Promena naziva operatera

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Promena naziva operatera

Post od Green »

Ne znam stvarno da li vec ima slicna tema, trazio sam bez uspeha, dajte link ako postoji pa nek moderator prebaci (mozda ima neka prastara tema :) )...

Elem, da li se neko pozabavio ovim, sad kad manje vise svi imamo smart telefone najnovijih generacija? Znaci, da umesto naziva operatera stoji neki natpis po vasem izboru.
Juce slucajno nesto nasao, isprobavao par sati, namucio se i nista nisam uspeo. Probao sam sa nekim aplikacijama, sa izmenom tog nekog eri.xml fajla+Terminal Emulatorom i jos par fora, ali jok...

Ima i fora sa izmenom pomenutog eri.xml fajla pomocu adb-a, ali nisam probao, cini mi se komplikovano. A i zavisi od mnogo stvari tipa koji je model telefona, rom, operator, radio, GSM/CDMA i ko zna cega sve ne...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Prastari symbian i vHome 4.30 to mogu. Umesto Telenor napisao sam D e x. :D :D

Slika

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Green, lose tebi to islo trazenje po netu :D. Ovaj evo ti ovde probaj ovu aplikaciju

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ame+change
Poslednja izmena od lesa0208 u Sre, 29. Jun 2011. 08:45, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Za iOS ima opcija MakeItMine (za starije) i Fake Operator za novije iOS. NAravno, ima i mogucnost da se ubaci custom logo, ali to zahteva malo vise petljanja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

lesa0208, ma probao sam i tu sto predlazes, ali bezuspesno, nista se ne menja na mom telefonu. Kazem, zavisi od mnogo cega, jer nekom iste fore rade, nekom ne. Cak i ako je isti telefon, isti rom, isti operater, kod nekog nece...

Ima jedna aplikacija, Phono, koja pored raznih informacija o maticnoj mobilnoj mrezi ima mogucnost da se postavi mali graficki logo operatera (ako je isti podrzan u samoj aplikaciji) ili neki natpis umesto naziva operatera, ali kod mene moze samo logo stajati...

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, pa jesi probao da izvadis systemUI i framework da njih editujes pa da ih onda vratis u telefon ?

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

To jos nisam uradio, jer kako citam na nekim sajtovima, ima par procedura koje zahtevaju dosta komplikovane radnje, da se njima trenutno bakcem. Treba valjda skinuti i Android SDK, pa jos par programa za pravilno editovanje tih .xml fajlova, i jos "sto" drugih zaje*ancija...

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, pa android sdk skines i apk manager za edit sistemUi i framework-a, i notepad ++ za editovanje xml-a .

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Resen i ovaj problem, zahvaljujuci vrednim MIUI moderima :D

Pre par dana se pojavio Extended Settings mod, za najnoviji MIUI 1.7.29 rom, koji se flesuje preko recovery-ja i to je to. U podesavanjima za datum i vreme je dodato podesavanje za prikaz teksta umesto imena operatera. Evo kako izgleda, specijalno za mobilnisvet.com forum: 8)

Slika

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, aj mi pusti pm sa tim dodatkom. :D

edit.

Nasao sam :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

lesa0208, ajd' ako flesnes ovaj mod nabaci slikicu da vidimo sta si ti potpisao umesto operatera... 8)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, hocu da flesnem al kada se developer smisli da updejtuje miui na 1.7.29 posto kaze ima nekih bagova taj nov miui. Nego jel ima negde u opciji da se stavi slicica?

Evo namestio sam i ja na 1.7.22 miui-u

Slika

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

lesa0208, da, nazalost 1.7.29 ima dosta bagova. Na svu srecu kod mene ih nema u onolikom broju koliko ih drugi, na drugim telefonima, prijavljuju. Najveci problem kod mene je nemogucnost postavke tonova iz Themes sekcije za alarm i sms (stoji na "silent-u"), mada mogu one iz Music. Ostalo za sada fino raducka.

Hmm, nisam znao da ovaj carrier mod radi i na 1.7.22, vidim stavio si nekog smeska :)
A to za slicicu mislim da nisam najbolje razumeo. Gde da se stavi?

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, ne radi taj za 1.7.22 ako ti treba za stariji miui ti javi, a za slicicu sam mislio umesto smeska da se stavi ali to mora da se izmeni u frameworku

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Uspeo sam i ja sam ovom app carrier name da promenim naziv operatera,ali meni se to vidi samo dok ne otkljucam telefon,a kada ga otljucam ja uopste nemam naziv operatera u status baru kao sto se to lepo vidi kod vas na slici.Sta trebam da uradim da omogucim tu opciju?
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

toda81, vrag bi ga znao, kod mene na mom Desire-u ama bas ni jedna od tih aplikacija nije radila, tako da zaista ne znam.
MIUI rom ima neku Extended Settings modifikaciju koja dodaje tu opciju u podesavanjima za sat i datum i radi savrseno.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Green, kod mene se jedino iznad prstena vidi taja naziv koji sam podesio za operatera,a kada povucem prsten i otkljucam tel nema ga.Bas je dobro sto MIUI rom ima tu opciju
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Postoji fora da se izmene neki fajlovi u SystemUI ili Framework-u, ne znam tacno ne razumem se u to, tako da nisam ni pokusavao, da ne zeznem nesto. Ima nekoliko tema na XDA i jos par android foruma, pa vidi ako te zanima... :)
A MIUI je dobar i svidja mi se jer ima dosta tih zezancija i precica kojih nema kod drugih ROM-ova, a posebno zbog toga sto je MIUI zajednica veoma rasirena. Ljudi rade na poboljsanjima svake nedelje. Mozda je to i preterano, ko bi ga znao, ali cesto imaju novih stvari.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

To je super sto ima puno njih koji rade na usavrsavanju tog rom-aTo znaci da se svaka uocena greska veoma brzo ispravi.Ne bih se ni ja iskreno zezao sa tim da nesto ne zeznem.Neko stane ipak ovako kako je za sada pa kad budem otisao u moje mesto gde imam net ponovo cu da probam miui rom
Note IV N9100 dual

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, evo ti tacno kako da promenis oepratera sa sliciom iskopao sam na xda.

Go to system < app and copy systemui to any file on your SD card.
Then rename it to systemui.zip and extract it.
Find a picture you want to use and name it carrier_logo.png and drop it into drawable-hdpi and overwrite the old one.
Then zip back up the folder and drop it back in system app and when you overwrite it you will get continuous fc.
Just reboot.
When you reboot you'll have no status bar just go back into system<app and change the properties and reboot and it should be all good!
If its all blurry and big its either two reasons.
The picture is too big or go to settings < system < date and time settings < carrier name settings < and make sure custom carrier text is check and in the box its blank.
That's it! If it worked please post a screenshot showing

Odgovori