Drugar i ja smo upravo raspravljali koliko animacije utiču na trajanje baterije kod android telefona. Obojica imamo galaxy ace i po mojoj preporuci je on instalirao nov rom, na moj komentar o lepim animacijama on odgovara da je šteta što će morati da ih pogasi jer vuku bateriju
Pa kakva su vaša iskustva i mišljenja o tome? Ja nešto i nisam ubeđen da animacije toliko vuku bateriju, tj da je to isuviše neznatno da bi se odrazilo na trajanje!!! Pa hajde sad da čujemo mišljenja...
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
koliko sam gledao po nekim testvoima te animacije ne utiču toliko na bateriju.sa isključenim animacijama možda će da traje 5% duže i to je to.ok možda 10% ali ne više od toga.
pa u svakom slucaju dok je telefon na sleep mode-u ne moze da trosi nista jer ni ne radi, je l da... tada jedino trosi ako imas neke update-ove i sl... tako da... mislim da ne uticu bas mnogo...
VeNoM, pa 10% uopste nije malo . A po mom misljenju velika je steta gasiti ih. Naravno osim ako stvaraju lag u radu, to je vec neoprostivo luca, slazem se, a jednostavno nisu one na svakom koraku, najvise ih ima na launcheru...
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
На које анимације мислите, ако су то ефекти при уласку и изласку из мнеија и томе слично, то троши више али ни близу 5-10%. То само мало више упошљава процесор али све укупно не може много да утиче на трајање.
i ja... live wallpapers itd... mada i te na launcheru nisu nista posebno... mislim da nema razlike ''od zivotnog znacaja'' ako ih koristis i drzis stalno upaljene...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.