kamera na n82 je odjednom prestala da radi. Nista se ne desava kada se otvori poklopac kamere. probao sam malo jace da pritisnem deo ispod kamere i kamera je proradila, ali samo dok drzim to mesto pritisnuto. Cim pustim kamera prestaje sa radom.
Pitanje: Sta bih mogao (i da li bih mogao uopste) nesto da uradim sam da bih resio ovaj problem, ili telefon mora na servis i da se otvara tamo?
Unapred hvala na odgovoru.
Nokia N82, kamera gubi kontakt
Moja preporuka ti je-pravac servis. N82 je toliko zaj... za otvaranje,prepakivanje da je to čudo. Prvo ti se može desiti da ti pukne ekran prilikom rasklapanja (otprilike 30-ak € ) + da li ćeš uspeti sam da rešiš problem.... Potraži na netu tutorijal za rasklapanje N82 pa vidi samkoliko je zeznuto doći do kamere ( Nokia N82 disassembly ).
Vlada-km,
Postoji jedna gadna statistika:90 % servisera je pri otvaranju tog telefona polomilo LCD....i pored grejanja i paznje oko odlepljivanja ja sam ga krknuo jos prosle godine...I kupio coveku drugi,a doneo mi bas zbog takvog kvara koji ti imas...
Kasnije sam nailazio na verzije gde LCD nije lepljen uopste...
Postoji jedna gadna statistika:90 % servisera je pri otvaranju tog telefona polomilo LCD....i pored grejanja i paznje oko odlepljivanja ja sam ga krknuo jos prosle godine...I kupio coveku drugi,a doneo mi bas zbog takvog kvara koji ti imas...

Kasnije sam nailazio na verzije gde LCD nije lepljen uopste...
E pa to se i meni desilo. Odneo sam ga juce u servis i displej je pukao pri otvaranju
. Inace displej je bio zalepljen celom svojom povrsinom za podlogu ispod, tako da su sanse za pucanje bile 90%. Serviser mi rece da ima neke verzije telefona ciji je displej zalepljen samo na par tackica, ali ovaj moj je bas morao da bude zalepljen bukvalno ceo!! Jbg-a, sta da se radi....
Mozda ce ovo moje iskustvo nekome da bude korisno....
Pozz!

Mozda ce ovo moje iskustvo nekome da bude korisno....
Pozz!
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36
To sa Visa,Dina,Master i sl. pali smao u onoj drugoj reviziji, ali u ovoj u kojoj je skoro totalno zalepljen, skoro i da ne postoji teorija da se skine a da ne pukne.
Tako da prica vazi za ovu drugu reviziju (sa master i sl.)
P.S. A i neprofesijalno je koristiti kartice, mi posedujemo namenske alate za tako nesto,a ono ipak
Tako da prica vazi za ovu drugu reviziju (sa master i sl.)
P.S. A i neprofesijalno je koristiti kartice, mi posedujemo namenske alate za tako nesto,a ono ipak