Nokia E7 protiv Samsung Galaxy S II, ili nesta trece

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Nokia E7 protiv Samsung Galaxy S II, ili nesta trece

Post od slavko101 »

Ono sto ocekujem od svog novog tel je:
1) prijatno krstarenje netom, da mogu da otvorim bilo koju stranicu, brzina mi i nije toliko bitna ako su razlike u par sekundi
2) mogucnost pregledanja i promena na dokumentima
3) offline navigacija mi je jako bitna
4) da moze da napravi prihvatljive slike, jer fotoaparat koristim za one najbitnije
5) program koji meri potrosene min, SMS, MB
6) pregledanje pdf (kako se ovi tel ponasaju kada u pdf ima jako puno slika a dosta manje texta)

Jedina mana kod E7 je ta RAM memorija koja me zabrinjava da li moze onaj deo o krstarenju netom da izgura do kraja, losa mu je podrska na ovom forumu (malo paznje mu se posvetilo), cena na ugovor je oko 18500din, odlicna tastatura koja moze da bude jako korisna.
S duge strane S II je definitivno investicija koja obecava da ce se drzati dobro naredne 2 god, dok mi ne istekne ugovor, a tu je i Android koji se stalno poboljsava, odlicna podrska na ovom forumu, cena na ugovor je oko 36000din.

Pitanje, koja je investicija najbolja solucija na 2 god kada bih ponovo zamenio tel novim?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

slavko101, bezi od Nokije i uzmi taj Sljamsung, radice ti sasvim pristojno. U ovo sto si pobrojao nazalost ne moze da se podvede iPhone, mada posle raznoraznih softverskih intervencija i on bi mogao lepo da parira. Eventualno da pogledas Samsung Note - sve mi se svidja na njemu osim Androida :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

slavko101, Sto se tice broja 4 onda E7 sigurno ispada jer nema autofokus vec samo fiksi fokus. Po meni jedina prednost E7 je qwerty tastatura,ostalo je sve na strani GS2.
Nokia Lumia 1520

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

slavko101, E7 ovde nema šta da traži, uzmi SGS2 i uživaj u njemu Slika

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

slavko101, takodje moj glas ide za sgs2, sto dalje od nokie .

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

+1 za SGS II! :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

E7 bi preporucio samo ako ti je neophodna hardverska tastatura i ne mozes bez nje, inace je sve ostalo na strani Samsunga. Teska srca ti preporucujem Samsung (kao Nokia fan :D )

Dejan69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 01. Jan 2011. 22:07

Post od Dejan69 »

Nema ništa bez Nokie i symbiana. Pa dajte coveku argumente zasto je toliko Samsung bolji. Samo nemojte ko po običaju o CPU, ram memoriji.
I da kao da ste svi probali E7 pa znate da nevalja.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Dejan69, aj ti onda daj argumente zasto je dobar? I zasto mislis da SGS2 nije bolji ?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Dejan69, hahahah nokia i golf II.... :wacko:

Ma ova dva telefona ni ne mogu da se uporede, jer SII je ipak u samom vrhu android telefona, dok nokia je pa samo nokia.... Dakle SII 8)
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

bachika napisao:Dejan69, hahahah nokia i golf II....
:lol: :lol: :lol: bas to....

stvarno je smesno porediti ova dva telefona.... toliko su razliciti po svemu [a i u ceni...] da je bespotrebno komentarisati bilo sta... SGSII wins.
Samo nek se rolaju....sarme.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Dejan69, a o cemu bi ti da pricaju? Jedina karakteristika po kojoj Nokia E7 ima prednost je to sto ima qwerty, u svemu drugom je losija. Losiji ekran, losija kamera, losiji CPU i sto je najvaznihe losiji OS. Vreme Nokie i Symbiana je davno proslo.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

