HTC HD2 ili Nokia X6

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
MishkoIct
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 27. Avg 2010. 15:34

HTC HD2 ili Nokia X6

Post od MishkoIct »

Istice mi anex ugovora u Telenoru tako da planiram da ga pored produzavanja prebacim na paket Prenesi Plus 2GB, jer i ovaj Prenesi Plus 1Gb prekoracim i sa porukama i sa minutima, tako da generalno se ne secam kad mi je poslednji put stigao normalan racun :) Svi su 4k+ :)
Ono sto me zanima je za sta da se odlucim, za HTC HD2 ili Nokiu X6? I naravno zasto? Neke od bitnijih stvari su mi:

1. Kvalitet fotografija? (Ne mogu spavati sa digitalnim fotoaparatom :) )
2. Da li WM operativni nema haoticne bagove kao Symbian?
3. Kvalitet zvuka i jacina zvuka u razgovorima?
4. Osetljivost ekrana i na jednom i na drugom telefonu? (mislim na osetljivost pri dodiru, ne na osetljivost "Hoce li se razbiti kad ispadne" xD)

Do sad sam koristio iskljucivo Nokia uredjaje :) Pre 10 godina Nokia 3510i, pre 6 godina 6680 i poslednje dve godine 7610 Super Nova pa sam malo skeptican sto se tice prelaska na drugu firmu? :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Sto se tice prelaska na drugu firmu - ovo je pravi trenutak da to uradis. Nokia pravi sve losije telefone i nije ni bleda senka, po pitanj kvaliteta, Nokie od pre samo par godina. Samo poneki model odskace od opsteg sivila. Izmedju ova dva ja bih svakako izabrao HD2. Ne znam sta podrazumevas pod haoticnim bagovima, ali WM 6.5 je sasvim zreo (pa i prezreo ;-)) operativni sistem. Daklem da ponovim, izmedju ova dva bih uzeo HD2, ali bih ti ipak preporucio da porazmislis o necem trecem, npr nekom Android modelu kao sto je HTC Desire.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

MishkoIct, Definitivno HD2, telefon je prosto savršen i ispunjava sve tvoje kriterijume koje si naveo.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

MishkoIct
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 27. Avg 2010. 15:34

Post od MishkoIct »

tomas.hokenberi napisao:....
Hvala na odgovoru :) Sto se tice Androida, ukoliko mislis da je bolji od WM onda ok :) Nije problem ni tako nesto da uzmem :) Juce sam procitao da u Telenor uskoro stize ovo http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2747/HTC/Desire-HD a cena u slobodnoj maloprodaji bice 600e :) Ukoliko bih mogao da ga dobijem za nekih 15-20 hiljada uz prenesi plus 2gb onda mislim da ce definitivno ovo biti moj izbor :)

[Edit:] tomas.hokenberi:: Nije dozvoljeno citiranje celih poruka. Sledeca takva poruka ce ti biti obrisana bez obavestenja!
Za vise informacija o pravilima foruma:

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

MishkoIct, moj ti je savet HD2, ali ako vec uzimas HD2 onda uzmi Desire, ista stvar samo za nijansu bolje upakovna! :) Na strani HD2 je jedino za 0.5 inca veci ekran, a sve ostalo (rezolicija ekrana, boje ekrana, brzina surfa po netu, Desire radi "smoother" u odnosu na HD2, operativni sitem je na strani Desire-a). Za kameru ne znam ko ima bolju. Ako je i tu Desire u prednosti onda definitivno nemoj da razmisljas... :wink:

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

MishkoIct,
odakle ti info za desire hd i telenor?

ako i dodje, verujem da ce da ima jaku cenu.
ja idem preko fleksi 4000,oo i verujem da ce doplata da bude oko 20 000,oo.
desire je bio do pre nedelju dana 18000,00, a sada je 5000,oo.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

cure2fast, nikako se ne slazem, HD2 je mnogo "smoother" od Desirea.

HD2 >>>> Desire po meni. 8)
iPhone 4.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Marko_NS, sto je najgore i ja tako mislim... na to se nece zloziti mnogi ovde, al sta da radimo ... uzmi hd2 i bog da te vidi...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

HD2 uzimaj ako mozes i ne razmisljaj.Za mene je to uz N8 najbolji telefon na trzistu .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

HD2 je ozbiljniji telefon.Kazu da je htc njegov windovs tako prilagodio da je jednako lak za upotrebu kao i android.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

MishkoIct, imam HD2 a X6 nikad nisam ni drzao u rukama.

1. slike su dobre na telefonu ali kad se prebace nakonp onako, nisam nesto bas zadovoljan. Blic mu je extra jak (dula led) ali zato kad slikas po mraku i ako je taj predmet blizu cela slika je osvetljena (bela).

2. WM je dobar i nista nestabilniji od simbijana bar kad sam ja zadnji put koristio telefon sa simbijan OS-om.

3. Ekran je odlican od velicime i vidljivosti na suncu od osteljivosti na dodir.

Ja bih na tvom mestu pre uzeo HD2
and justice for all...

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

tomas.hokenberi, jel se i ti priklanjas androidu lagano? :D

nisam ocekivao da izmedju WM i Androida savetujes ovaj drugi! :o

pozz

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mrkixxx, jai dalje mislim da je WinMo odilcan OS i da Microsoft nije napravio "rez" sa Windows Phone 7, sve bih i dalje savetovao da bez veceg razmisljanja ostanu/predju na WM. Nazalost sa ovim "rezom" su vlasnici WM 6.0/6.1/6.5 aparata postavljeni u nezavidni situaciju vrlo verovatnog skorog gubitka podrske proizvodjaca softvera. Ako nema novih aparata na trzistu nece biti dovoljno ni novih aplikacija (npr. Skype se vise ne pravi za WM). Kada bi zamrzao situaciju i napravio presek bas u ovom trenutku - onda je HD2 upotrebljiviji od bilo kog Android telefona (osim mozda u domenu igara).
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

tomas.hokenberi, tako nesto sam i hteo da cujem.
reshio si mi neke licne dileme.

jos da dodam, android ima buducnost, ali brzina kojom se izbacuju nove oficijelne verzije OS-a i nemogucnost pojedinih relativno novijih modela da se update-ju na najnovije os-ove dovodi vlasnike u maltene slicnu situaciju kao sa WM7.

hvala puno na odgovoru.

Odgovori