Prije par dana nakon dosta mjerkanja iskeširam 80 EUR-a za slušalice DENON, i sad dodjoh u jednu drugu dilemu.
Jedan od uredjaja na kojima slušam je telefon SonyEricsson W950.
Ja sam veoma zadovljan kvalitetom muzike koju daje, medjutim tu je i dilema.
U pitanju je telefon koji ide na symbian UIQ3 operativnom sistemu.
To je za razliku od Androida zatvoren sistem.
Medjutim symbian zajednica je nekada bila jaka i oni su kao i sve prethodne symbian OS-ove i UIQ3 hakovali, odnosno omogućili su pristup sistemskim fajlovima.
Kada je to učinjeno jedna od prvih stvari je bila ubacivanje patcha za muziku jer je izlazna snaga bila mala i čak i sa 16omkim slušalicama je bio tih.
Kada je to uradjeno, izlaz je bio više nego zadovoljavajući.
E sad obzirom da su mi jasni parametri koji se tiču oma, megaherca i ili decibela kod slušalica, mene interesuje koji su to parametri kod izlaznih uredjaja tipa telefoni ili mp3 plejeri i da li sam ja mogao nešto tu da poremetim u smislu da je reprodukcija muzike preko telefona potencijalno opasna za slušalice.
Da li sam npr ja mogao da smanjim otpor na izlaznom uredjaju tj telefonu i da ga na taj način učinim glasnijim ili je patchovanje drajvera za zvuk tj jednog fajla unutra promjenilo nešto drugo u telefonu., tipa izlaz u miliamperaži.
Koji su uopšte parametri kod izlaznih uredjaja i koji od njih predstavlja potencijalnu opasnost za slušalice, naročito u ovom mom kontekstu?
Ako jeste, šta i da li je potencijalno opasno za slušalice koje su inače 48omskog otpora.
Unapred se izvinjavam ako su neki parametri koje sam naveo stavljeni u pogrešnom kontekstu.
Hvala.
Dilema oko bezbednosti mp3 uredjaja.
Dilema oko bezbednosti mp3 uredjaja.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
kefalo, možda grešim, ali ako se dobro sećam tim pečom je samo skidano "fabričko" ograničenje izlazne snage na w950. Valjda zbog eventualnih tužbi za oštećenje sluha, naprave ograničenje, puste da ti na svoju ruku skloniš i mirni su. Na w950 sam nosio Senn HD 477 od 32 oma, ne verujem da nešto može tu da se ošteti, samo veći otpor - manja snaga.
Ali ima i pametnijih
pozz
Ali ima i pametnijih

pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Ove slušalice su u pitanju. http://www.thomann.de/de/denon_dnhp_500.htm
Riječ je o poluprofesionalnom modelu, tako da ne bi smjele biti baš osjetljive, ali opet kao što ti kažeš ima i pametnijih pa ću sačekati još koju sugestiju.
Do daljenjeg slušam muziku na transcend mp860 iako je ovaj SE mama što se tiče zvuka.
Mnogo dobri audio čipovi su stavljeni.
Riječ je o poluprofesionalnom modelu, tako da ne bi smjele biti baš osjetljive, ali opet kao što ti kažeš ima i pametnijih pa ću sačekati još koju sugestiju.
Do daljenjeg slušam muziku na transcend mp860 iako je ovaj SE mama što se tiče zvuka.
Mnogo dobri audio čipovi su stavljeni.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
jel može komentar na ovaj odgovor br 4
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p ... ost1509378
nadam se da ne kršim pravila foruma, stvarno je delikatna stvar
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p ... ost1509378
nadam se da ne kršim pravila foruma, stvarno je delikatna stvar

Meni je logičnije objašnjenje taj poslednji post za razbijanje ograničenja u već postojećim mogućnostima. Taj "kliping", ako hoćeš da "probiješ" sluške, može i sa običnim pojačivanjem mp3 fajla u decibelima.
Kako se tebi uopšte "ponašaju" te sluške kad pojačaš w950 na max, sa normalnom mp3 kompresijom?
Kako se tebi uopšte "ponašaju" te sluške kad pojačaš w950 na max, sa normalnom mp3 kompresijom?
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm