna losha ocena, i taj oglasavach vishe tamo nece nista postaviti. Zato sto se sve radi preko postaneske adrese, telefona i sl. i nema Boga da neko i podatke postavi tamo lazne, jer sve ide preko ovoga.
Moj savet - uvek sve LICNO!!!
Moj savet - uvek sve LICNO!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
takodje dosta koristim oglase sajta. i ja znam da ja ne bih postavljao oglas ako se placa.. (uz svo duzno postovanje prema sajtu) i slazem se da nikad nije sigurno, i uvek sam sve licno radio... ali se slazem da treba postojati tema o kurirskim sluzbama jer koliko sam iskusio igraju jako bitne uloge... iz prostog razloga, koliko li sam samo ponuda propustio jer potencijalni kupac nije iz Beograda, ili negde tu u blizini, jednom sam se dogovorio za prodaju, ono 100% sigurno i sve, ali je tip zaboravio da kaze da je iz Nisa.. i eto... hteo je da mu saljem tel, ali ja nisam hteo... jer nemam poverenja u onlajn kupovinu... toliko od mene.
Samo nek se rolaju....sarme.
posto smo svi svedoci, i citali da ima dosta prevara, tipa posalju se pare a 
za mene su ti oglasi i merilo inteligencije... ako neko na časnu (pionirsku) reč pošalje keš na adresu iz privatnog oglasa i očekuje da mu ovi potom pošalju fon, zaista nije daleko odmakao od ovcepotom se telefon ( koji je po pravilu dosta ispod cene ne posalje )

Sto se tice slanja paketa, ovde nema razloga za brigu, znaci kurirska sluzba mora u roku od 1-5 dana po isporuci da vrati pare od otkupa, ili da ukoliko ne isporuci paket da vrati paket nazad posiljaocu ako primalac odbije da primi.
Ono sto ovde mora da se zna je to da kurirska sluzba od trenutka preuzimanja, pa do trenutka isporuke odgovara za posiljku.
Posto je ovde rec o elektronici prilikom predaje paketa jasno mora da se napise navede da je lomljiva posiljka u pitanju ( navodno na tekve posiljke cise paze ).
Sto se tice kupca, mnoge kurirske sluzbe u praksi dozvoljavaju pregled posiljke, pre preuzimanja, neke cak imaju i dodatnu uskllugu koja se naplacuje 100-150 din, zadrzavanja kurira do 10 minuta da se pregleda posiljka ( odnosno u ovom slucaju proveri telefon )
Ukolko se kupuje licno, mislim da ovih 10 min kko se razume da proveri da li je tel ok, a ko se ne razume, on svakako iz licnog isklustva kad kupuje likcno nezna ni sta treba da proveri, pa kupuje na prvu ruku.
E sad za posliljaoca je veoma bitno da koristi provcerenu kurirsku sluzbu , tako da bi 100% bio siguran da ce pare dobiti nazad, i u nekom korektnom roku, licno sam imao iskustva jednom kurirskom sluzbom da sam pare cekao i mesec dana, ali uglavnom kod ovihj normalnih je to odma 1-2 po isporuci se vratre pare.
Zbog svega sto je receno i sigurnosti mislim da bi trebala da se otvori poseblna prica o kurirskim sluzbama, o svakoj jedna tema, a i da se edukuju ljudi oko toga, jet opet licno sam imao iskustva da me zovu ljudi, i da nemaju znanja i da nisu upucena tj kupci neznaju sta je kako je, oni hoce da vide tel pre kupovine i ne moze da se objasni da se tel pre kupovine moze pogledati, cak i pregladati, i da je skoro isto kao da smo se nasli negde u glavnom gradu, ovako cak sam ja i voljan da ostavim i svoje podatke licnu kartu i sl prilikom proddaje, sto ne bi bio slucaj da se kupi licno, a potom za koji sat taj neko azauvek nedostupan, medju 2.000.000 stanovniika glavnog grada.
Sto se tice oglasa, hm, i ja puno koristim oglase, dosta je kompleksno pitanje, urednici na malimoglasima dosta cesto iako su sva pravila oglasicvanja ipspostoana brisu oglase, u zadnje vreme cak ni ne salju linkove na email adrese, pa moraju da se koriste drugi mailovi, pa delimicno i podrzavam da ogasi budu naplacivani, ali po nekoj simbolicnoj ceni, tako da svako daje toliko oglasa koliko mu odgovara, a ne da bude uslovljen sa 2 oglasa na dan.
Ono sto ovde mora da se zna je to da kurirska sluzba od trenutka preuzimanja, pa do trenutka isporuke odgovara za posiljku.
Posto je ovde rec o elektronici prilikom predaje paketa jasno mora da se napise navede da je lomljiva posiljka u pitanju ( navodno na tekve posiljke cise paze ).
Sto se tice kupca, mnoge kurirske sluzbe u praksi dozvoljavaju pregled posiljke, pre preuzimanja, neke cak imaju i dodatnu uskllugu koja se naplacuje 100-150 din, zadrzavanja kurira do 10 minuta da se pregleda posiljka ( odnosno u ovom slucaju proveri telefon )
Ukolko se kupuje licno, mislim da ovih 10 min kko se razume da proveri da li je tel ok, a ko se ne razume, on svakako iz licnog isklustva kad kupuje likcno nezna ni sta treba da proveri, pa kupuje na prvu ruku.
E sad za posliljaoca je veoma bitno da koristi provcerenu kurirsku sluzbu , tako da bi 100% bio siguran da ce pare dobiti nazad, i u nekom korektnom roku, licno sam imao iskustva jednom kurirskom sluzbom da sam pare cekao i mesec dana, ali uglavnom kod ovihj normalnih je to odma 1-2 po isporuci se vratre pare.
Zbog svega sto je receno i sigurnosti mislim da bi trebala da se otvori poseblna prica o kurirskim sluzbama, o svakoj jedna tema, a i da se edukuju ljudi oko toga, jet opet licno sam imao iskustva da me zovu ljudi, i da nemaju znanja i da nisu upucena tj kupci neznaju sta je kako je, oni hoce da vide tel pre kupovine i ne moze da se objasni da se tel pre kupovine moze pogledati, cak i pregladati, i da je skoro isto kao da smo se nasli negde u glavnom gradu, ovako cak sam ja i voljan da ostavim i svoje podatke licnu kartu i sl prilikom proddaje, sto ne bi bio slucaj da se kupi licno, a potom za koji sat taj neko azauvek nedostupan, medju 2.000.000 stanovniika glavnog grada.
Sto se tice oglasa, hm, i ja puno koristim oglase, dosta je kompleksno pitanje, urednici na malimoglasima dosta cesto iako su sva pravila oglasicvanja ipspostoana brisu oglase, u zadnje vreme cak ni ne salju linkove na email adrese, pa moraju da se koriste drugi mailovi, pa delimicno i podrzavam da ogasi budu naplacivani, ali po nekoj simbolicnoj ceni, tako da svako daje toliko oglasa koliko mu odgovara, a ne da bude uslovljen sa 2 oglasa na dan.
Oni koji unapred uplacuju pare nepoznatom liku ili ko pristane za zameni tipa: "aj ti meni posalji svoj, a ja cu tebi moj telefon i sutra nam stize" trebaju da idu na psihijatrijsku procenu i da provere svoje zdravstveno stanje.
Jedino Overnight express dozvoljava da se pregleda posiljka, a sa drugim kurirskim sluzbama nisam imao takva iskustva. City express daje sifru posiljke i moze se u svakom trenutku proveriti gde se posiljka nalazi.
Jedino Overnight express dozvoljava da se pregleda posiljka, a sa drugim kurirskim sluzbama nisam imao takva iskustva. City express daje sifru posiljke i moze se u svakom trenutku proveriti gde se posiljka nalazi.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●