Nokia E72 ili E6?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 13. Jul 2011. 11:30

Nokia E72 ili E6?

Post od beksic »

Pozdrav svima!Kao sto naslov kaze,dvoumim se izmedju ova dva modela.Potrebna mi je zamena za E71 koji vec duze vreme koristim,osnovna namena telefona bila bi razgovor i sms.Bitan mi je kvalitet izrade,naravno i brzina samog telefona,zbog toga bih i promenio E71.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

beksic, po meni e72 i e6 su manje vise isti uradjaji,radjeni na platformi e71....
Pravi upgrade bi bio sa e71 na e6,mada da uzmes e72 i pristedis neki dinar neces pogresiti.....
D500&E71

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

e6 definitivno. e72 moze da se poredi sa e5. e6 je liga iznad. jedina mana edof kamera
sto se mene tice tu nema mesta za nedoumicu. ako imas dovoljno para naravno

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od beksic »

Loki13,hvala na odgovoru...i ja slicno razmisljam mada mi E72 lepse izgleda :) Plus sto mi touchscreen ne igra neku ulogu,vec posedujem telefon sa takvim ekranom.Bitniji mi je kvalitet izrade i pouzdanost u radu,jedino se oko toga dvoumim.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

beksic, E6 ima u svemu prednost,od OS-a koji je symbian Anna do ekrana koji dosta olaksava surf.....e sad ako ti je kamera bitna onda E6 mozda i nije najbolje resenje jer nema autofokus :shock: . Ja sam recimo koristio pre HD2 E72 i kad sam video da je izasao E6 sa TS ekranom odmah sam pojurio da je kupim,na stranu zastareli symbian jer izrada i baterija su bili fenomenalni ali posto dosta slikam dokumenta koja bez AF-a ne mogu da se slikaju morao sam da odustanem... :dry:
Nokia Lumia 1520

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od beksic »

Hvala na odgovorima svima...ne znam ni sam,kamera mi i nije toliko bitna,cini mi se da je E72 kvalitetnije izradjena,mozda gresim?Malo me i touch na E6 odbija,valjda zato sto ceo dan kuckam na S II pa bih nesto jednostavnije za koriscenje,sa hardverskim tasterima...

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

beksic, ekran na e6 ne samo da je touch vec je i jedan od najsvetlijih na trzistu (vidljivost na suncu neverovatna) takodje rezolucija mu je ogromna pa srazmerno sa velicinom gustina pixela je veca od retina displeja.
jos jedna pozitivna stvar je baterija. mislim da ne postoji aktuelni telefon koji moze da izdrzi toliko koliko e6. 3-4 dana bez ikakvih problema.
iscitaj malo testove na netu i ako ti nije bitna kamera (jedini razlog zasto ga ne posedujem) mislim da neces pogresiti
belle izlazi februara verovatno tako da je to jos jedan plus

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

I ja sam se isto misleo kao i ti vec mesec dana sam razbijao glavu. Razmatrao sam sva qwerty nokijina resenja sem c3 i odlucio se za e72. Izrada je odlicna i brzina telefona. Od e6 me je najvise odbijao ekran na dodir, nedostatak af. i naravno cena.
I bas danas sam ga i kupio.
Slikao sam po sobi i cinimi se da pravi svetlije slike od n79. :ohmy:

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od beksic »

Deksicom,kako ti izgleda deo gde se spajaju ekran i soft tasteri,mislis li da mogu da se pojave zrnca prasine ispod ekrana?To mi malo smeta kod E71,taj deo nije bas najbolje resen,nadam se da je kod oba naslednika to mnogo bolje uradjeno :)...Snenad,hvala na informacijama,citao sam dosta na netu o E6,cisto me zanima misljenje iz prve ruke nekog od vlasnika,tipa dobre strane,mane i sl...

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

na strani e72 su izrada, vek trajanja baterije, brzina, kamera.
plus za e6 je to sto ima najnoviji symbian i uskoro belle, ali nikako mi se ne dopada kako to funkcionise na tako malom ekranu, da je minimum 2.8" i da su ga obrnuli tj da ide u visinu bio bi pravi pogodak. ovako, po mom misljenju e6 je fail za nokiu
::luv phonez::

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od beksic »

Djoxie,i meni je to zapalo za oko,nekako sve deluje pretrpano na tako malom ekranu,ne znam zbog cega ali i mene to malo odbija...