miodrage, Note je daleko iz okvira budzeta :smutny:
Meni trenutno nije toliko bitno koji je tel bolji, nego koji tel je sposoban da ispuni onih 6 stavki koje sam naveo.
Jos uvek nisam uleteo u struju gde je vreme novac, pa stoga da li ce da mi otvori za 1sec ili 3sec neku internet stranicu stvarno mi je ne bitno jer mogu da sacekam.
bachika, Ono po cemu mogu da se uporede, a sto je meni trenutno vazno, je cene tel za odgovarajuce slicne postpaid pakete gde njihova cena varira u par 1000din.
Razlog uvodjenja E7 je njegova tastatura, jer nije prijatno kada treba da se menja neki tekst, ispravi neko slovo, jer bar na nokia 5800xm koju posedujem ne mogu da potrefim bas ispred slova koje hocu da menjam, ne znam kako je na vecim ekranima.
Procitao sam da ce Symbian jos da se podrzava 4-5 godina, ali da ce E7 sa Bella dobiti zadnji update, zbog slabog hardvera tako da joj to i ne ide u prilog.
Koliko se zna da ce S II biti podrzan, tj da ce dobijati redovne update?
Ako nekoga ne mrzi moze po mojim stavkama da kaze svoje subjektivno misljenje i nazive programa koji rade zadate zadatke ako ih koristi (za E7 ne mora bas taj tel da poseduje ali njemu slican npr N8 )?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

slavko101, nemoj porediti ekran Nokie 5800XM koji je em znacajno manji, em znacajno losiji od onog na S II. Po pitanju upotrebljivosti ta dva ekrana su nebo i zemlja.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

tomas.hokenberi, Jel te ne mrzi da po mojim stavkama napises svoje misljenje kako se S II ponasa u tim zadacima.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

slavko101,

1. Odlicno se ponasa veliki ekran sve je pregledno, brzo ucitava mada to zavisi i od brzine interneta koju imas.
2. I ovo odlicno radi :D
3. Ako bi mogao da pojasnis ovaj offline sta ti znaci. Kortisti GPS cip koji ti ne trosi nikakve megabajte ni nista instalira se igo navigacija i to je sve (jako brzo i lako se instalira)
4. Moze da napravi prihvatljive slike.
5. Ima na marketu sigurno nesto za ovo
6. Ok se ponasa treba mu malo vremena da ucita ceo pdf

Za to sto tebi treba ovo je odlicna investicija.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

lesa0208, Veliko hvala, ovakav odgovor sam bas trazio, konkretno, kratko i jasno odgovoreno :D
Pod tim offline sam mislio nesto slicno kao na Nokia Maps gde se mogu unapred skinuti karte i onda nije neophodan internet da bi se kretao kroz kartu, a takodje hvata signal samo preko GPS modula.
Da li secka ili koci kada se pregleda takav pdf?

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

slavko101, kucanje poruka na touchscreen-u + Symbian..... :shock: :shock: :shock:
na androidu je to pravo uzivanje, jos ako je ekran preko 4 inca... pfff, tu nema greske... :wink:
a S II ce biti podrzan za Android 4.0 iliti Ice Cream Sandwich, mozda i za neku sledecu verziju... ali i kada se prekine oficijalna podrska, bice za njega jos dugo podrska zajednice... [XDA-uglavnom]... nesto kao HD2, telefon koji je izasao pre 3 godine sa WM6.5, dobio podrsku za android, i i dalje se aktivno prave android romovi za njega, evo i ICS je vec dosta funkcionalan... da ne poverujes... tako da se ne brines oko podrske za njega... i kao sto si vec mogao da shvatis iz silnih komentara iznad, bezi od nokije i bez razmisljanja uzimaj SII, jedina 'prednost' E7 je ta tastatura... ali mislim da ces ovom na SII biti vise nego zadovoljan...
Samo nek se rolaju....sarme.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

Pera Detlic, Nisam u toku sa Androidom pa mi je ovo sve strano, zato i moram da pitam, a tebi hvala na ovako detaljnom odgovoru :wink:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

slavko101, kod mene ne secka ide sve lepo, snimicu ti kasnije video da pogledas kako radi to kod mene na sgs2.

Edit

Evo ti odavde skini video koji sam snimio otvaranje pdf-a na sgs2 jedan pdf je veci drugi je manji

http://www.multiupload.com/64HXAB1H3U

Odgovori