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

nadji na youtube snimak kako belle izgleda na e6, i meni je to prenatrpano, nisu smeli da dozvole sebi da tako mali ekran stave, pogotovo sa tako jakom rezolucijom (640*480). i ta landscape pozicija ekrana, no no... imamo vec e71/2, ovo nije nikakav pomak.
e da, na kraju je ispalo da je kamera na 72jci, ako izuzmemo n82 i 6220 classic, koje imaju xenon i jos uvek jedu malu decu za dorucak :), jos uvek jedna od najboljih 5mp u nokia telefonima, ko bi rekao. provereno bolja i od svih 8mp edof kamera sa c7, e7 i kompanije.
moje misljenje je da nemas nesto mnogo da se dvoumis, ali najbolje bi bilo da se poigras sa oba telefona pa odlucis.
::luv phonez::

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od beksic »

Djoxie,dakle navijas za E72 :) ...i meni se fizicki vise svidja od E6,jedino me brine da li je to dovoljan pomak sa E71,za sada mi se cini da je tako.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

beksic, nisam licno imao prilike da se poigram sa E6 ali siguran sam da bi to bila puno osjetnija promjena sa E71 nego sa E71 nego na E72. Na strani E6 je osim nesto brzeg procesora i duplo vise RAM memorije u odnosu na ova 2 druga modela koja vrlo dobro moze doci, posebno kad je surf webom u pitanju. Uz to ima i hardverski graficki akcelerator dok ova 2 nemaju koliko sam upucen. Ima bluetooth standard 3.0 koji pruza visestruko vece brzine prenosa fajlova na isti takav u odnosu na ove starije, ima HD video snimanje dok je na E72 VGA. E sad autofokus, ja imam N8 ali mogu na prste nabrojati koliko sam puta uslikao neki dokument i znaci to je sve u zavisnosti od potreba i to je prvo sto moras sam sa sobom rijesiti. :) Ekran je za nijansu veci ali dosta veca rezolucija ce sigurno uticati na prijatnije koristenje telefona i sam utisak. Moj glas ide za E6 jer ce te sigurno zadovoljiti na duzi period. :) E sad ako ti finansije nisu problem onda je moj prijedlog E6 a akoj je vec problematicno onda E72. Najbolje da u radnji testiras oba modela i vidis kako ti koji lezi i odgovara. :)

I da ne zaboravimo USB OTG support na E6 ;)

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od beksic »

Janka88,nije problem cena,nije velika razlika izmedju ova dva uredjaja a ni kamera mi nije nesto preterano vazna pri izboru.Interesuje me mogu li se vec donositi neki zakljuci o izradi telefona,da li je i E6 utegnut i dobro izradjen kao E72 s obzirom da ne zelim da se za dva meseca vec nesto klima ili skripi na telefonu. :(

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28

Post od kopitaneskita »

baš neko večer sam po prvi puta se igrao sa e6. igrom slučaja sa mnom je bio i drug koji ima e72 i po mom mišljenju e6 nije do kolena e72. pogotovo ne muškarcima.

e6 ima manje tastere, jako je teško muškim prstima da barata s njima, onda mi je glupa ta kombinacija touch&type, kamera je bolja na e72, a i malo je manji od e6.

tako bi moj izbor uvek bio e72.

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od beksic »

kopitaneskita,zanimljivo,o tasterima uopste nisam ni razmisljao,imam duze prste tako da...jasno mi je da svako ima svog favorita tako da ce krajnji ishod biti jako neizvestan :)

Dejan69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 01. Jan 2011. 22:07

Post od Dejan69 »

Eto dobio si odgovor od kolegekopitaneskita, sta je bolje. Da nije lose da ti jos neko ko se susreo sa obadva telefona prenese svoje iskustvo.
I ja mislim da ništa nebi dobio investicijom od oko 50 eu. u E6.
Ekran na dodir neznam kolika bi to bila prednost.

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od beksic »

Dejan69,u pravu si,mozda jos neko ko je imao dodira sa oba telefona.I da dobijem informaciju vezano za ekran posle odredjenog vremena da li se pojavljuje prasina na spoju sa soft tasterima.To mi malo bode oci na E71 :(

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Eevo i mene malo kasnim, pitao si za taj spij od ekrana pa na dole i tu nema nikakvog zazora sve je lepo spojeno i utegnuto.

Odgovori